Η Βενετία, γνωστή και ως η πόλη των γεφυρών, είναι μια από τις ομορφότερες και πιο ρομαντικές πόλεις στον κόσμο! Μπορείτε να την γυρίσετε αποκλειστικά και μόνο με τα πόδια καθώς δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στο κέντρο της Βενετίας.

Όμως, για να φτάσετε μέχρι τη Βενετία από το αεροδρόμιο του Τρεβίζο που την εξυπηρετεί, υπάρχουν αρκετοί τρόποι όπως τρένο, λεωφορείο και ταξί.

Ας δούμε αναλυτικά τι επιλογές έχετε για μεταφορά από το αεροδρόμιο Τρεβίζο προς τη Βενετία!

μεταφορα τρεβιζο βενετια

Λεωφορείο

Μια από τις πιο οικονομικές αλλά και άνετες επιλογές είναι το λεωφορείο! Μπορείτε να το πάρετε απευθείας έξω από το αεροδρόμιο του Τρεβίζο και σας αφήνει στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βενετίας.

Η διαδρομή διαρκεί περίπου 50 λεπτά και τα δρομολόγια είναι από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Το εισιτήριο κοστίζει 10€ για μια διαδρομή και πρέπει να το αγοράσετε online αν θέλετε εξασφαλισμένη θέση – σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να περιμένετε μέχρι να υπάρχει κενή θέση σε κάποιο λεωφορείο.

Ειδικά την ημέρα υπάρχει μεγάλη κίνηση προς τη Βενετία καθώς συγκεντρώνονται δεκάδες κόσμου που επισκέπτονται την πόλη για μια ημερήσια εκδρομή!

[ Κλείστε online τα εισιτήριά σας από την επίσημη σελίδα της Terravision ΕΔΩ ]

μεταφορα τρεβιζο βενετια

Ταξί από το αεροδρόμιο του Τρεβίζο στη Βενετία

Το ταξί είναι μια ακριβή λύση που σας προσφέρει όμως άνεση και ταχύτητα. Το κόστος είναι περίπου 90-100€ και η διάρκεια της διαδρομής στα 45’.

Μπορείτε να καλέσετε ταξί από μια εφαρμογή τύπου Free Now ή να πάρετε ταξί έξω ακριβώς από το αεροδρόμιο του Τρεβίζο!

μεταφορα τρεβιζο βενετια

Τρένο από το αεροδρόμιο του Τρεβίζο

Από το αεροδρόμιο μπορείτε να μεταβείτε στον σταθμό τρένων του Τρεβίζο ώστε να πάρετε το αντίστοιχο τρένο για τη Βενετία.

Η διαδρομή με τρένο διαρκεί περίπου 40 λεπτά και θα πρέπει να κατέβετε στο σταθμό Santa Lucia.

Στο σταθμό τρένων στο Τρεβίζο μπορείτε να μεταβείτε με ταξί ή με ένα λεωφορείο.

Το κόστος είναι από 4€ έως 17€ – ανάλογα τον τύπο του τρένου και την εταιρεία.

Σας προτείνουμε να κλείσετε online τα εισιτήριά σας πριν την άφιξη, καθώς ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας τα τρένα αναχωρούν ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο προς τη Βενετία που την επισκέπτεται αυθημερόν.

[ Κλείστε online τα εισιτήρια για το τρένο ΕΔΩ ]

Θαλάσσιο ταξί για Βενετία από αεροδρόμιο

Μια άλλη επιλογή αν θέλετε ένα διαφορετικό μέσο μετάβασης είναι το θαλάσσιο ταξί! Πρόκειται για ταχύπλοα που θα σας πάνε γρήγορα στον προορισμό σας – τη Βενετία!

Ένα θαλάσσιο ταξί θα σας αφήσει είτε στο Grande Canal είτε στο κανάλι του προορισμού σας – αρκεί να υπάρχει επαρκή πρόσβαση.

Με το θαλάσσιο ταξί η διαδρομή είναι στα 45 λεπτά ενώ το κόστος θα πρέπει να το συζητήσετε πριν ξεκινήσετε τη διαδρομή. Συνήθως κοστίζει γύρω στα 150€.

Το αεροδρόμιο του Τρεβίζο παρέχει πολλές επιλογές για τη μεταφορά σας προς τη Βενετία. Ο καλύτερος και πιο άνετος τρόπος είναι είτε το λεωφορείο (που ταυτόχρονα είναι και ο πιο οικονομικός) είτε το τρένο.

Σας προτείνουμε το λεωφορείο καθώς θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε κι άλλα τοπία στη διαδρομή σας και επίσης είναι η πιο οικονομική λύση, δίχως να κάνει -πολύ- περισσότερη ώρα!

Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια για Ιταλία και δείτε τη μαγευτική και ρομαντική Ιταλία από κοντά!

μεταφορα τρεβιζο βενετια