Ένα από τα αρκετά προβλήματα που έφερε στην επιφάνεια η πανδημία και ο κορωνοϊός είναι το θέμα της δημόσιας ασφάλειας και του συστήματος υγείας – όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παγκοσμίως!

Βλέπουμε σε όλες τις χώρες πως έχουν καταρρεύσει τα δημόσια συστήματα υγείας, με τα νοσοκομεία να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς και να έχουμε εκατοντάδες δυστυχώς νεκρούς, που αφήνουν την τελευταία τους πνοή πριν καν φτάσουν σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τα προβλήματα φυσικά και υπήρχαν και προ της πανδημίας, ειδικά στη χώρα μας με τις αρκετές περικοπές στο χώρο της υγείας τα τελευταία 10 χρόνια, όμως η πανδημία τα έφερε όλα στην επιφάνεια και έδειξε τη μεγάλη γύμνια της δημόσιας υγείας, στις περισσότερες χώρες.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να προστατεύσουμε το σπουδαιότερο αγαθό, την υγεία μας; Πως μπορούμε να παραμείνουμε υγιείς και ασφαλείς, ακόμα και κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες διαβίωσης;

 

Ιδιωτική ασφάλεια υγείας – Γιατί θα πρέπει να είναι «απαραίτητη» για όλους

Η ιδιωτική ασφάλεια προσφέρει όλα αυτά που έπρεπε να προσφέρονται από το δημόσιο σύστημα ασφάλισης και υγείας : Πρωτοβάθμια νοσοκομειακή κάλυψη στις καλύτερες κλινικές, επείγοντα περιστατικά και μια γραμμή εξυπηρέτησης πάντα δίπλα σας.

Η ιδιωτική ασφάλιση σας παρέχει τη σιγουριά πως θα έχετε δίπλα σας μια νοσοκομειακή κάλυψη σε οποιοδήποτε συμβάν υγείας σας συμβεί – δεν θα χρειαστεί να εναποθέσετε τις ελπίδες σας στο δημόσιο σύστημα το οποίο – δυστυχώς – έχει δεκάδες κενά και ελλείψεις.

Με μια ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη καλύπτεται αυτά τα κενά και θωρακίζετε στην ουσία την υγεία σας, έναντι των απειλών που μπορεί να υπάρξουν.

 

Τι προσφέρει μια ιδιωτική ασφάλεια

Οι παροχές των ιδιωτικών ασφαλίσεων είναι περίπου ίδιες – αλλάζουν οι συνεργασίες, τα όρια κάλυψης και απαλλαγής, κ.ο.κ.

Μια ιδιωτική ασφάλιση θα σας δώσει τη δυνατότητα να έχετε απευθείας πρόσβαση στις καλύτερες ιδιωτικές κλινικές της χώρας είτε με πολύ μικρό κόστος είτε ακόμα και εντελώς δωρεάν – αναλόγως το πρόγραμμα που θα κάνετε.

Φυσικά σας καλύπτει σε μεγάλα και οικονομικά δυσβάσταχτα γεγονότα υγείας ενώ αρκετά προγράμματα προσφέρουν και τακτικά check up, δυνατότητα για επίσκεψη στα έκτακτα ιατρεία, γραμμή υποστήριξης και απευθείας συνομιλίας με γιατρούς, κ.α.

 

Ιδιωτική ασφάλεια σε συνδυασμό με ταξιδιωτική κάλυψη

Μια ασφάλεια υγείας μπορεί να συνδυαστεί με την ταξιδιωτική ασφάλεια, ειδικά αν ταξιδεύετε αρκετά.

Η ταξιδιωτική ασφάλεια περιλαμβάνει 2 σκέλη – το πρώτο σκέλος είναι τυχόν αποζημιώσεις σε περίπτωση ακύρωσης των αεροπορικών σας εισιτηρίων ή αναβολής του ταξιδιού και το 2ο σκέλος είναι η νοσοκομειακή περίθαλψη, στη χώρα που ταξιδεύετε.

Ειδικά αυτή η δεύτερη κάλυψη είναι πλέον απαραίτητη στην εποχή της πανδημίας.

 

Κατηγορίες ασφάλειας υγείας

Σε αντίθεση με άλλα ασφαλιστικά προγράμματα, όπως την ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής, η ασφάλεια υγείας διαθέτει κάποιες διαφορετικές κατηγορίες και κλάδους που καλύπτει όλες τις ανάγκες.

Στις ασφαλιστικές καλύψεις θα βρείτε τα πλήρη προγράμματα υγείας, τα εξειδικευμένα προγράμματα – όπως οδοντιατρικές κάρτες υγείας καθώς και τις δημοφιλείς κάρτες υγείας, που προσφέρουν με πολύ χαμηλό κόστος πρόσβαση σε κλινικές σε όλη τη χώρα και επισκέψεις σε γιατρούς με πολύ χαμηλή τιμή,

Ανάλογα τις ανάγκες σας, θα επιλέξετε την κατάλληλη ασφάλεια υγείας για εσάς. Αν έχετε ήδη δημόσια ασφάλεια, τότε σίγουρα θα χρειαστείτε μια κάρτα υγείας ώστε να έχετε την επιλογή για οικονομικούς εξωτερικούς γιατρούς ή κλινικές.

Αν θέλετε να θωρακίσετε την υγεία σας από τις απειλές ή δεν έχετε καθόλου δημόσια ασφάλιση, τότε η πλήρης ιδιωτική νοσοκομειακή περίθαλψη είναι απαραίτητη!

 

Αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες

Αφού αποφασίσατε να προχωρήσετε με την ασφάλεια υγείας, θα πρέπει να επιλέξετε μια αξιόπιστη εταιρεία καθώς θα την έχετε μαζί σας για χρόνια!

Κάντε μια έρευνα εις βάθος και επιλέξτε εταιρεία με κύρος και δεκάδες χρόνια παρουσία σε αρκετές χώρες.

Αν γνωρίζεται από οικονομικά, καλό είναι να ελέγξετε και τις οικονομικές της καταστάσεις ώστε να γλυτώσετε τυχόν καταστροφές!

Από τις πλέον αξιόπιστες εταιρείες με εξειδίκευση στην ασφάλεια υγείας είναι η Metlife όπου θα βρείτε ασφάλειες υγείας για όλες τις ανάγκες.

 

Πως να κάνετε το δικό σας συμβόλαιο ασφάλειας υγείας

Ο πλέον εύκολος τρόπος για να ασφαλίσετε την υγεία σας είναι πλέον online!

Στην ιστοσελίδα https://www.asfaleies24.gr μπορείτε να βρείτε αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες και να βοηθηθείτε στην έρευνα αγοράς, πριν καταλήξετε να κάνετε το συμβόλαιο.

Η online ασφάλιση υγείας, όπως και στην περίπτωση της ασφάλειας αυτοκινήτου, θα σας εξοικονομήσει χρόνο από την έρευνα αγοράς καθώς θα βρείτε όλα τα ασφαλιστήρια των εταιρειών μαζί με τις καλύψεις που προσφέρουν και επιπλέον υπάρχει πολύ μεγάλη περίπτωση να λάβετε καλύτερη προσφορά, απ’ ότι από τον ασφαλιστή σας!

 

Εσείς ακόμα δεν έχετε τη δικιά σας ιδιωτική ασφάλεια υγείας;