Στη Ζάκυνθο, το καταπράσινο νησί του Ιονίου, μπορεί κάθε καλοκαίρι να συνωστίζονται χιλιάδες τουρίστες, ωστόσο αυτό που κάνει εντύπωση στον επισκέπτη του νησιού είναι το γεγονός ότι δεν θα συναντήσει πουθενά τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες, παρά μόνο καταλύματα μικρού ή μεσαίου μεγέθους, καθώς σε όλο το νησί κυριαρχεί μια περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, που δεν επιτρέπει σε κανέναν ιδιώτη ή επιχειρηματία να καταπατήσει το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

Οι συχνές βροχοπτώσεις στο νησί βοηθούν σημαντικά την ανάπτυξη της χλωρίδας και της πανίδας, ενώ το γενικότερο περιβάλλον της Ζακύνθου έχει καταφέρει να συγκεντρώνει τα βλέμματα όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς κοινότητας, καθώς στις ακτές της βρίσκουν καταφύγιο για την αναπαραγωγή τους σπάνια είδη ζώων, όπως η γνωστή θαλάσσια χελώνα Caretta-caretta και η φώκια Μονάχους-μονάχους, δυο είδη υπό εξαφάνιση, που προστατεύονται τόσο από διεθνείς συμβάσεις, όσο και από την ελληνική νομοθεσία.

Οι θαλάσσιες χελώνες Caretta-caretta προτιμούν τις παραλίες της Μεσογείου για την αναπαραγωγή τους, αλλά κυρίως τη μοναδική παραλία του Λαγανά, στο νότιο τμήμα της Ζακύνθου, όπου σχεδιάζεται από την Ελληνική Πολιτεία και η δημιουργία Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου, με αποκλειστικό στόχο την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και την ενημέρωση των τουριστών.

Ο Λαγανάς απέχει μόλις 11 χλμ. από την πόλη και συγκεντρώνει το καλοκαίρι τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, καθώς αποτελεί ιδανικό τόπο διακοπών τόσο για νεαρά άτομα, όσο και για οικογένειες. Από την άλλη, στις δυτικές απόκρημνες παραλίες του νησιού ζει και αναπαράγεται η φώκια Μονάχους-μονάχους που και αυτή προστατεύεται από την Ελληνική νομοθεσία.

Όλα τα χωριά της Ζακύνθου, στο σύνολο τους 44, έχουν καταφέρει να εκσυγχρονιστούν, διατηρώντας, όμως, παράλληλα, και την παραδοσιακή τους μορφή. Ορισμένες από τις πιο γνωστές τουριστικά περιοχές του νησιού στο νότο είναι το Αργάσι, το Καλαμάκι, οι Αλυκές, ο Αλικανάς, όπως και η παραλία Πλάνου – Τσιλιβί, που έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία.

Στη συνέχεια, προς το βορρά ο επισκέπτης θα συναντήσει επίσης καταπληκτικές παραλίες, όπως το Τραγάκι, τη Κυψέλη, το Γερακαρίο, ενώ το χωριό Βασιλικός συγκλονίζει με την ομορφιά του τους περαστικούς, καθώς διαθέτει ονειρεμένες παραλίες, που προσφέρονται και για πολλά θαλάσσια σπορ, όπως το Πόρτο Ρώμα, τον `Αγιο Νικόλαο, το Πόρτο Ζόρο και τον Γέρακα.

Τέλος, κανείς δεν πρέπει να αφήσει το νησί, χωρίς να έχει περπατήσει πρωτίστως στη Στράτα Μαρίνα, την περίφημη Ρούγα, το εμπορικό κέντρο με τις γραφικές καμάρες και την πλακόστρωτη κεντρική πλατεία του Αγίου Μάρκου, που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη κίνηση.

Κλείστε τώρα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και φύγατε για Ζάκυνθο!

Ζάκυνθος – Παραλίες

ναυαγιο ζακυνθοςΗ Ζάκυνθος έχει παραλίες όμορφες, εξωτικές αλλά και διάσημες, με καθαρά κρυστάλλινα νερά. Το θαλάσσιο πάρκο και οι προστατευόμενες Παραλίες είναι μέρος του φυσικού πλούτου που διαθέτει η Ζάκυνθος.

 

Παραλία Ιόνιο

Η παραλία Ιόνιο είναι μια από της γραφικές και ήσυχες Παραλίες που διαθέτει η Ζάκυνθος. Στην παραλία Ιόνιο μπορείτε να απολαύσετε την ηλιοθεραπεία και τη χαλάρωση στις καλοκαιρινές σας διακοπές στη Ζάκυνθο.Η Ζάκυνθος σας παρουσιάζει την παραλία ιόνιο η οποία βρίσκεται στην περιοχή Βασιλικός, η οποία αποτελεί μια περιοχή με σπάνιο φυσικό πλούτο. Η παραλία ιόνιο είναι σκεπασμένη με λεπτή άμμο και έχει ρηχά και πολύ καθαρά νερά. Είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν την ηλιοθεραπεία και το καλοκαιρινό τους μπάνιο σε ένα γραφικό και ήσυχο περιβάλλον, αλλά και για οικογένειες εφόσον τα νερά και το περιβάλλον είναι ασφαλές για τα παιδιά.

Η παραλία ιόνιο αποτελεί προέκταση στην παραλία μπανάνα. Διαθέτει ένα μικρό μπαράκι από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τον καφέ, το ποτό σας ή ένα σάντουιτς μετά το μπάνιο σας.

Η Ζάκυνθος είναι γεμάτη από γραφικές και πολύ όμορφες παραλίες όπως είναι η παραλία ιόνιο. Αξίζει να επισκεφτείτε μια από τις γραφικές και ήσυχες παραλίες, την παραλία ιόνιο, στις διακοπές και στα ταξίδια σας το καλοκαίρι στο νησί.

 

Βασιλικός

Η Ζάκυνθος διαθέτει την περιοχή Βασιλικός η οποία χαρακτηρίζεται για τον φυσικό θαλάσσιο πλούτο της και τη φυσική ομορφιά της. Στην περιοχή Βασιλικός θα βρείτε και πολύ γνωστές Παραλίες όπως η παραλία Άγιος Νικόλαος, η παραλία Πόρτο Ζόρο, η παραλία Μπανάνα η παραλία Πόρτο Ρώμα και η παραλία Γέρακας.

Η Ζάκυνθος διαθέτει την περιοχή Βασιλικός η οποία χαρακτηρίζεται από τον φυσικό θαλάσσιο πλούτο και την φυσική ομορφιά της. Ο Βασιλικός περιλαμβάνει καταπράσινα βουνά και μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα όπως είναι η παραλία γέρακας, η παραλία Άγιος Νικόλαος, η παραλία Πόρτο Ρώμα, η παραλία Πόρτο Ζόρο και η παραλία Μπανάνα.

Η γραφικότητα των τοπίων, η πλούσια άμμος και τα κρυσταλλένια νερά χαρακτηρίζουν τις παραλίες αυτές ενώ σε αρκετές από αυτές βρίσκει καταφύγιο και αναπαράγεται η σπάνια χελώνα καρέτα-καρέτα. Για το λόγο αυτό οι συγκεκριμένες παραλίες προστατεύονται και παραμένουν κλειστές τα βράδια, προκειμένου να διαφυλαχτεί η αναπαραγωγή της σπάνιας χελώνας. Επιπλέον τα θαλάσσια σπορ επιτρέπονται μόνο σε συγκεκριμένα σημεία και σε ένα ορισμένο ελεγχόμενο βαθμό.

Ωστόσο η Ζάκυνθος φιλοξενεί στην παραλία Άγιος Νικόλαος το μεγαλύτερο κέντρο κατάδυσης στο νησί και μπορείτε εκεί να μυηθείτε στις τεχνικές ελεύθερης κατάδυσης και να απολαύσετε τον υπέροχο βυθό της παραλίας της Ζακύνθου.

Επιπλέον στην περιοχή Βασιλικός υπάρχουν πολλές καφετέριες, μπαράκια και εστιατόρια για να καλύψουν κάθε ανάγκη σας για ποτό και καλό φαγητό.

Η Ζάκυνθος αποτελεί έναν από τους ομορφότερους προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές και η περιοχή Βασιλικός είναι μοναδική στο νησί αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Προτείνεται να επισκεφτείτε μια από τις πιο ποιοτικές παραλίες με σπάνια φυσική ομορφιά, την παραλία Βασιλικός, στις διακοπές και στα ταξίδια σας το καλοκαίρι.

 

Ξύγκια

Η παραλία Ξύγκια χαρακτηρίζεται από τις ιαματικές ιδιότητες που έχουν τα νερά της. Στα ιαματικά νερά στην παραλία Ξύγκια μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο στις καλοκαιρινές διακοπές σας και παράλληλα να θεραπεύεστε χρόνιες παθήσεις όπως η αρθρίτιδα.

Η παραλία Ξύγκια έχει νερά στα οποία περιέχεται θειάφι και αυτό τους δίνει ένα ιδιαίτερο άρωμα και ιαματικές ιδιότητες που θεραπεύουν χρόνιες παθήσεις όπως αρθρίτιδα και άλλες. Η παραλία Ξύγκια βρίσκεται 23 χιλιόμετρα από την πόλη .
Γύρω από την παραλία Ξύγκια υπάρχουν καφετέριες και ταβέρνες με μεγάλη ποικιλία φαγητών και φρέσκων θαλασσινών. Επίσης η παραλία διαθέτει και parking αυτοκινήτων.

Ναυάγιο

Η παραλία Ναυάγιο είναι μια από τις πιο διάσημες παραλίες στον κόσμο! Η παραλία είναι αναμφισβήτητα η διασημότερη παραλία της Ζακύνθου. Το νησί μπορεί να υπερηφανεύεται για μια από τις πλέον διάσημες παραλίες στον κόσμο.

Η παραλία Ναυάγιο είναι το σήμα κατατεθέν της Ζακύνθου, για αυτό και η φωτογραφία της έχει κάνει το γύρω του κόσμο. Πρόκειται για μια παραλία με ψιλό βότσαλο η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού.

Πρόσβαση μόνο με εκδρομικά καΐκια από τον άγιο Νικόλαο.

Το όνομα της παραλίας Ναυάγιο οφείλεται στο ακτοπλοϊκό που μετέφερε λαθραία τσιγάρα και ποτά και το οποίο ναυάγησε και καταστράφηκε στην παραλία ως αποτέλεσμα της καταδίωξης του από το ελληνικό ναυτικό, αλλά και του κακού καιρού που υπήρχε στη περιοχή.

 

Γαλάζιες Σπηλιές

Οι Γαλάζιες Σπηλιές είναι ένα από τα εκπληκτικά Αξιοθέατα που διαθέτει το νησί. Το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας της Ζακύνθου καθρεπτίζεται στις σπηλιές δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα.

Ένα εντυπωσιακό φυσικό αξιοθέατο , που προσελκύει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Ανακαλύφθηκαν το 1897 και βρίσκονται στην βορειοανατολική πλευρά του ακρωτηρίου σκηνίτη. Το όνομα τους προέρχεται από το έντονο γαλάζιο χΡώμα των νερών τους.

Η μεγαλύτερη από τις Γαλάζιες Σπηλιές είναι το Κυανό Σπήλαιο. Η ξενάγηση γίνεται με εκδρομικά καΐκια και η καλύτερη ώρα για επίσκεψη είναι τις πρωινές ώρες, με τις αντανακλάσεις που δημιουργούνται στα τοιχώματα των σπηλαίων από τις ακτίνες του ήλιου, να δημιουργούν όμορφους χρωματισμούς στα νερά.

Οι Γαλάζιες Σπηλιές είναι ένα δείγμα της ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς που χαρακτηρίζει το νησί και ένα από το πιο όμορφα αξιοθέατα φυσικής ομορφιάς στην Ελλάδα.

 

Διαμονή στη Ζάκυνθο

Ασφαλώς, η επίσκεψή σας σ’ αυτό το πραγματικά ξεχωριστό νησί, δεν μπορεί παρά να συνδυάζεται με διαμονή αντίστοιχων προδιαγραφών και υψηλής ποιότητας. Ορισμένες από τις καλύτερες επιλογές που έχετε είναι:

Best Western Zante Park Hotel****: Mέσα στην αγκαλιά του Ιονίου, μόλις 200μ. από τη μοναδική παραλία του Λαγανά, θα βρείτε το φιλόξενο BW ZANTE PARK. Προσφέρει σύγχρονες ανέσεις, ξεκούραση, λεπτές γεύσεις, διασκέδαση, συνεδριακές υπηρεσίες, επαγγελματική εξυπηρέτηση, απόλαυση και για τους πιo απαιτητικούς!

Galaxy Hotel***:  Χτισμένο μέσα σε καταπράσινους κήπους που οδηγούν στη χρυσή αμμουδιά του Λαγανά και με 30 νέες σουίτες, ιδανικές για οικογένειες, το Ξενοδοχείο Galaxy αποτελεί ειδυλλιακό μέρος για τις διακοπές σας. Nιώστε τη ζεστασιά της παραδοσιακής Ζακυνθινής φιλοξενίας συνδυασμένη με σύγχρονες ανέσεις που μπορεί να προσφέρει ένα μοναδικό ξενοδοχείο!

Diana Hotel****: Αναγνωρίσιμο και ανεπηρέαστο από το χρόνο, μοντέρνο αλλά ταυτόχρονα κομψό και πολυτελές. To ξενοδοχείο Diana βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου. Το πρώτης κατηγορίας ξενοδοχείο Diana, με την παροχή εξεζητημένων υπηρεσιών, εγγυάται να ικανοποιήσει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού φιλοξενουμένου.

Diana Palace Hotel****: Φανταστείτε ένα τοπίο καταπληκτικής ομορφιάς, περικυκλωμένο από φοινικόδεντρα και έχετε οραματιστεί το ξενοδοχείο Diana Palace. Η οικογένεια των ξενοδοχείων Diana υπόσχεται κάτι για τον καθένα – από ποιότητα στην υπηρεσία και άνετη διαμονή σε διασκέδαση και σπορ. Οι επισκέπτες του Diana Palace επιστρέφουν ξανά και ξανά για να απολαύσουν την ξεχωριστή ατμόσφαιρα και να νοιώσουν την αίσθηση ανανέωσης που αξίζουν.

Filoxenia Hotel****: Σμαραγδένια πράσινη χλόη. Μπλε ουρανοί, κίτρινος χαλαζίας και μεγάλα βουνά. Αυτά είναι τα “κοσμήματα” της περιοχής Τσιλιβί, που σκοπεύουν να σας “κακομάθουν” από την στιγμή που φθάνετε στο ξενοδοχείο Filoxenia. Η φυσική ομορφιά του συγκροτήματος αντιπαρατίθεται με την παραδοσιακή φιλοξενία.

 

Διασκέδαση στη Ζάκυνθο

Όσο για τη διασκέδασή σας, μπορείτε να τη θεωρείτε εξασφαλισμένη στο Club Barrage. Η δυνατή και προσεκτικά επιλεγμένη μουσική, τα δυνατά ποτά και το μεράκι των ανθρώπων του club γι αυτό που κάνουν, σας εγγυώνται διασκέδαση μέχρι πρωίας και events που θα θυμάστε για χρόνια!