Λουτρά Λουτρακίου – Λουτρά Πόζαρ

Αν ψάχνετε τον ιδανικό χειμερινό προορισμό ή έστω έναν χειμερινό προορισμό που θα μπορέσετε να συνδυάσετε ένας πλήθος δραστηριοτήτων για τον φετινό χειμώνα τότε πείτε ότι μόλις τον βρήκατε. Και για κάθε χειμώνα για να είμαστε ειλικρινής. Τα Λουτρά Πόζαρ λοιπόν που  στην ντόπια διάλεκτο σημαίνει «κάτω από την φωτιά», είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν και να νιώσουν ότι  ήρθαν λίγο πιο κοντά στη φύση.

Τοποθεσία

Τα Λουτρά βρίσκονται στο χωριό Λουτράκι στους πρόποδες του βουνού Βόρας – Καϊμακτσαλάν. Βρίσκεται στα 33 χιλιόμετρα από την Έδεσσα και μόλις 13 χιλιόμετρα από την πόλη της Αριδαίας. Το υψόμετρο του χωριού είναι μικρό, μόλις στα 350 μέτρα. Είναι ένας σχετικά κοντινός προορισμός για τους κατοίκους της Μακεδονίας χωρίς φυσικά να αποκλείουμε τους επισκέπτες που έρχονται από όλη την Ελλάδα αλλά και από τα Βαλκάνια. 

Τα Λουτρά

Το νερό στα Λουτρά προέρχεται από το νερό της βροχής. Το νερό αυτό φτάνει σε πολύ μεγάλο βάθος με αποτέλεσμα να θερμαίνεται και καθώς αναβλύζει εμπλουτίζεται με όλα τα ιαματικά στοιχεία της περιοχής. Το νερό φθάνει στην θερμοκρασία των 37 βαθμών Κελσίου και έχουν ιαματικές ιδιότητες. Το ιαματικό νερό συνίσταται για άτομα που πάσχουν από δερματικές παθήσεις, για όσους υποφέρουν από ρευματοπάθειες και παθήσεις του αναπνευστικού και κυκλοφορικού συστήματος. Η ποσιοθεραπεία η πόση δηλαδή ιαματικού νερού που έχει συγκεκριμένες ιδιότητες συνίσταται για συγκεκριμένες παθήσεις των νεφρών, της χολής των εντέρων και του στομάχου. Πάντα γίνεται έπειτα από συμβουλή ιατρού και συνήθως πρέπει να εφαρμόζεται στην περιοχή που αναβλύζει συνδυαστικά πάντα με την ηρεμία και τη γαλήνη που προσφέρουν αυτές οι περιοχές. Το φυσικό τοπίο βοηθά στην αναζωογόνηση σώματος και πνεύματος. 

Εξωτερικός καταρράκτης

Εξωτερική πισίνα  διαστάσεις 25*13μ  βάθος 1,30 -2,80μ

Εγκαταστάσεις Λουτρόπολις

Στις εγκαταστάσεις θα βρείτε μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων που μπορείτε να κάνετε σε συνάρτηση πάντα με το νερό και το τοπίο της περιοχής. Τα ωράρια είναι πολύ διευρυμένα αφού λειτουργούν από τις 8:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.  Υπάρχει λοιπόν  μια εξωτερική πισίνα στην οποία μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας και είναι και η πιο οικονομική πρόταση στην περιοχή, εκτός από τον καταρράκτη στον οποίο μπορείτε εξίσου να κάνετε το μπάνιο σας. Μέσα στο οργανωμένο υδροθεραπευτήριο θα βρείτε εγκαταστάσεις  όπως αποδυτήρια, εσωτερικές πισίνες, Jacuzzi, spa, σάουνες, χαμάμ αλλά και τεχνητούς καταρράκτες. Σε όλα το νερό διοχετεύεται και ανακυκλώνεται συνεχώς και τηρούνται με αυστηρότητα όλοι οι κανόνες υγιεινής και προστασίας. Οι εσωτερικές πισίνες είναι έξι και είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση από πριν. Στις εσωτερικές πισίνες μπαίνουν έως έξι άτομα και η διάρκεια κάθε ραντεβού είναι στη μισή ώρα. http://www.loutrapozar.com.gr/booking/ Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να κάνετε εκ των προτέρων τη κράτηση σας. Μπορείτε επίσης να καλέσετε στο νούμερο 23840 91300.

Εσωτερική πισίνα με ψηφιδωτό πλακάκι

Τα spa και το Jacuzzi βρίσκονται σε άλλα δωμάτια όμως είναι μια ιδανική ευκαιρία για έξτρα πόντους χαλάρωσης. Φυσικά αν προτιμάτε μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε ένα αναζωογονητικό ή χαλαρωτικό μασάζ για να ολοκληρωθεί η εμπειρία. Και για το μασάζ όμως, θα χρειαστεί να κλείσετε ραντεβού εκ των προτέρων. Το κέντρο του μασάζ βρίσκεται 50 μέτρα από την είσοδο του υδροθεραπευτηρίου. Το τηλέφωνο για κέντρο μασάζ είναι 23810 39838.

Λουτρά Πόζαρ Δραστηριότητες

Θα βρείτε πλήθος δραστηριοτήτων στη περιοχή για όλες τις προτιμήσεις. Μπορείτε σε πολύ κοντινή απόσταση να επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν και να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας στο σκι. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το παραδοσιακό χωριό του παλαιού Άγιου Αθανάσιου. Αν επιθυμείτε μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο και το σπήλαιο αλλά και να κάνετε τη βόλτα σας στον ποταμό.

Σπήλαιο Λουτρών – Μουσείο

Στη περιοχή υπάρχει ένα σύμπλεγμα 16 σπηλαίων. Όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν εξερευνηθεί όλα. Έχουν βρεθεί στοιχεία για τον πρωτόγονο άνθρωπο όπως και αντικείμενα και εργαλεία που χρησιμοποιούσε. Πολλά ευρήματα υπάρχουν και για την καφέ αρκούδα. Επίσης έχουν βρεθεί οστά από λεοπάρδαλη, ύαινα και αλεπού.

 

Σπήλαιο Λουτρών Πόζαρ

Αν σας ενδιαφέρει να δείτε τα ευρήματα υπάρχει στη περιοχή και το Παλαιοντολογικό – Φυσιογραφικό Λαογραφικό Μουσείο Αλμωπίας που μπορείτε να επισκεφθείτε. Υπάρχουν κεραμικά και άλλα αντικείμενα και επίσης θα μπορέσετε να προμηθευτείτε και διάφορα αναμνηστικά αντικείμενα.

 

Ποταμός Μογλενίτσας

 Ο ποταμός βρίσκεται στο κέντρο του νομού Πέλλας  και διασχίζει όλη τη πεδιάδα της Αλμωπίας. Στο ποταμό θα συναντήσετε πυκνή βλάστηση που περιλαμβάνει πολλών ειδών δέντρα, θάμνους και πολύ όμορφα και σπάνια λουλούδια. Φυσικά λόγο της βλάστησης στη περιοχή συναντάμε και πολλών ειδών πουλιά και ερπετά αλλά και ψάρια στον ποταμό. Στο ποταμό εφόσον είναι ιδανικές οι συνθήκες και μόνο σε συγκεκριμένα σημεία ,μπορείτε να κάνετε rafting και καγιακ. Επίσης μπορείτε να κάνετε και πεζοπορία γύρω από τον ποταμό και να θαυμάσετε αλλά και να φωτογραφήσετε το υπέροχο φυσικό τοπίο.

Λουτρά πόζαρ Διαμονή

Στα λουτρά Πόζαρ θα βρείτε αρκετά ξενοδοχεία και ακόμα περισσότερους ξενώνες με δωμάτια για κάθε γούστο. Είτε επιθυμείτε ένα παραδοσιακό δωμάτιο με τζάκι και τζακούζι, είτε θέλετε τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου, στη περιοχή του Λουτρακίου θα τα βρείτε όλα.

Λουτρά Πόζαρ ξενοδοχεία

Στην ιστοσελίδα της Booking εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα διαθέσιμα ξενοδοχεία στα λουτρά Πόζαρ. Δωμάτια με τζάκι, με υδρομασάζ καθώς και πιο απλά δωμάτια,σε πιο οικονομικές τιμές. Να έχετε στο νου σας ότι ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των Σαββατοκύριακων, η πληρότητα στην περιοχή αγγίζει το 100%!

Πέρα από το Booking, μπορείτε να δείτε φθηνές τιμές για ξενοδοχεία στα λουτρά Πόζαρ και στο Trivago, στην διεύθυνση εδώ.

Λουτρά Πόζαρ φαγητό

Στο Λουτράκι, τον μεγάλο δρόμο που υπάρχουν όλα τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης, θα βρείτε 5-6 ταβέρνες με αρκετά καλό φαγητό. Κατά την διαμονή σας στην περιοχή μπορείτε να επισκεφθείτε και την Όρμα, μια περιοχή 5 χιλιόμετρα μακριά από το Λουτράκι όπου μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακό φαγητό και μια βόλτα στη πλατεία του χωριού.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν και Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

Στο χιονοδρομικό κέντρο είναι λίγο πολύ γνωστές οι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε. Αν είστε γνώστης μπορείτε να κάνετε σκι και snowboard σε μια από τις 14 πίστες που υπάρχουν διαφόρων δυσκολιών  αλλά αν δε γνωρίζετε μπορείτε να κάνετε ένα μάθημα και να μάθετε τις βασικές τεχνικές. Αν έχετε παιδάκια θα μπορέσετε να νοικιάσετε ένα μικρό έλκηθρο για να διασκεδάσουν. Μπορείτε να πιείτε και απλώς τον καφέ σας στο σαλέ. Ο παλαιός Άγιος Αθανάσιος είναι ένα πολύ όμορφο και γραφικό χωριό. Θα βρείτε εξαιρετικές ταβέρνες και πολλούς παραδοσιακούς ξενώνες. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ζαρκάδι και γουρουνόπουλο που είναι σπεσιαλιτέ της περιοχής. Επίσης στο χωριό θα βρείτε διάφορα μαγαζιά για να αγοράσετε ότι επιθυμείτε. Από διαφόρων ειδών τσάγια και βότανα, παραδοσιακά προϊόντα. Χειροποίητα ζυμαρικά, κρασί, τσίπουρο, μέλι, γλυκά του κουταλιού και πολλά άλλα.

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *