Τι επιτρέπεται να έχω μαζί μου στο αεροπλάνο;

Εάν είναι το πρώτο σας ταξίδι με αεροπλάνο, τότε σίγουρα θα αναρωτιέστε τι μπορείτε να έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο – είτε ως χειραποσκευή είτε στη βαλίτσα που θα παραδώσετε τα γκισέ. Με τα μέτρα ασφαλείας να γίνονται ολοένα και πιο αυστηρά(τον Απρίλιο του 2017 επανήλθαν και οι έλεγχοι μεταξύ χωρών Σένγκεν) θα πρέπει να γνωρίζεται τι μπορείτε και τι όχι να έχετε μαζί σας στη χειραποσκευή καθώς και στη βαλίτσα σας.

Αφού κάνατε κράτηση για αεροπορικά εισιτήρια μέσα από το Travelo.gr , τώρα ήρθε η ώρα να δείτε και τι επιτρέπεται να έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο!

Τι επιτρέπεται στις χειραποσκευές στο αεροπλάνο; Τι καλλυντικά μπορείτε να πάρετε; Τι ισχύει στη χειραποσκευή ryanair; Επιτρέπονται τα τρόφιμα στο αεροπλάνο; Τι γίνεται με τα υγρά στο αεροπλάνο;

Όλες οι απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί!

Τι επιτρέπεται στο αεροπλάνο

 • Τι ισχύει με τα υγρά στο αεροπλάνο στις αποσκευές και τι στις χειραποσκευές;

Σugra sto aeroplanoτη χειραποσκευή σας μπορείτε να έχετε υγρά έως 100ml σε ειδικές συσκευασίες και όχι πάνω από 1000ml συνολικά. Θα πρέπει να βρίσκονται σε ειδικές συσκευασίες που αναγράφουν τα ml (της συσκευασίας). Εάν έχετε μια κολόνια που η συσκευασία είναι 150ml αλλά το περιεχόμενο είναι στο μισό καθώς ήταν ήδη ανοιχτή, πάλι δεν μπορείτε να την πάρετε μαζί σας στη χειραποσκευή. Τέλος, όλα τα μπουκαλάκια με τα υγρά πρέπει να είναι κλεισμένα σε διάφανη επανασφραγιζόμενη συσκευασία.

Αντιθέτως, στην αποσκευή σας δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στα υγρά που μπορείτε να μεταφέρετε.

 

 

 

Δείτε επίσης: Αποζημίωση σε περίπτωση απώλειας αποσκευών – Τι να κάνετε

 

 • Τι καλλυντικά μπορώ να πάρω στο αεροπλάνο;

kalluntika sto aeroplanoΌ,τι ισχύει με όλα τα πράγματα, το ίδιο ισχύει και για τα καλλυντικά. Εάν θέλετε να μεταφέρετε καλλυντικά στη χειραποσκευή σας, τότε τα υγρά καλλυντικά όπως υγρή μάσκαρα, τζελ, κρέμες,κτλ πρέπει να ακολουθούν τον κανόνα που σας περιγράψαμε στο νο1 – δηλαδή έως 100ml ανά μπουκαλάκι και σύνολο 1000ml σε όλα τα υγρά. Εάν θέλετε καλλυντικά στη βαλίτσα που θα παραδώσετε στο check in, τότε δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς τη ποσότητα.

 

 

 • Μπορώ να έχω παιδική τροφή στο αεροπλάνο;

Μπορείτε να κουβαλάτε κανονικά μαζί σας παιδική τροφή και ειδικά για το παιδικό γάλα στο αεροπλάνο, μπορείτε να έχετε ποσότητα μεγαλύτερη των 100ml, αρκεί να το δηλώσετε στο check in και στον έλεγχο ασφαλείας.

 

 • Μπορώ να μεταφέρω ψαλίδι στο αεροπλάνο;

 

Εάν το ψαλίδι σας (η λεπίδα του) δεν ξεπερνάει τα 6 εκατοστά, τότε μπορείτε να το έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο. Επίσης μπορείτε να έχετε και ξυραφάκι καθώς και νυχοκόπτη.

 

 • Σύμφωνα με τον κανονισμο για τα υγρά, δεν μπορώ να αγοράσω κολόνια ή κάποιο ποτό από τα duty free, μεγαλύτερο των 100ml. Σωστά;

 

Λάθος! Ό,τι αγοράσετε από τα duty free, ακόμα και ποτό του ενός λίτρου, μπορείτε να το έχετε κανονικά μαζί σας αρκεί να είναι στην ειδική κλειστή συσκευασία του. Όλες οι αγορές από τα duty free δεν εμπίπτουν στον κανόνα ασφαλείας των υγρών.

Δείτε επίσης: Αεροπορικά εισιτήρια με την Airtickets – Δείτε τα φθηνότερα εισιτήρια εδώ!

 

 • Μπορώ να μεταφέρω υπολογιστή, κινητό ή ipad;

Φυσικά. Μπορείτε να έχετε μαζί σας είτε στην χειραποσκευή είτε στη βαλίτσα, όλες τις ηλεκτρονικές σας συσκευές. Κατά τον έλεγχο του check in, θα χρειαστεί να ανοίξετε τον υπολογιστή σας(το πληκτρολόγιο) καθώς και τη θήκη του ipad.
laptop sto aeroplano

Προσοχή: Εαν είστε κάτοχος Samsung Galaxy Note 7, τότε αυτό απαγορεύεται αυστηρά να το πάρετε μαζί σας στο αεροπλάνο! Ρωτήστε και ενημερώστε την αεροπορική σας εταιρεία πριν την πτήση!

  

 

 • Μπορώ να έχω φαγητό στο αεροπλάνο;

 

Μπορείτε να έχετε μαζί σας όποια στέρεη τροφή επιθυμείτε. Εάν έχετε υγρά, που δεν είναι αγορασμένο μετά τον έλεγχο ασφαλείας, τότε εμπίπτει στους κανόνες περί υγρών.

 

 • Τι ισχύει για τα φάρμακα στο αεροπλάνο

 

Τα φάρμακα καλό είναι να βρίσκονται στην αρχική τους συσκευασία όπου υπάρχει και η κατάλληλη σήμανση. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά ίσως να γλιτώσετε κάποιον παραπάνω έλεγχο. Μπορείτε να κουβαλήσετε όλη την επιθυμητή σας ποσότητα σε χάπια ή/και βιταμίνες.

 

 • Έχω μια κολόνια που η συσκευασία είναι 150ml αλλά μέσα έχει πολύ λίγο – λιγότερο από 50ml. Μπορώ να την πάρω στο αεροπλάνο εφόσον δεν είναι 100ml;

ugra sto aeroplanoΌχι! Δεν μπορείτε να την έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο ή την χειραποσκευή, παρά μόνο στην αποσκευή που παραδίδετε στο γκισέ του check in. Δεν έχει σημασία πόσο υλικό έχει μέσα αλλά η αναγραφόμενη χωρητικότητα της συσκευασίας. Εάν θέλετε, μπορείτε να την μεταφέρετε σε μια νέα συσκευασία με χωρητικότητα μικρότερη από 100ml!

 

 

 

Τι επιτρέπεται στο αεροπλάνο ryanair

Ό,τι γράψαμε παραπάνω, ισχύει τόσο για την Ryanair όσο και για όλες τις Ευρωπαϊκές εταιρείες. Τόσο για χειραποσκευή Aegean όσο και Ryanair, ισχύουν αποκλειστικά οι ίδιοι κανόνες ασφαλείας στα υγρά, τα καλλυντικά,κτλ. Το μόνο που διαφέρει είναι η διάσταση που μπορεί να έχει κάθε χειραποσκευή, ανάλογα την εταιρεία.

αεροπορικα εισιτηρια ryanair

Δείτε επίσης: Διαστάσεις βαλίτσας και χειραποσκευής Ryanair

 

Εάν έχετε απορίες για το τι μπορείτε και τι όχι να έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο, τότε γράψτε μας στα σχόλια ώστε να σας λυθούν όλες οι απορίες!

39 Σχόλια

 1. Ο/ΗΚατερινα λέει:

  Καλημερα, θα ηθελα να ρωτήσω αν μπορώ να παρω μαζι μου στο αεροπλανο λουλούδι σε γλαστρακι απο Ταϊλάνδη για Ελλάδα με την Qatar. Δεν μπορώ να βρω καπου περιορισμό, αλλα ουτε λεει κ καπου αν επιτρέπεται.. Ευχαριστώ

  • Ο/ΗΜαρία Μωραιτη λέει:

   Καλημέρα μπορώ να πάρω μαζί μου στο αεροπλάνο ένα γλαστρακι με λουλούδια από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα με την Aegean? Ευχαριστώ

   • Ο/Ηadmin λέει:

    Αν και δεν έχουμε παρόμοια εμπειρία, υποθέτουμε πως θα μπορείτε 100% στην βαλίτσα σας και κατά μεγάλη πιθανότητα και μαζί σας πάνω στο αεροπλάνο, στην θέση της χειραποσκευής.

 2. Ο/ΗΜαρινα Βασιλειαδη λέει:

  θα ηθελα να ξερω αν μπορω στη χειαραποσκευη να παρω μαζι μου τρεις συσκευασιες μπεσαμελ σε σκονη

 3. Ο/ΗOlya λέει:

  Θα ήθελα να μάθω εάν επιτρέπεται να έχω αποσμητικό σε πέτρα (deodorant unscented stick) στη χειραποσκευή μου

 4. Ο/Ηολγα λέει:

  μπορω στη χειραποσκευη μου με την Ryanaig να παρω μαζι μου ενα μεγενθυντικο καθρεφτη [τοιχου αυτο με τις βεντουζες απο τα χοντο σεντερ] οχι δηλ. το μικρο τσεπης;

 5. Ο/ΗΜΑΡΤΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ λέει:

  μπορω να παρω μαζι μου μαρμελαδα σπιτικη?

  • Ο/Ηadmin λέει:

   Μέχρι 100ml στην χειραποσκευή – αλλιώς στην κανονική βαλίτσα στον χώρο των αποσκευών

 6. Ο/ΗΡούλα λέει:

  Γεια σας …μπορώ να πάρω σοκολάτες και μπισκότα στην συσκευασια του??

 7. Ο/ΗΣταμάτης Καπιρης λέει:

  Καλημέρα στις αποσκευές μου μπορώ να έχω χάπια και βιταμίνες σωστά? (2-3 κουτιά)

 8. Ο/ΗΜαρία λέει:

  Καλησπέρα, θέλω να μάθω σας παρακαλώ εάν μπορώ να πάρω διαβήτη, χάρακα κ μαρκαδόρους μαζί μου στο αεροπλάνο..

 9. Ο/ΗΒουλα λέει:

  Μπορώ να πάρω μαγειρεμενο φαγητό, κιμά,κ μπιφτεκια.Με την raynair.

 10. Ο/ΗΣία λέει:

  Παρακαλώ, μπορώ να έχω τη μάσκαρα στην γυναικεία τσάντα μου;Δεν εννοώ στη χειραποσκευή. Ελέγχουν και τις γυναικείες τσάντες με την ίδια αυστηρότητα;
  Ευχαριστώ

 11. Ο/ΗΣτέλλα λέει:

  Γεια σας, εγώ θα ήθελα να ταξιδέψω με ryanair από Παρίσι προς Ελλάδα όμως έχω κάποιες απορείες. 1) θα μπορούσα να ταξιδέψω με μια σχολική τσάντα που θα είχε μέσα ρούχα και δε θα ξεπερνούσε τα 10 κιλά, δωρεάν; 2) έχω κάνει ηλεκτρονική κράτηση εισητηρίων και μου έχει εμφανιστεί μήνυμα πως θα πρέπει κάποιες ώρες πριν την πτήση να εκτυπώσω αυτά τα εισητήρια.. η εκτύπωση γίνεται σε χαρτί Α4 σε κάποιο βιβλιοπωλείο ή πρέπει να βρω ειδικό μηχάνημα εκτύπωσης στο αεροδρόμιο; 3) εκτός τα εισητήρια θα πρέπει να εκτυπώσω και τίποτα άλλο; 4) δεν έχω διαβατήριο μόνο ταυτότητα.. θα μου παρουσιαστεί κάποια δυσκολία με αυτο;

 12. Ο/ΗΞανθή λέει:

  Καλησπέρα σας,

  Θα ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται σεσουάρ σε χειραποσκευή σε πτήση εσωτερικού της Ο.Α…

  Σας ευχαριστώ!

 13. Ο/ΗΑΝΔΡΕΑΣ λέει:

  Θέλω να ταξιδέψω στην Βουλγαρία. Μπορώ να παρω στο αεροπλάνο μαζι μου το κινητό μου τηλέφωνο Samsung 7

 14. Ο/ΗΑννα λέει:

  Να ρωτησω κατι
  Δεν ξερω αν μπορειτε να απαντησετε
  Αλλα εχω δυο κινητα το ενα για καρτα το αλλο για ιντερνετ και αν μπορω να τα παρω και τα δυο η εστω το ενα πανω .
  Αρκει να με αφησουν να το παρω μαζι μου

 15. Ο/ΗΜαγδαληνη Ιγνατιαδου λέει:

  Γεια σας ταξιδεύω σήμερα με την raianair για Στοκχόλμη. Θέλω να μάθω τα ποτά που θα αγοράσω από τα dutyfree πρέπει να τα βάλω μέσα στην χειραποσκευή η μπορώ να τα έχω στο χέρι στην σακούλα από τα dutyfree.

 16. Ο/ΗΜαρία Μουτζούρη λέει:

  Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω κάτι
  Επιτρέπετε το ισιωτικο το μαλλιών στην χειραποσκευή;;;
  Και ταξιδεύω από Αθήνα για Παρίσι

 17. Ο/ΗΠανάγγελος λέει:

  Επιτρεπεται να πάρω μαζι μου στο αεροπλάνο το sleeping bag (φαντάρος)

 18. Ο/ΗMolly λέει:

  Θα μπορουσα να παρω στην βαλιτσα μου ατομικο μηχανημα βιοσυντονισμου?

 19. Ο/ΗΧρυσάνθη λέει:

  Εμενα το εισητιριο μου λεει μια αποσκευη και 2 χειροαποσκευες..η τσαντα που θα εχω ως γνωστων σαν γυναικα και εγω θεωριτε χειροαποσκςυη?
  Και απο ποσα κιλα πρεπει να ειναι η χειροαποσκευη μου?

 20. Ο/ΗΟλγα λέει:

  Καλημέρα μπορώ να πάρω στην χειραποσκευη μου ισιωτικη μαλλιών?

 21. Ο/ΗΧατζηπαζαρλης λέει:

  Καλησπέρα μπορώ να πάρω μαζί μου στην χειραποσκευή με Ryan air κοτόπουλα φιλέτα ψημένα και ρύζι και αν μπορώ μέχρι πόσα μπορώ να πάρω 5 π.χ. γίνεται ? Στην βαλίτσα επιτρέπεται ?

 22. Ο/ΗΔημήτρης λέει:

  Καλησπέρα, από Κων/πολη για Αθήνα με Aegean μπορώ να έχω στην χειραποσκευή γλυκά και σιροπιαστά συσκευασμένα?

 23. Ο/ΗΙΩΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΟΥ λέει:

  Καλησπέρα σας Ταξιδεύω για Αμπου Ντάμπι την Τρίτη , με την Etihad. Mπορώ στη χειραποσκευή μου να εχω μαγειρεμένα φαγητά: π.χ παστίτσιο ντολμαδάκια; τα γλυκά επιτρέπονται : τα σπιτικά εννοώ.

 24. Ο/ΗΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ ΤΖΑΝΑΤΟΥ λέει:

  ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΓΙΑ

  ΚΑΝΑΔΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣΜ

 25. Ο/ΗΜαρια λέει:

  Ανθοδεσμη μεσα στην χειραποσκευη απο αθηνα για αμστερνταμ με τηνaegean επιτρεπεται;

 26. Ο/ΗStelios λέει:

  Μπορω να εχω μαζι μου 2 μπουκαλακια κολωνιας των 50 μλ το καθενα; Η περιεχομενη ποσοτητα υγρου αναγραφεται στο φιαλιδιο της συσκευασιας

 27. Μπορώ στην χειραποσκευή να έχω ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια

 28. Ο/Ηρανια λέει:

  θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να μεταφερω Ελλάδα Γερμανία με ryanair κατεψυγμένο κρεας

 29. Ο/ΗIoannis Manousos λέει:

  Μπορο να εχωμαζι μου στης χειροσκεβη εργαλια

 30. Ο/ΗΕλενη λέει:

  Γεια σας μπορω να μεταφερω ευκαλυπτο στις αποσκευες μου;

 31. Ο/ΗCHRIS PEGIOS λέει:

  καλησπερα μπορω να εχω στην βαλιτσα αποτριχωτικη κρεμα και concealer? η και στην τσαντα μ?

 32. Ο/ΗΝτία λέει:

  Εάν έχω μπουκάλι αλουμινίου (500ml) χωρίς νερό μέσα απαγορεύεται να το μεταφέρω στην χειραποσκευή ;

Απάντηση

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο