Εάν είναι το πρώτο σας ταξίδι με αεροπλάνο, τότε σίγουρα θα αναρωτιέστε τι μπορείτε να έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο – είτε ως χειραποσκευή είτε στη βαλίτσα που θα παραδώσετε τα γκισέ. Με τα μέτρα ασφαλείας να γίνονται ολοένα και πιο αυστηρά(τον Απρίλιο του 2017 επανήλθαν και οι έλεγχοι μεταξύ χωρών Σένγκεν) θα πρέπει να γνωρίζεται τι μπορείτε και τι όχι να έχετε μαζί σας στη χειραποσκευή καθώς και στη βαλίτσα σας.

Αφού κάνατε κράτηση για αεροπορικά εισιτήρια μέσα από το Travelo.gr , τώρα ήρθε η ώρα να δείτε και τι επιτρέπεται να έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο!

Τι επιτρέπεται στις χειραποσκευές στο αεροπλάνο; Τι καλλυντικά μπορείτε να πάρετε; Τι ισχύει στη χειραποσκευή ryanair; Επιτρέπονται τα τρόφιμα στο αεροπλάνο; Τι γίνεται με τα υγρά στο αεροπλάνο;

Όλες οι απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί!

Τι επιτρέπεται στο αεροπλάνο

  • Τι ισχύει με τα υγρά στο αεροπλάνο στις αποσκευές και τι στις χειραποσκευές;

Σugra sto aeroplanoτη χειραποσκευή σας μπορείτε να έχετε υγρά έως 100ml σε ειδικές συσκευασίες και όχι πάνω από 1000ml συνολικά. Θα πρέπει να βρίσκονται σε ειδικές συσκευασίες που αναγράφουν τα ml (της συσκευασίας). Εάν έχετε μια κολόνια που η συσκευασία είναι 150ml αλλά το περιεχόμενο είναι στο μισό καθώς ήταν ήδη ανοιχτή, πάλι δεν μπορείτε να την πάρετε μαζί σας στη χειραποσκευή. Τέλος, όλα τα μπουκαλάκια με τα υγρά πρέπει να είναι κλεισμένα σε διάφανη επανασφραγιζόμενη συσκευασία.

Αντιθέτως, στην αποσκευή σας δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στα υγρά που μπορείτε να μεταφέρετε.

Δείτε επίσης: Αποζημίωση σε περίπτωση απώλειας αποσκευών – Τι να κάνετε

 

  • Τι καλλυντικά μπορώ να πάρω στο αεροπλάνο;

kalluntika sto aeroplanoΌ,τι ισχύει με όλα τα πράγματα, το ίδιο ισχύει και για τα καλλυντικά. Εάν θέλετε να μεταφέρετε καλλυντικά στη χειραποσκευή σας, τότε τα υγρά καλλυντικά όπως υγρή μάσκαρα, τζελ, κρέμες,κτλ πρέπει να ακολουθούν τον κανόνα που σας περιγράψαμε στο νο1 – δηλαδή έως 100ml ανά μπουκαλάκι και σύνολο 1000ml σε όλα τα υγρά. Εάν θέλετε καλλυντικά στη βαλίτσα που θα παραδώσετε στο check in, τότε δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς τη ποσότητα.

 

 

  • Μπορώ να έχω παιδική τροφή στο αεροπλάνο;

Μπορείτε να κουβαλάτε κανονικά μαζί σας παιδική τροφή και ειδικά για το παιδικό γάλα στο αεροπλάνο, μπορείτε να έχετε ποσότητα μεγαλύτερη των 100ml, αρκεί να το δηλώσετε στο check in και στον έλεγχο ασφαλείας.

 

  • Μπορώ να μεταφέρω ψαλίδι στο αεροπλάνο;

Εάν το ψαλίδι σας (η λεπίδα του) δεν ξεπερνάει τα 6 εκατοστά, τότε μπορείτε να το έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο. Επίσης μπορείτε να έχετε και ξυραφάκι καθώς και νυχοκόπτη.

  • Σύμφωνα με τον κανονισμο για τα υγρά, δεν μπορώ να αγοράσω κολόνια ή κάποιο ποτό από τα duty free, μεγαλύτερο των 100ml. Σωστά;

 

Λάθος! Ό,τι αγοράσετε από τα duty free, ακόμα και ποτό του ενός λίτρου, μπορείτε να το έχετε κανονικά μαζί σας αρκεί να είναι στην ειδική κλειστή συσκευασία του. Όλες οι αγορές από τα duty free δεν εμπίπτουν στον κανόνα ασφαλείας των υγρών.

Δείτε επίσης: Αεροπορικά εισιτήρια με την Airtickets – Δείτε τα φθηνότερα εισιτήρια εδώ!

 

  • Μπορώ να μεταφέρω υπολογιστή, κινητό ή ipad;

Φυσικά. Μπορείτε να έχετε μαζί σας είτε στην χειραποσκευή είτε στη βαλίτσα, όλες τις ηλεκτρονικές σας συσκευές. Κατά τον έλεγχο του check in, θα χρειαστεί να ανοίξετε τον υπολογιστή σας(το πληκτρολόγιο) καθώς και τη θήκη του ipad.
laptop sto aeroplano

Προσοχή: Εαν είστε κάτοχος Samsung Galaxy Note 7, τότε αυτό απαγορεύεται αυστηρά να το πάρετε μαζί σας στο αεροπλάνο! Ρωτήστε και ενημερώστε την αεροπορική σας εταιρεία πριν την πτήση!

  

  • Μπορώ να έχω φαγητό στο αεροπλάνο;

 

Μπορείτε να έχετε μαζί σας όποια στέρεη τροφή επιθυμείτε. Εάν έχετε υγρά, που δεν είναι αγορασμένο μετά τον έλεγχο ασφαλείας, τότε εμπίπτει στους κανόνες περί υγρών.

 

  • Τι ισχύει για τα φάρμακα στο αεροπλάνο

 

Τα φάρμακα καλό είναι να βρίσκονται στην αρχική τους συσκευασία όπου υπάρχει και η κατάλληλη σήμανση. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά ίσως να γλιτώσετε κάποιον παραπάνω έλεγχο. Μπορείτε να κουβαλήσετε όλη την επιθυμητή σας ποσότητα σε χάπια ή/και βιταμίνες.

 

  • Έχω μια κολόνια που η συσκευασία είναι 150ml αλλά μέσα έχει πολύ λίγο – λιγότερο από 50ml. Μπορώ να την πάρω στο αεροπλάνο εφόσον δεν είναι 100ml;

ugra sto aeroplanoΌχι! Δεν μπορείτε να την έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο ή την χειραποσκευή, παρά μόνο στην αποσκευή που παραδίδετε στο γκισέ του check in. Δεν έχει σημασία πόσο υλικό έχει μέσα αλλά η αναγραφόμενη χωρητικότητα της συσκευασίας. Εάν θέλετε, μπορείτε να την μεταφέρετε σε μια νέα συσκευασία με χωρητικότητα μικρότερη από 100ml!

 

 

 

Τι επιτρέπεται στο αεροπλάνο ryanair

Ό,τι γράψαμε παραπάνω, ισχύει τόσο για την Ryanair όσο και για όλες τις Ευρωπαϊκές εταιρείες. Τόσο για χειραποσκευή Aegean όσο και Ryanair, ισχύουν αποκλειστικά οι ίδιοι κανόνες ασφαλείας στα υγρά, τα καλλυντικά,κτλ. Το μόνο που διαφέρει είναι η διάσταση που μπορεί να έχει κάθε χειραποσκευή, ανάλογα την εταιρεία.

αεροπορικα εισιτηρια ryanair

Δείτε επίσης: Διαστάσεις βαλίτσας και χειραποσκευής Ryanair

 

Εάν έχετε απορίες για το τι μπορείτε και τι όχι να έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο, τότε γράψτε μας στα σχόλια ώστε να σας λυθούν όλες οι απορίες!