Η Ινδονησία είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στην Νοτιοανατολική Ασία.

Αποτελείται από περίπου 18.000 μικρά – και μεγάλα – νησάκια ενώ διαθέτει πληθυσμό άνω των 265 εκατομμυρίων!

Είναι η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων είναι μουσουλμάνοι.

Πρόκειται για έναν σπουδαίο ταξιδιωτικό προορισμό καθώς διαθέτει κάποια εκπληκτικά μέρη όπως το Μπαλί.

Η γεωγραφική της θέση – κοντά στην Σιγκαπούρη αλλά και την Αυστραλία – την έχει κάνει κεντρικό κόμβο τουρισμού.

Θα πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι , για λόγους ασφαλείας , οι Ινδονησιακές αεροπορικές εταιρείες απαγορεύονται να πετάνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα 27 κράτη μέλη.

Έτσι, για να φτάσετε στην Ινδονησία ή σε κάποιον τουριστικό προορισμό όπως το Μπαλί, θα πρέπει να επιλέξετε αποκλειστικά κάποιον αερομεταφορέα Ευρώπης ή να μεταβείτε στην Ασία και από εκεί να πετάξετε προς Ινδονησία.

 

Ινδονησία χάρτης

χαρτης ινδονησιαςΣτον χάρτη της Ινδονησίας μπορείτε να δείτε το σύμπλεγμα των νησιών καθώς και τις πιο δημοφιλείς περιοχές της χώρας.

 

Νησιά Ινδονησίας

Στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας υπάρχουν χιλιάδες μικρά αλλά και μεγάλα νησιά.

Τα πιο δημοφιλή από αυτά είναι:

Νέα Γουινέα, Μπορνεο , Σουμάτρα , Σουλαούσι , Ιάβα(πρωτεύουσα Ινδονησίας) , Μπαλί (ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της Ινδονησίας) , Μαδουρα , Μπόρνεο, Λόμποκ, Τιμόρ

Λάβετε υπ΄όψιν ότι η Ινδονησία διαθέτει παραπάνω από 18.000 νησιά!

 

Τζακάρτα – Ινδονησία

Η Τζακάρτα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας και πρωτεύουσάς της.

Βρίσκεται στην Ιάβα – στο πλέον δημοφιλές νησί της Ινδονησίας και έχει πληθυσμό περίπου 11 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Τζακάρτα προσφέρει μια πληθώρα δραστηριοτήτων στους επισκέπτες.

Αν βρεθείτε στην Ινδονησία και στην Τζακάρτα, μην παραλείψετε να περάσετε μια γεμάτη ημέρα στην Ancol – ένα θεματικό πάρκο που διαθέτει τα πάντα!

Αν ταξιδεύετε στην Τζακάρτα με παιδιά ηλικίας 2-6 ετών τότε θα πρέπει να τα πάτε μια βόλτα από το Kidzania.  Πρόκειται για μια πόλη-προσομοίωση όπου τα παιδιά λαμβάνουν ειδικά χρήματα και μπορούν να κάνουν ό,τι έχουν ονειρευτεί όπως να γίνουν γιατροί, πιλότοι F1 , κ.α.

 

Παλιά πόλη Τζακάρτας

Η παλιά πόλη της Τζακάρτας έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα αύρα που σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε. Διαθέτει δεκάδες ιστορικά κτήρια που διατηρούν την αρχιτεκτονική μιας άλλης εποχής.

Στη παλιά πόλη της Τζακάρτας θα βρείτε επίσης δεκάδες μουσεία όπως το μουσείο ιστορίας , μουσείο θαλάσσης,κ.α.

 

Σπα στην Τζακάρτα

Η Τζακάρτα διαθέτει δεκάδες υπηρεσίες σπα, που μπορείτε να τις βρείτε τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και  – σχεδόν – σε κάθε συνοικία!

Τα spa studio προσφέρουν μοναδικό μασάζ χαλάρωσης, που σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε!

 

Βίζα για Ινδονησία

Από το 2017 μπορείτε να εκδώσετε τουριστική βίζα για την Ινδονησία, μόλις φτάσετε στο λιμάνι ή στο αεροδρόμιο προορισμού , επί τόπου!

Αλλιώς μπορείτε να εκδώσετε την βίζα στο προξενείο Ινδονησίας στην Αθήνα.

Για την έκδοση της βίζας κατά την άφιξη στην Ινδονησία, απαιτούνται:

Διαβατήριο , Μια φωτογραφία, εισιτήρια επιστροφής και το κόστος που είναι από 10 – 25 δολάρια.

 

Μπαλί Ινδονησία

Το Μπαλί είναι το δημοφιλέστερο μέρος της Ινδονησίας και ίσως το πλέον όμορφο και τουριστικό.

Διαθέτει 4 εκατομμύρια μόνιμο πληθυσμό ενώ οι τουρίστες που το επισκέπτονται είναι άνω των 10 εκατομμυρίων κάθε χρόνο!

Το Μπαλί έχει όλο τον χρόνο 30-35c θερμοκρασία ενώ η υγρασία είναι στο 60-95% – υπερβολικά υψηλή!

Αν βρεθείτε στο Μπαλί θα δείτε το πλούσιο θρησκευτικό στοιχεία της περιοχής αφού υπάρχουν παραπάνω από 6000 ναοί στο νησί!

Τα περισσότερα ξενοδοχεία στο Μπαλί προσφέρουν μια luxury διαμονή σε υπερπολυτελή δωμάτια με εκπληκτικές πισίνες.

Οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές και αυτός είναι ένας από τους λόγους που το Μπαλί είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός στους Ευρωπαίους και όχι μόνο.

 

Πότε να επισκεφθείς το Μπαλί

Η ιδανικότερη περίοδος για να επισκεφθείς το Μπαλί είναι από τον Μάϊο έως και τον Νοέμβριο. Υπολόγισε πως σίγουρα θα χρειαστείς 10-15 ημέρες ενώ καλό είναι να το συνδυάσεις και με 2-3 ημέρες στην Σιγκαπούρη!

 

Αεροπορικά εισιτήρια για Μπαλί

Στο Travelo μπορείτε να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Μπαλί καθώς και για όλες τις περιοχές της Ινδονησίας, σε αρκετά προνομιακές τιμές.

Ανάλογα την εποχή που θέλετε να ταξιδέψετε (όταν υπάρχουν γιορτές στην Ευρώπη, τα αεροπορικά είναι πιο ακριβά) οι τιμές διαμορφώνονται αντίστοιχα.

Προγραμματίστε το ταξίδι σας και κλείστε μέσα από το Travelo τα αεροπορικά εισιτήρια για Μπαλί τουλάχιστον 3 μήνες πριν την αναχώρησή σας. Έχετε στο νου σας ότι θα πρέπει να έχετε διαβατήριο σε ισχύ, με ημερομηνία λήξεως τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημερομηνία επιστροφής σας!

Αν θέλετε να εξερευνήσετε όλες τις περιοχές καθώς και τις καταπληκτικές παραλίες της περιοχής, θα πρέπει να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο από μια τοπική εταιρεία. Αυτό θα σας δώσει την ελευθερία να έχετε το δικό σας πρόγραμμα καθώς και την ευκαιρία να εξερευνήσετε κάθε γωνιά της Ινδονησίας!

 

Μπαλί Ξενοδοχεία

Στην ιστοσελίδα της Booking μπορείτε να βρείτε όλα τα διαθέσιμα ξενοδοχεία στο Μπαλί. Μην κλείνετε ξενοδοχεία πέρα από επίσημες ιστοσελίδες όπως το booking καθώς αλλιώς ρισκάρετε την κράτηση και τα λεφτά σας.

Όταν αναζητάτε ξενοδοχεία στο Μπαλί, προτιμήστε μόνο την ασφάλεια του Booking για την κράτησή σας, ώστε να είστε 100% σίγουροι για τα χρήματά και την διαμονή σας.