Ο Παναμάς έχει την μεγαλύτερη ποικιλία σε αξιοθέατα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Κεντρικής Αμερικής-και όλα σε κοντινές αποστάσεις.

Μια μικρή χώρα που περικλείεται μεταξύ Ατλαντικού και Ειρηνικού σε απόσταση 50 μόνο μιλίων, ο Παναμάς προσφέρει μία απίστευτη ποικιλία από δραστηριότητες: τον καλύτερο οικοτουρισμό, χιλιάδες από εξωτικές παραλίες και νησιά, 7 ζωντανούς Ινδιάνικους πολιτισμούς, ιστορική κληρονομιά, περιπέτεια, καταδύσεις, ψάρεμα, για να μην αναφέρουμε καν το 8ο θαύμα του κόσμου, την διώρυγα του Παναμά.

Η χώρα είναι προικισμένη με μία μοναδική γεωγραφική θέση και ασύγκριτα πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

 

Ο Παναμάς – ένα διεθνές σταυροδρόμι

panamas

Σαν γήινη γέφυρα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και σαν μονοπάτι ανάμεσα σε δύο ωκεανούς, ο Παναμάς έχει επιλεχθεί από την ιστορία να παίξει κεντρικό ρόλο ως διεθνές και εμπορικό σταυροδρόμι. Σαν αποτέλεσμα, οι Παναμέζοι είναι λαός με ευρεία αντίληψη και δεν αντιμετωπίζουν κανέναν σαν ξένο.

Ο έγκυρος τουριστικός οδηγός «Lonely Planet», γράφει για τον Παναμά: «Ο Παναμάς έχει ξεφύγει από το ραντάρ των τουριστών παρόλο που έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει από άλλους διάσημους λατινοαμερικάνικους προορισμούς…τις καλύτερες καταδύσεις, κολύμπι, ψάρεμα, εύκολης πρόσβασης ζούγκλες, εκατοντάδες παρθένα εξωτικά νησιά χωρίς ψυχή επάνω τους».

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν, που το παρατσούκλι της χώρας είναι «το καλύτερα κρυμμένο μυστικό» και το «μονοπάτι λιγότερο ταξιδεμένο».

«Ότι χρειάζεται ο Θεός για να δημιουργήσει τον παράδεισο, το έχουμε. Εύφορη γη, τροπικές παραλίες, βουνά, απίστευτη άγρια φύση και ζωή, χώνεις ένα ξύλο στο έδαφος και βρίσκεις δέντρο με φρούτα, και ανθρώπους τόσο όμορφους που θες να κλάψεις».

Γράφει ο διάσημος συγγραφέας John Le Carre στο best seller βιβλίο του που αργότερα έγινε και ταινία « ο Ράφτης του Παναμά».

Με μία μόνο δεκαπεντάλεπτη πτήση από την πόλη του Παναμά, βρίσκεται κανείς στα εξωτικά νησιά Pearl Islands, (τα νησιά των μαργαριταριών) όπου ακόμα και σήμερα μπορεί κανείς να αγοράσει πέρλες, αλλά το μεγάλο ατού των νησιών είναι τα καταγάλανα νερά τους, η πλούσια βλάστηση, οι ενδιαφέρουσες καταδύσεις και οι απομονωμένες ερημικές παραλίες.

Από την Ελλάδα, διατίθεται ποικιλία εκδρομών και συνδυασμοί προγραμμάτων που ικανοποιούν όλες τις προτιμήσεις.

Ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα δίνουν έμφαση στην οικολογία και έχουν διαμονή σε οικισμούς των Ινδιάνων μέσα στην ενδοχώρα, περιηγήσεις μέσα σε εθνικά πάρκα, παρατήρηση πουλιών και της φύσης καθώς και διαμονή αλλά και ξεναγήσεις στην πόλη του Παναμά και στο κανάλι.

Άλλα προγράμματα είναι για πιο αθλητικούς και δραστήρι ους ταξιδιώτες και περιλαμβάνουν rafting στον ποταμό Chiriqui, περπάτημα, ορειβασία, και περιηγήσεις στις μικρές πόλεις της ενδοχώρας του Παναμά.

Λόγω του ότι η χώρα είναι μικρή και οι αποστάσεις λογικές υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί που μπορεί να κάνει κανείς και να δει πάρα πολλά σε σχετικά λίγο χρόνο. Η αλυσίδες νησιών Las Perlas, San Blas και Bocas Del Toro προσφέρουν ατέλειωτες ώρες ηρεμίας και χαλάρωσης σε τροπικές παραλίες κυριολεκτικά απάτητες από άλλους εκτός από τις φυλές Ινδιάνων που ζουν εκεί.

Επίσης, άλλη μια στάση που επιβάλλεται στον Παναμά, είναι στο Gamboa Rainforest Resort, ένα θέρετρο μοναδικό στον κόσμο. Τοποθετημένο στην μέση του Καναλιού και των τροπικών δασών, θεωρείται μοναδικό στο είδος του αφού προσφέρει ότι είδους δραστηριότητα μπορεί να φανταστεί κανείς που έχει σχέση με την φύση.

Το κυρίως κτίριο είναι πολύ κομψό και άψογα εναρμονισμένο με το περιβάλλον και από το lobby έχει υπέροχη θέα του ποταμού Chagres που ενώνεται με το κανάλι του Παναμά.

Οι μεγάλες επιφάνειες από τζάμι δίνουν την αίσθηση ότι κανείς βρίσκεται έξω στην φύση ενώ απολαμβάνει το ποτό του στο μπαρ και στους εξωτερικούς χώρους μία από τις πολλές δραστηριότητες είναι και το εναέριο τράμ πάνω από την ζούγκλα, που προσφέρεται δωρεάν από το ξενοδοχείο.

Πτήσεις προς Παναμά

Προς το αεροδρόμιο του Παναμά δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από καμία πόλη της Ελλάδας. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αναζητήσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια στην ιστοσελίδα μας και να βρείτε τον οικονομικότερο συνδυασμό πτήσεων με ενδιάμεση στάση σε κάποιο Ευρωπαϊκό hub!