Το Ναύπλιο αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της ελεύθερης, σύγχρονης Ελλάδας! Ούτε 2 ώρες μακριά από την Αθήνα, μας προσκαλεί να γνωρίσουμε τις ομορφιές του και τα σπάνιας ιστορίας μέρη του.

Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, ένα μικρό φρούριο χτισμένο πάνω σε μια νησίδα, στο λιμάνι της πόλης καθώς και για το Παλαμήδι – το ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη.

 

Ναύπλιο – Αθήνα

Η απόσταση Ναύπλιο – Αθήνα είναι περίπου 150 χιλιόμετρα και κάτι λιγότερο από 2 ώρες. Ακολουθείτε το δρόμο Αθήνα – Τρίπολης και στρίβετε στις αντίστοιχες ταμπέλες για Ναύπλιο.

Εάν θέλετε υπάρχει διαθέσιμο και ΚΤΕΛ όπου κάνει περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά. Το κόστος για την διαδρομή Ναύπλιο-Αθήνα με ΚΤΕΛ είναι 14,40€ ή 23€ με επιστροφή.

 

Ναύπλιο – Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχα, η απόσταση Ναύπλιο Θεσσαλονίκη είναι περίπου 627χιλιόμετρα και 6:30 ώρες με το αυτοκίνητό σας.

Ναύπλιο αξιοθέατα

Αφού σας ενημερώσαμε για τις σημαντικότερες αποστάσεις για να προσεγγίσετε το Ναύπλιο, πάμε να δούμε τι καλό έχει να μας προσφέρει αυτή η παραδοσιακή πόλη!

Με τον παλιό αέρα που εκγυλίζει, το Ναύπλιο έχει πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα να προσφέρει στον επισκέπτη.

Το Μπούρτζι είναι από τα πλέον δημοφιλή μέρη για επίσκεψη. Χτίστηκε το 1473 από τον Ιταλό μηχανικό Γκαμπέλο. Στην αρχή ήταν φυλακή ενώ έχει μετατραπεί ακόμα κι ως ξενοδοχείο πολυτελείας!

Πλέον λειτουργεί ως σημείο τουρισμού και ιστορίας και για να μεταβείς στο Μπούρτζι από το Ναύπλιο χρειάζεται καραβάκι με κόστος 4€ και σε μόλις 10 λεπτά!


Παλαμήδι

Το Παλαμήδι είναι φρούριο στη πόλη του Ναυπλίου το οποίο κατασκευάστηκε το 1687 από τους Βρετανούς μετά από σκληρή μάχη με τους Οθωμανούς.

Για να φτάσετε στο Μπούρτζι πρέπει είτε να ανέβετε 999 σκαλιά είτε μέσω του ασφαλτωμένου πλέον δρόμου, με το αυτοκίνητό σας.

 

Τα στενά της παλιάς πόλης

Το Ναύπλιο είναι μια παραδοσιακή πόλη που κρατάει αρκετά σημεία τις ιστορίας του. Μια βόλτα στα στενά της παλιάς πόλης θα σας θυμίσει έντονα παλιές εποχές και σίγουρα θα σας δημιουργήσει μια λαχτάρα να ξανά επισκεφθείτε την πόλη!

 

Αρχαιολογικό μουσείο Ναυπλίου 

Το αρχαιολογικό μουσείο Ναυπλίου χτίστηκε το 1713 και στεγάζεται στο Ενετικό λιθόκτιστο κτήριο στη δυτική πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα κτήρια στη χώρα μας. Πλέον στεγάζει μια μόνιμη έκθεση με εκθέματα από την απώτατη προϊστορία έως και την ύστερη, που αξίζει να την επισκεφθείτε!

 

Τίρυνθα

Ο λόφος της Τίρυνθας έχει σπουδαία προϊστορική σημασία. Κατοικήθηκε για πρώτη φορά την Νεολιθική εποχή.

Πλέον υπάρχουν τα μνημεία της περιοχής που μπορείτε να θαυμάσετε εάν βρεθείτε σ’αυτό το μέρος, που απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο.

 

Ναύπλιο διαμονή

Το καλύτερο μέρος για να μείνετε στο Ναύπλιο είναι στη παλιά πόλη. Θα είστε κοντά στο κέντρο και ταυτόχρονα σε μια περιοχή με σημαντικά γνωρίσματα.

Τα ξενοδοχεία στο Ναύπλιο είναι αρκετά – λόγω της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής – κι έτσι δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάποια κατάλυμα, εκτός κι αν έχετε σκοπό να επισκεφθείτε την πόλη το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι, λόγω της μεγάλης τουριστικής εισροής, τα καταλύματα είναι κοντά στη πλήρη πληρότητα. Εάν θέλετε να έρθετε στο Ναύπλιο για καλοκαιρινές διακοπές, καλό είναι να το προγραμματίσετε αρκετό καιρό πριν!

 

Ναύπλιο ξενοδοχεία κέντρο

Τα σημαντικότερα ξενοδοχεία στο κέντρο του Ναυπλίου, με ασυναγώνιστες παροχές και εξαιρετικές τιμές, είναι:

 

Ξενοδοχείο Αμαλία

Το ξενοδοχείο Αμαλία στο Ναύπλιο πρόκειται για την κορυφαία επιλογή όλων των ταξιδιωτών. Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο και προσφέρει θέα στο Παλαμήδι και στη θάλασσα.

Δείτε τιμές και διαθεσιμότητα για το ξενοδοχεία Αμαλία στο Ναύπλιο εδώ

Μπορείτε να δείτε όλα τα επιβεβαιωμένα ξενοδοχεία του Ναυπλίου στην Booking, εδώ.

 

Ναύπλιο διασκέδαση 

Εάν θέλετε διασκέδαση μέχρι το πρωί στα μπαράκια της περιοχής, τότε θα επιλέξετε την περιοχή της Μπουμπουλίνας.

Πρόκειται για την παραλιακή οδό που είναι μια από τις πλέον πολυσύχναστες και μαζεύει ιδιαίτερα νεολαία – από το πρωί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας!

Στην περιοχή τόσο της παραλιακής όσο και στην παλιά πόλη θα βρείτε δεκάδες ταβερνάκια για φαγητό καθώς και καφέ που είναι ανοιχτά όλη την ημέρα!

 

Ποια είναι η κατάλληλη εποχή να επισκεφθώ το Ναύπλιο;

Το Ναύπλιο είναι το ιδανικό μέρος για να το επισκεφθείτε καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς! Είτε το καλοκαίρι για να απολαύσετε τις τριγύρω παραλίες, είτε το χειμώνα και να απολαύσετε τον ζεστό καιρό του και τις καταπληκτικές εικόνες που δημιουργούνται στη παλιά πόλη.

Μη ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι μαζεύει τον περισσότερο κόσμο κι έτσι θα πρέπει να έχετε κάνει τον προγραμματισμό σας αρκετό καιρό πιο πριν! Τον χειμώνα τα πράγματα είναι λίγο πιο χαλαρά, όμως σε περιόδους γιορτών και αργιών η πληρότητα αγγίζει το 100%!

 

Πως θα φτάσετε στο Ναύπλιο

Όπως γράψαμε και στην αρχή, το Ναύπλιο μπορείτε να το επισκεφθείτε από την Αθήνα σε λιγότερο από 2 ώρες ενώ από την Θεσσαλονίκη η ίδια διαδρομή είναι λίγο παραπάνω από 6 ώρες.

Από την Βόρεια Ελλάδα μπορείτε να έρθετε και αεροπορικώς στο Ναύπλιο, μέσω της Καλαμάτας. Η πτήση Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα διαρκεί περίπου 1 ώρα και πραγματοποιείτε από την Olympic Air. Αφού φτάσετε στο αεροδρόμιο Καλαμάτας θα πρέπει να μεταβείτε στο Ναύπλιο είτε με το ΚΤΕΛ είτε νοικιάζοντας κάποιο αυτοκίνητο. Η απόσταση Καλαμάτα – Ναύπλιο είναι 146 χιλιόμετρα.

Αεροπορικά εισιτήρια για Καλαμάτα μπορείτε να βρείτε στη σείδα μας από τις εταιρείες που συνεργαζόμαστε. Τα φθηνά αεροπορικά του Travelo είναι οι πιο οικονομικές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια τόσο για πτήσεις εσωτερικού όπως αυτή όσο και σε πτήσεις εξωτερικού.