Η Ιορδανία θα σας εκπλήξει ευχάριστα και αφάνταστα! Είναι ένας προορισμός που πρέπει να προστεθεί στη λίστα των τοποθεσιών που πρέπει να επισκεφθείτε!

 

Με τα νέα δρομολόγια της Ryanair προς την Ιορδανία, τώρα είναι πιο εύκολο από ποτέ να ταξιδέψετε στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας και να ανακαλύψετε την Μέση Ανατολή!

Η Ιορδανία είναι μια μικρή χώρα που καταλαμβάνει περίπου 90 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα (συμπεριλαμβάνοντας και τη νεκρά θάλασσα) – γεγονός που την καθιστά παρόμοιο μέγεθος με την Πορτογαλία και την Αυστρία.

Ωστόσο, αυτό που πραγματικά θα σας εκπλήξει – μεταξύ όλων των άλλων – είναι τα τρομερά ιστορικά τοπία καθώς η χώρα είναι πλούσια σε αρχαιολογικό πολιτισμό από την περίοδο της Παλαιολιθικής εποχής.

Αν και η Ιορδανία δεν είναι ο συνηθισμένος και «mustvisit» προορισμός, παρ’όλα αυτά θα την ερωτευτείτε και θα ζήσετε μοναδικές και πολύ διαφορετικές εμπειρίες!

Εδώ θα ανακαλύψετε εξαιρετικό φαγητό, εντυπωσιακά αξιοθέατα και μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες.

Αν το πήρατε απόφαση και θέλετε να ταξιδέψετε στην Ιορδανία, κλείστε αεροπορικά εισιτήρια με την Ryanair και διαβάστε τα 12 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε τη χώρα!

Αγοράστε το Pass της Ιορδανίας

jordan pass

Αν σκοπεύετε να μείνετε πάνω από 3 νύχτες στην Ιορδανία, πρέπει να αγοράσετε οπωσδήποτε το Passτης χώρας (περίπου 90€ – 70 δηνάρια).

Το Pass της Ιορδανίας σας εξασφαλίζει τόσο την τουριστική VISA(για παραμονή άνω των 3 νυχτών) αλλά και απεριόριστη πρόσβαση στα αξιοθέατα της χώρας.

Αν δεν προμηθευτείτε το pass, τότε θα πρέπει να πληρώνετε ξεχωριστά τα αξιοθέατα (κόστος περίπου 50 Δηνάρια για επίσκεψη στην Πέτρα) και η Visaπερίπου 40 Δηνάρια.

Οπότε, σίγουρα σας συμφέρει να αγοράσετε το Passκαι να έχετε εξασφαλισμένη και απεριόριστη πρόσβαση σε 40 αξιοθέατα της χώρας!

Δείτε πληροφορίες για το Pass εδώ

 

Η Ιορδανία είναι μια χώρα φιλική προς τους τουρίστες

petra krifo simeio

Από τη στιγμή που θα φτάσετε, θα διαπιστώσετε πως στην Ιορδανία θα σας συμπεριφερθούν πολύ ζεστά και φιλικά!

Η χώρα είναι μια από τις πιο φιλικές, τουριστικές χώρες στον κόσμο!

Στα περισσότερα τουριστικά σημεία μιλάνε Αγγλικά και δε θα έχετε πρόβλημα συνεννόησης ενώ και η επίσημη ιστοσελίδα τουρισμού της Ιορδανίας είναι απλή, κατανοητή με αρκετές πληροφορίες για τον επισκέπτη. 

Αν και η χώρα συνορεύει με το Ιράκ και τη Συρία, περιοχές που έχουν ιδιαίτερη αστάθεια και συνεχείς πολέμους, η Ιορδανία είναι σχετικά απρόσβλητη από ό,τι συμβαίνει τριγύρω της.

Αυτό που θα πρέπει να προσέχετε είναι μείνετε σε κάποιο κεντρικό ξενοδοχεία στη χώρα, να αποφεύγετε τυχόν συγκεντρώσεις και πορείες και να κινείστε πάντα με ασφάλεια – ό,τι θα κάνατε και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου!

Μπορείτε να δείτε αρκετά, σε μόλις μια εβδομάδα!

Petra

Μια εβδομάδα είναι υπέρ αρκετή για να εξερευνήσετε όλη τη χώρα. Μέσα σε μόλις 4 ΄ρες θα βρεθείτε από το Αμμάν στο Βορρά, προς το Άκαμπα στο νότο!

Σε 7 ημέρες μπορείτε να ανακαλύψετε το Αμμάν, την αρχαία πόλη της Πέτρας, τη νεκρά θάλασσα, να κάνετε πεζοπορία και να επισκεφθείτε τα κάστρα των σταυροφόρων.

Προσοχή στην οδήγηση!

Η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιορδανία είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξερευνήσετε όλη τη χώρα με τη δική σας άνεση.

Οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων ξεκινάνε από 30-40 δολάρια την ημέρα για ένα μικρό hatchback και ανεβαίνουν ανάλογα την κατηγορία που επιθυμείτε.

Οι αυτοκινητόδρομοι είναι σε καλή κατάσταση αλλά κανείς δεν ακολουθεί τα όρια ταχύτητας και τους κανόνες ασφαλείας!

Επίσης, ειδικά στους επαρχιακούς δρόμους, υπάρχουν αρκετά σαμαράκια και κρυφές λακκούβες όπου θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή.

Αν ταξιδέψετε προς ή από την Άκαμπα, θα πρέπει να γνωρίζετε πως θα βρείτε πολλά φορτηγά στο δρόμο σας καθώς είναι μια οδός που χρησιμοποιούν για τη μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων, του φυσικού αερίου αλλά και άλλων αγαθών.

Συνήθως εδώ οι οδηγοί μεγάλων οχημάτων δεν οδηγούν με πολύ προσοχή – οπότε θα πρέπει να προσέχετε τις κινήσεις τους!

 

Ιορδανία δεν είναι μόνο η Πέτρα!

jordan

Οι περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν στην Ιορδανία για να επισκεφθούν την Πέτρα και να θαυμάσουν το δέος της αρχαίας αυτής πόλης.

Η Πέτρα όχι μόνο είναι ένα από τα νέα θαύματα του κόσμου αλλά και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco!

Και ενώ θα «χαθείτε» από τη μαγεία της Πέτρας, η Ιορδανία έχει απίστευτα αξιοθέατα και μνημεία να σας προσφέρει!

Αν είστε για λίγες μέρες εδώ και επισκεφθείτε μόνο την Πέτρα δίχως να δείτε τα άλλα μνημεία, κυριολεκτικά θα το μετανιώσετε!

Μη χάσετε να επισκεφθείτε το Τζέρας

Το Τζέρας είναι η πόλη με τις χίλιες κολόνες! Βρίσκεται βόρεια του Αμμάν και είναι μια αρχαία Ελληνορωμαϊκή πόλη που κάποτε ήταν θαμμένη κάτω από την άμμο!

Εδώ θα βρείτε επιγραφές που υποδηλώνουν ότι η πόλη ίσως να ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο!

Ποιος θα το φανταζόταν ότι η ΑρχαιοΕλληνική ιστορία θα έφτανε μέχρι τη Μέση Ανατολή;

 

Επίσκεψη κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού

Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, μπορείτε να επισκεφθείτε κανονικά την Ιορδανία. Το μόνο που ίσως να αλλάξει είναι το ωράριο των καταστημάτων και των αξιοθέατων έτσι ώστε να δίνουν την ευκαιρία στους Μουσουλμάνους για την καθιερωμένη προσευχή τους.

Το αλκοόλ δεν πωλείται αυτή την περιόδο (εκτός από μερικά μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία) ενώ μπορεί να βρείτε ειδικό μενού για φαγητό αυτές τις ημέρες.

Οι Μουσουλμάνοι νηστεύουν από τη αυγή έως και τη δύση του ηλίου κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και καλό είναι να το σεβαστείτε όσο μπορείτε, αν βρεθείτε εκείνες τις ημέρες στην περιοχή!

 

Προσέχετε τι φοράτε στην Ιορδανία

jordan ρουχα

Η Ιορδανία είναι μια κατ’εξοχήν Μουσουλμανική χώρα, έτσι είναι σκόπιμο να φοράτε συντηρητικά ρούχα και να μην προκαλείτε.

Τα κοντά σορτς και οι μίνι φούστες είναι απαγορευτικές για τις γυναίκες – θα πρέπει να καλύψετε τα γόνατα και τους ώμους τουλάχιστον!

 

Υπάρχουν πολλά πολυτελή ξενοδοχεία στην περιοχή

ξενοδοχεια Ιορδανία

Σε όλη τη χώρα θα βρείτε πολλά πολυτελή ξενοδοχεία – άλλα πιο προσιτά και άλλα πιο ακριβά.

Γενικώς, οι τιμές στα πολυτελή ξενοδοχεία είναι πιο Ευρωπαϊκές ενώ αν επιθυμείτε κάποιο δωμάτια με απεριόριστη θέα στα αξιοθέατα της χώρας, τότε θα πληρώσετε κάτι παραπάνω!

Μην ξεχάσετε πως στα περισσότερα ξενοδοχεία οι τιμές που βλέπετε online ΔΕΝ περιλαμβάνουν έναν εξτρά φόρο 17% που τον πληρώνετε μόλις φτάσετε εκεί!

Κατά μέσο όρο θα χρειαστεί να πληρώσετε περίπου 150€ για κάθε νύχτα διαμονής, σε ένα καλό και πολυτελές 5άστερο ξενοδοχείο.

Διαφορετικά θα πρέπει να βρείτε κάποιο boutique κατάλυμα ή hostel.

[ Ανακαλύψτε ΕΔΩ φθηνά ξενοδοχεία στην Ιορδανία μέσω της Booking.com! ]

 

Μερικά μονοπάτια και σημεία στην Πέτρα, είναι παράνομο να τα επισκεφθείτε!

Ιορδανία θέα στο Θησαυροφυλάκιο

Σίγουρα θα έχετε δει φωτογραφίες από άντρες και γυναίκες που κάθονται στην άκρη ενός βράχου και από κάτω είναι το θησαυροφυλάκια της Πέτρας;

Τα μονοπάτια που οδηγούν σε αυτά τα κρυφά σημεία, είναι παράνομα να τα επισκεφθείτε και κλειστά για το ευρύ κοινό!

Όμως, ακόμα και το ίδιο το υπουργείο τουρισμού της χώρας μοιράζει τακτικά φωτογραφίες στο κοινό, από αυτά τα σημεία!

Επισκεφθείτε οπωσδήποτε τη νεκρά θάλασσα!

nekri thalassa iordania

Η Νεκρά Θάλασσα βρίσκεται περίπου 45 λεπτά μακρυά από την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν.

Η Θάλασσα είναι γνωστή για τη θεραπευτική της λάσπη – κάτι το οποίο αποδίδεται ότι βρίσκεται περίπου 400 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας και διατηρεί σχεδόν το 35% της αλατότητάς της!

Λόγω της βαρομετρικής πίεσης και τα υψηλά επίπεδα οξυγόνου, οι επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου που φτάνουν εδώ, είναι πολύ λιγότερες απ΄ότι σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κόσμου!

Τι θα κάνετε τη νεκρά θάλασσα; Στην αρχή θα πασαλειφθείτε με λάσπη, θα αφήσετε να «ψηθεί» στο δέρμα σας και έπειτα θα απολαύσετε ένα μπάνια πλούσιο σε ορυκτά άλατα!

Η υψηλή περιεκτικότητα σε άλατα θα κρατάει το σώμα σας ψηλά στην επιφάνεια κι έτσι μπορείτε να χαλαρώσετε δίχως να σκέφτεστε πως θα επιπλέετε!

 

Να είστε προσεκτικοί με τη χρήση του νερού σας

elleipsi nerou iordania

Η Ιορδανία είναι μια χώρα με τα χαμηλότερα επίπεδα διαθεσιμότητας νερού ανά κάτοικο στον κόσμο! Η υψηλή αύξηση του πληθυσμού, ο τουρισμός και η εξάντληση των αποθεμάτων επιδεινώνουν την κατάσταση στη χώρα.

Αν ταξιδεύετε στη χώρα, θα πρέπει να καταναλώνετε το νερό με φειδώ και σε καμία περίπτωση να μην κάνετε σπατάλες.

Το ταξίδι στην Ιορδανία είναι μοναδικό! Ευχόμαστε να κλείσετε όσο πιο γρήγορα τα δικά σας φθηνά αεροπορικά εισιτήρια μέσα από το Travelo και να εξερευνήσετε την Ιορδανία με την φανταστική πόλη της Αρχαίας Πέτρας, τη νεκρά θάλασσα και όχι μόνο!