Τα ταξίδια δεν είναι πάντα φθηνά – ίσα ίσα! Ακόμα κι αν βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια μέσα από το Travelo, τα επιμέρους έξοδα που θα πρέπει να διαχειριστείτε είναι αρκετά μεγάλα!

Ξενοδοχεία, φαγητό, είσοδοι σε μουσεία, δραστηριότητες, κ.α. αυξάνουν κατακόρυφα το κόστος ενός ταξιδιού.

Ανεξάρτητα λοιπόν ποιο είναι το budget σας για ένα ταξίδι, ο καθένας που αγαπά τα ταξίδια και θέλει να εξοικονομήσει χρήματα τώρα μπορεί με αυτές τις 5 κορυφαίες συμβουλές που θα σας δώσουμε!

Άλλωστε, γιατί να μην εξοικονομήσετε χρήματα από κάποια πράγματα που μπορείτε, έτσι ώστε να τα ξοδέψετε αλλού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας;

Πάμε να δούμε όμως τι μπορείτε να κάνετε για να κερδίσετε χρήματα για το ταξίδι σας!

 

Επιλέξτε έναν προσιτό προορισμό για τα οικονομικά σας

Οκ, όλοι θέλουμε να επισκεφθούμε την Νέα Υόρκη ή το Τόκιο. Μπορούμε όμως να αντέξουμε το οικονομικό σκέλος του ταξιδιού;

Ακόμα κι αν καταφέρουμε να κλείσουμε φθηνά εισιτήρια, τι θα γίνει με το κόστος της φιλοξενίας; Με το κόστος φαγητού; Ενδεικτικά στην Νέα Υόρκη χρειάζεσαι περίπου 30$ για ένα γεύμα σε εστιατόρια τύπου fast food!

Όταν εξετάζουμε το επόμενό μας ταξίδι, καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψιν όλες τις παραμέτρους με βασικότερη αυτήν της τιμής, ειδικά όταν έχουμε περιορισμένο budget.

Ρίξτε μια ματιά σε μέρη που έχουν λογικότερες τιμές και πιο κοντά στο δικό σας προϋπολογισμό.

Αν επιλέξτε ένα δημοφιλές μέρος, σε μια περίοδο υψηλής ζήτησης (φανταστείτε να ψάχνετε αεροπορικά εισιτήρια για Σαντορίνη και διαμονή, την περίοδο του Αυγούστου!) τότε είναι λογικό οι τιμές να είναι πολύ υψηλές – αντιθέτως, αναζητήστε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς αλλά εξίσου πανέμορφους!

 

Χρησιμοποιήστε τουριστικούς οδηγούς και συμβουλές από ιστοσελίδες

Οι τουριστικές ιστοσελίδες, όπως το Travelo, θα σας συμβουλεύσουν σχετικά με το τι ταξίδι να κάνετε, ανάλογα το budget σας, το τι θέλετε να δείτε, τις δραστηριότητες, κ.α.

Διαβάζοντας τους τουριστικούς οδηγούς στο blog μας θα έχετε πάρει μια γενική εικόνα για τον προορισμό καθώς και σε τι οικονομικό επίπεδο βρίσκεται.

 

 Να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες σας

Αυτή είναι η νο1 συμβουλή όταν αναζητάτε φθηνά εισιτήρια! Γι’αυτό το λόγο, μέχρι και η Aegean έχει δημιουργήσει την ειδική εφαρμογή Aegean low fare calendar όπου μέσω αυτής μπορείτε να βρίσκετε φθηνά αεροπορικά για το ταξίδι που θέλετε, σε μελλοντικές ημερομηνίες με ορίζοντα έως 11 μηνών!

Αν είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες, αυτή η εφαρμογή θα σας βοηθήσει στο έπακρον να βρείτε προσιτές τιμές για το ταξίδι σας!

 

Μείνετε με τους φίλους σας ή σε κάποιο hostel

Το να μείνετε σε κάποιο hostel ίσως τρομάζει αρχικά, όμως θα δείτε πως δεν είναι καθόλου κακή ιδέα ειδικά όταν πρόκειται για κάποιον τουριστικό προορισμό που τον προτιμάνε νέα ηλικιακά άτομα!

Αν από την άλλη έχετε φίλους στον τόπο που θα επισκεφθείτε, σκεφθείτε να μείνετε μαζί τους – εάν αυτό είναι δυνατόν – καθώς έτσι θα εξοικονομήσετε χρήματα από την διαμονή σας και θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα τον προορισμό σας!

 

Μαγειρέψτε στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο

Αν υπάρχει η δυνατότητα, μπορείτε να μαγειρεύετε καθ’όλη τη διάρκεια της διαμονής σας στο δωμάτιο που έχετε νοικιάσει ή στο ξενοδοχείο.

Με αυτό τον τρόπο θα γλυτώσετε κάποια χρήματα που θα δίνατε για φαγητό έξω.

Μπορείτε να προγραμματίσετε να μαγειρεύετε μόνο το μεσημεριανό ή μόνο το πρωινό – έτσι και θα περικόψετε μερικά έξοδα αλλά και θα γνωρίσετε το τοπικό φαγητό.

Γνωρίζουμε όλοι ότι τα ταξίδια είναι ιδιαίτερα δαπανηρά, ειδικά όταν έχουμε να επισκεφθούμε κάποιον μακρινό προορισμό.

Υπάρχουν όμως τρόποι να εξοικονομήσουμε χρήματα με έξυπνες και προσιτές επιλογές που μπορούμε να κάνουμε πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας!