Αν μόλις κλείσατε τα αεροπορικά σας για Ρώμη και αναζητάτε τρόπους μετάβασης από το αεροδρόμιοFiumicino ή αλλιώς Leonardo Da Vinci προς το κέντρο της πόλης, εδώ θα σας δείξουμε όλους τους διαθέσιμους τρόπους όπως ταξί, λεωφορείο, τρένο καθώς και private transfer!

αεροδρομιο ρωμης κεντρο με λεωφορειο

Η πιο γρήγορη μετάβαση γίνεται με το τρένο όμως η πιο φθηνή επιλογή είναι το λεωφορείο, όπου πέρα από τον οικονομικό τρόπο μετάβασης, σας δίνει και την ευκαιρία να δείτε αρκετά τοπία πριν φτάσετε στο κέντρο της πόλης!

Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά όλους τους τρόπους μετάβασης από το αεροδρόμιο Ρώμης Fiumicinoπρος το κέντρο της πόλης!

Λεωφορείο από αεροδρόμιο Ρώμης για κέντρο

Το λεωφορείο είναι ο νο1 τρόπος μετάβασης και αυτός που προτιμάει ο περισσότερος κόσμος που επισκέπτεται τη Ρώμη. Έχετε την άνεσή σας, βλέπετε αρκετά τοπία και μέρη μέχρι να φτάσετε στο κέντρο ενώ επίσης διατίθεται και wifi στο λεωφορείο!

Αφήνετε τις αποσκευές σας κάτω, ανεβαίνετε στη θέση σας και απολαμβάνετε το ταξίδι!

Τα λεωφορεία που κάνουν το δρομολόγιο αυτό είναι της TerraVision και η διαδρομή διαρκεί περίπου 45’ ενώ το κόστος είναι μόνο 6€ ανά άτομο.

Τα δρομολόγια ξεκινούν από το αεροδρόμιο Fiumicino σχεδόν κάθε μισή ώρα – από τις 08:30 το πρωί έως και τις 00:30 το βράδυ που είναι το τελευταίο.

Θα πρέπει να κλείσετε online το εισιτήριό σας καθώς γίνεται κυριολεκτικά χαμός όταν φτάνει κάποιο αεροπλάνο και δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια από την επίσημη ιστοσελίδα της Terravision εδώ και να λάβετε άμεσα στο e-mail σας το εισιτήριο όπου θα το δείξετε πριν την επιβίβασή σας!

[ Κλείστε online τα εισιτήριά σας για τη μεταφορά από αεροδρόμιο στο κέντρο της Ρώμης! ]

Με τρένο από το αεροδρόμιο στο κέντρο της Ρώμης

Ο επόμενος πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος μετάβασης είναι με τα γρήγορα τρένα! Το τρένο κοστίζει 14€ και φτάνει στον τερματικό σταθμό Termini της Ρώμης σε περίπου 30’.

Από εκεί μπορείτε να πάρετε κάποιο άλλο τρένο για να συνεχίσετε το ταξίδι σας ή ταξί για να μεταβείτε στο ξενοδοχείο σας.

Το τρένο προσφέρει ευκολία και ταχύτητα ενώ βολεύει ιδιαίτερα αν θέλετε να συνεχίσετε το ταξίδι σας με άλλο μέσο.

Έχει πιο υψηλό κόστος από το λεωφορείο όμως συχνά προτιμάτε λόγω της πιο σύντομης διαδρομής.

Κλείστε online τα εισιτήριά σας και κρατήστε μια θέση στο τρένο που σας βολεύει, ανάλογα την άφιξή σας! Τα δρομολόγια από αεροδρόμιο προς Termini γίνονται ανά 15 λεπτά.

[ Κλείστε τα εισιτήρια του τρένου σας online ΕΔΩ, στην καλύτερη τιμή των 14€ ]

Μεταφορά από αεροδρόμιο Fiumicino προς κέντρο Ρώμης με ταξί

Το ταξί είναι μια ακόμα επιλογή που όμως κοστίζει αρκετά. Για μια διαδρομή από το αεροδρόμιο της Ρώμης έως το κέντρο θα πληρώσετε περίπου 48-50€.

Το πλεονέκτημα είναι ότι θα σας αφήσει ακριβώς εκεί που θέλετε και όχι στον τερματικό σταθμό και επιπλέον δεν θα έχετε άλλα άτομα μαζί σας.

Η διαδρομή είναι περίπου 45 λεπτών , ανάλογα την κίνηση που θα συναντήσετε.

Private Transfer μεταφορά από το αεροδρόμιο Ρώμης

Η ιδιωτική μεταφορά από το αεροδρόμιο Ρώμης προς το κέντρο είναι σαν το ταξί, όμως συνήθως γίνεται με ιδιωτικά οχήματα πολυτελείας. Τις περισσότερες φορές το κανονίζει το ξενοδοχείο για εσάς και το κόστος είναι γύρω στα 60€.

 

Ρώμη μεταφορά από αεροδρόμιο: Τι να επιλέξω τελικά;

Για τη μεταφορά σας από το αεροδρόμιο Fiumicino προς το κέντρο της Ρώμης υπάρχουν αρκετές επιλογές που ταιριάζουν σε όλες τις ανάγκες.

Είτε θέλετε μια γρήγορη μετάβαση είτε μια οικονομική, σίγουρα θα βρείτε αυτήν που σας ταιριάζει καλύτερα. Οι τιμές ξεκινάνε από μόλις 6€ για μια απλή μετάβαση από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο στο κέντρο της Ρώμης με λεωφορείο, ενώ αντίστοιχα η ίδια διαδρομή με τρένο κοστίζει 14€. Αν προτιμήσετε το ταξί, τότε θα σας κοστίσει περίπου 50€.

Μην παραλείψετε να κλείσετε online τα εισιτήριά σας αν θα μεταβείτε με λεωφορείο ή τρένο, καθώς διαφορετικά μπορεί να μη βρείτε θέσεις και να καθυστερήσετε αρκετά στη μετάβασή σας.

Στην περίπτωση που θα επιλέξετε ταξί, μπορείτε να το κλείσετε μέσω κάποιας εφαρμογής όπως το Free Now για να σας περιμένει στην άφιξή σας.

αεροδρομιο ρωμης κεντρο με λεωφορειο

[ Κλείστε εισιτήρια τρένου Online για εγγυημένη θέση | Κλείστε εισιτήρια λεωφορείου ]