Το Μαρόκο είναι μια αραβική χώρα στη Βόρεια Αφρική, που ελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο που στόχο έχουν να θαυμάσουν τις καταπληκτικές πόλεις του όπως το Ραμπάτ και το Μαρακές.

Ένα ταξίδι στο Μαρόκο κρύβει πολλές συγκινήσεις ενώ είναι σίγουρο ότι δε θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε για να αγοράσετε και να πάρετε μαζί σας πίσω!

Σίγουρα κατά τη διαμονή σας εκεί φροντίστε να δοκιμάσετε αρκετά τοπικά πιάτα, καθώς η κουζίνα του Μαρόκου είναι καταπληκτική ενώ διαφέρει αρκετά από τα συνηθισμένα πιάτα και γεύσεις που γνωρίζουμε ήδη.

Επισκεφθείτε το Μαρόκο την άνοιξη ή το Φθινόπωρο και σίγουρα θα σας αφήσει έκπληκτους!

 

Τι να αγοράσω από Μαρόκο 

Μπαχάρια

μαροκο μπαχαρια

Τα μπαχάρια κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουζίνα του Μαρόκου και γενικότερα σε όλες τις Αραβικές χώρες.

Αν είστε λάτρεις του πιπεριού, του κύμινου, του μοσχοκάρυδου, του κουρκουμά και άλλων μπαχαρικών, τότε η τοπική κουζίνα θα σας δώσει πολλές εκπλήξεις!

Από τους πάγκους της αγοράς σε όλες τις πόλεις του Μαρόκου μπορείτε να αγοράσετε τοπικά μπαχαρικά και να τα πάρετε μαζί στη βαλίτσα σας.

Τα μπαχάρια δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο στη βαλίτσα και είναι κάτι που εύκολα μπορείτε να το μεταφέρετε στο αεροπλάνο.

Σας προτείνουμε να αγοράσετε όσα περισσότερα μπαχάρια μπορείτε ώστε να έχετε και να τα προσθέτετε στις δικές σας παρασκευές!

 

Δερμάτινα προϊόντα

δερματινα προιοντα μαροκο

Σε όλο το Μαρόκο θα δείτε αρκετές βιτρίνες με δερμάτινα προϊόντα – από ρούχα και αξεσουάρ μέχρι ό,τι μπορείτε να σκεφθείτε!

Το δέρμα κυριαρχεί στο Μαρόκο και σίγουρα αν θέλετε μια καινούργια δερμάτινη τσάντα ή ένα δερμάτινο πορτοφόλι, τώρα είναι η ευκαιρία σας να τα αγοράσετε!

Εδώ θα βρείτε αυθεντικά προϊόντα δέρματος με πολύ ανώτερη ποιότητα.

Προτιμήστε τοπικά, μικρά καταστήματα και ελέγξτε φυσικά την ποιότητα του δέρματος πριν την αγορά, έτσι ώστε να αποφύγετε να πέσετε θύμα απάτης.

 

Προϊόντα από Argan Oil – Αργανέλαιο

αργανελαιο μαροκο

Το Αργανέλαιο είναι ένα προϊόν που ευδοκιμεί αποκλειστικά στο Μαρόκο και συγκεκριμένα στο νοτιοδυτικό τμήμα.

Παράγεται από τους καρπούς του ομώνυμου δέντρου.

Το αργανέλαιο χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική όσο και σε προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης.

Διαθέτει κάποιες μοναδικές και ευεργετικές ιδιότητες, όπως:

  • Ενυδάτωση
  • Λάμψη του δέρματος
  • Αντιοξειδωτικές ιδιότητες
  • Επούλωση ακμής
  • Αναγέννηση κυττάρων

Στο Μαρόκο θα βρείτε αρκετά προϊόντα από αργανέλαιο – ειδικά σε παραδοσιακά καταστήματα στις πόλεις Μέδινα – Η Μέδινα είναι η παλιά παραδοσιακή πόλη που κρατάει ακόμα τις παραδόσεις και θα βρείτε καταπληκτικά κτήρια και μια αρχιτεκτονική άλλου επιπέδου!

 

Παραδοσιακές τροφές

Η αγορά παραδοσιακών τροφών και φαγητών είναι ίσως η πιο δημοφιλή αγορά από το ταξίδι σας στο Μαρόκο.

Ενώ άλλες πόλεις μπορεί να φημίζονται για τα τεχνολογικά τους προϊόντα ή κάποιο άλλο καταναλωτικό προϊόν, στο Μαρόκο θα βρείτε ως επί τω πλείστων παραδοσιακά προϊόντα και τροφές.

Στους πάγκους όλων των πόλεων, συνήθως στο κέντρο κάθε περιοχής, θα βρείτε δεκάδες παραδοσιακά προϊόντα που μπορείτε πρώτα να δοκιμάσετε και έπειτα να αγοράσετε και να φέρετε πίσω μαζί σας.

Ελέγξτε να έχετε παραδοτέα αποσκευή έτσι ώστε να μπορέσετε να τα μεταφέρετε με ασφάλεια και χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Αγορά μεγάλων αντικειμένων από το Μαρόκο

χαλια μαροκο

Τα παραπάνω είδη είναι τα «εύκολα» που μπορείτε να αγοράσετε και να μεταφέρετε μαζί σας πίσω.

Πέρα από αυτά όμως, το Μαρόκο έχει μια μεγάλη αγορά και σε άλλα είδη όπως καταπληκτικά χαλιά αλλά και ναργιλέδες.

Αν έχετε κάποιο τρόπο να τα μεταφέρετε (π.χ. αποστολή με μεταφορική), ειδικά τα Αραβικά χαλιά είναι κάτι που αξίζουν μέχρι τελευταίο ευρώ!

Εσείς ακόμα σκέφτεστε το ταξίδι σας στο Μαρόκο; Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια μέσα από το Travelo και πετάξτε άμεσα για μια από τις πλέον δημοφιλές Αραβικές πόλεις!