Αρκετοί ταξιδιώτες μας ρωτάνε τι διαστάσεις μπορεί να έχει η χειραποσκευή ryanair καθώς και ποιο το επιτρεπόμενο όριό της. Σ’αυτό το άρθρο θα σας λυθούνε όλες οι σχετικές απορίες!

Αφού πρώτα κλείσετε τα δικά σας φθηνά αεροπορικά εισιτήρια μέσα από το Travelo.gr , διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για τις χειραποσκευές Ryanair έτσι ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως!

 

Χειραποσκευή ryanair – επιτρεπόμενο όριο και διαστάσεις

Η επιτρεπόμενη διάσταση στη χειραποσκευή ryanair(στη βαλίτσα δηλαδή που παίρνετε μαζί σας στο αεροπλάνο επάνω) είναι 55 χ 40 χ 20 . Πρόκειται για σχετικά μικρές βαλίτσες με αρκετά περιορισμένους χώρους. Το μέγιστο βάρος που θα έχει μια χειραποσκευή ryanair, πρέπει να είναι τα 10κιλά!

Η συγκεκριμένη βαλίτσα – με αυτές τις διαστάσεις – θα καλύψει τις βασικές σας ανάγκες για ένα μικρό ολιγοήμερο ταξίδι.

Εάν έχετε μεγαλύτερη ανάγκη σε μεταφορά πραγμάτων, θα πρέπει να προμηθευτείτε μια μεγαλύτερη βαλίτσα και να την παραδώσετε στα γκισέ της εταιρείας πριν το boarding. Η χρεώση για βαλίτσα της ryanair ξεκινάει από 25€ και μεγαλώνει, ανάλογα τη διάρκεια της πτήσης.

Μεγάλη προσοχή: Οι διαστάσεις χειραποσκευή Ryanair πρέπει να τηρούνται 100%. Πλέον οι έλεγχοι της εταιρείας έχουν γίνει ακόμα πιο στενοί και επιβάλλονται μεγάλα “πρόστιμα” σε όσους ξεπερνούν τις διαστάσεις της χειραποσκευής(το πρόστιμο είναι να πληρωθεί σαν κανονική αποσκευή – περίπου 50€)

Να γνωρίζετε πως από 01/11/2018 η μεταφορά της συγκεκριμένης χειραποσκευής χρεώνεται εξτρά (δεν περιλαμβάνεται δωρεάν στο εισιτήριό σας). Θα πρέπει να αγοράσετε “προτεραιότητα & 2 χειραποσκευές” στα αεροπορικά ryanair για να μπορείτε να έχετε μαζί σας δωρεάν αυτή την χειραποσκευή! Σε διαφορετική περίπτωση, μπορείτε να έχετε ένα μικρό προσωπικό αντικείμενο (τσάντα φωτογραφικής, προσωπική τσάντα , κτλ)

 

Τι επιτρέπεται στις Ryanair χειραποσκευές

Όπως σε όλες τις εταιρείες, και στις χειραποσκευές ryanair ισχύουν οι ίδιοι κανόνες ασφαλείας. Εφόσον η αποσκευή θα μεταφερθεί στο αεροπλάνο επάνω (μαζί σας) απαγορεύονται κάποια αντικείμενα όπως μεγάλα υγρά,μαχαίρια κτλ. Το τι επιτρέπεται να έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο μπορείτε είτε να το διαβάσετε στο αντίστοιχο άρθρο στο site μας είτε φυσικά και να ενημερώνεστε αντίστοιχα από τις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών.

Ryanair χειραποσκευή καλλυντικά

Τα καλλυντικά επιτρέπονται εφόσον είναι μέσα στα επιτρεπόμενα όρια, όπως τα υγρά έως 100ml και σε ειδική προστατευτική συσκευασία. Το σύνολο όλων των υγρών πρέπει να είναι έως 1λίτρο. Όλα τα στέρεα καλλυντικά δεν έχουν κανέναν περιορισμό.

 

Πως να αποφύγετε την παράδοση της χειραποσκευής σας

Αρκετές φορές, ειδικά σε γεμάτες πτήσεις, κατά τη διαδικασία του boarding, το προσωπικό του handling θα σας «αναγκάσει» να παραδώσετε τη χειραποσκευή σας – ακόμα κι αν είναι μικρή βαλίτσα – και να τοποθετηθεί στον ειδικό χώρο του αεροπλάνου και να την παραλάβετε στον προορισμό σας, από τους ιμάντες παραλαβής( χώρος παραλαβής αποσκευών). Εάν βιάζεστε ή δε θέλετε να την παραδώσετε για τους δικούς σας λόγους, τότε υπάρχει τρόπος να μην σας αναγκάσουν να την πάρουν. Κατ’αρχήν θα πρέπει να είναι μέσα στα αποδεκτά όρια – δηλαδή η διάσταση της χειραποσκευής ryanair θα πρέπει να είναι 55 χ 40 χ 20 και μέγιστο 10 κιλά βάρος. Εάν πληρείτε αυτές τις προϋποθέσεις, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να είστε από τους πρώτους που θα μπούνε στο αεροπλάνο – δηλαδή μόλις ανακοινωθεί η έναρξη του boarding , να σηκωθείτε. Έτσι δε θα σας πάρουν την βαλίτσα και θα μπορέσετε να την έχετε μαζί στο ταξίδι σας!

 

Αεροπορικά εισιτήρια Ryanair

Μέσα από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε φθηνά εισιτήρια ryanair προς όλους τους προορισμούς. Εξερευνήστε τις καταπληκτικές τιμές της νο1 low cost Ευρωπαϊκής εταιρείας και ταξιδέψτε σε όλο το κόσμο με οικονομικές και προσιτές τιμές! Τα εισιτήρια ryanair που εκδίδονται μέσα από την ιστοσελίδα μας, γίνονται άμεσα κράτηση και μπορείτε να εκτυπώσετε το boarding pass και να κάνετε online check in από το σπίτι σας!

Μπορείτε να κάνετε τη κράτησή σας είτε μέσα από το ταξιδιωτικό γραφείο PETAS που έχουμε στην ιστοσελίδα μας, είτε να κλείσετε online αεροπορικά air tickets μέσα από την αντίστοιχη σελίδα! Έχετε την επιλογή να δοκιμάσετε και στις 2 ιστοσελίδες ώστε να δείτε ποια προσφέρει τις πιο φθηνές τιμές!