Το Μιλάνο διαθέτει 3 αεροδρόμια που εξυπηρετούν διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες και δρομολόγια.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο είναι το Μαλπένσα – εδώ πετάει και η δικιά μας Aegean Airlines!

Το δεύτερο αεροδρόμιο είναι το Μπέργκαμο που στην ουσία βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, βρίσκεται 45 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του Μιλάνου.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο μπορεί να μην το γνωρίζαμε καν, αν δε πετούσε η Ryanair εκεί!

Το τρίτο και πιο βολικό αεροδρόμιο είναι το Linate το οποίο στην ουσία βρίσκεται μέσα στο  Μιλάνο!

Αν πετάτε προς το αεροδρόμιο Μπέργκαμο, τότε θα χρειαστεί να πάρετε συγκεκριμένα λεωφορεία έτσι ώστε να μεταβείτε προς το Μιλάνο.

μεταφορα τρεβιζο βενετια

[ Κλείστε online τη θέση σας στα λεωφορεία της Terravision]

Σε καμία περίπτωση δεν σας συμφέρει να πάρετε ταξί καθώς θα πληρώσετε αρκετά χρήματα δίχως λόγο – ειδικά όταν το κόστος λεωφορείου είναι μόλις 6€!

Η καλύτερη λύση για να πάτε από το αεροδρόμιο Μπέργκαμο στο κέντρο του Μιλάνου, είναι τα λεωφορεία της Terravisionπου σας παραλαμβάνουν άμεσα έξω από το αεροδρόμιο και με τακτά δρομολόγια σας μεταφέρουν οικονομικά και με ασφάλεια στον κεντρικό σταθμό τραίνων του Μιλάνου.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε online την κράτησή σας καθώς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθετε στα λεωφορεία. Έτσι κι αλλιώς, σχεδόν όλα τα δρομολόγια έχουν πληρότητα 100% οπότε κλείστε οπωσδήποτε onlineτις θέσεις σας για να έχετε εξασφαλισμένη μεταφορά από το αεροδρόμιο Μπέργκαμο προς το Μιλάνο.

[ Κλείστε online τη θέση σας στα λεωφορεία της Terravision]

Μπέργκαμο Μιλάνο συγκοινωνία

Η συγκοινωνία για τη μεταφορά από Μπέργκαμο στο Μιλάνο είναι τα λεωφορεία της Terravision που σας περιγράψαμε πιο πάνω ή διαφορετικά τα ταξί.

Με τα ταξί θα πληρώσετε ένα αρκετά μεγάλο ποσό (γύρω στα 100€) ενώ τα λεωφορεία της Terravision κοστίζουν μόλις 6€ για μια διαδρομή.

Ο στόλος της Terravision βρίσκεται έξω από το αεροδρόμιο – μόλις βγείτε από το αεροδρόμιο Μπέργκαμο θα τα βρείτε μπροστά σας. Αν δυσκολεύεστε μπορείτε να ρωτήσετε είτε στις πληροφορίες αεροδρομίου είτε κάποιον άλλον επισκέπτη που θα γνωρίζει.

Σε γενικές γραμμές χρειάζεστε περίπου 8 λεπτά από τη στιγμή που θα βγείτε από το αεροπλάνο μέχρι να φτάσετε στα λεωφορεία της Terravision– έτσι μπορείτε άνετα να προγραμματίσετε σε ποιο δρομολόγιο θέλετε να κάνετε την κράτησή σας καθώς θα γνωρίζετε εκ των προτέρων τι ώρα θα είστε στη στάση.

Τα λεωφορεία είναι πολυτελείας και καθαρά ενώ προσφέρουν αρκετές καινοτομίες και παροχές όπως διαθεσιμότητα wifi καθ’όλη τη διαδρομή προς το Μιλάνο.

μεταφορα τρεβιζο βενετια

 

Μπέρκαμο Μιλάνο τρένο

Το τρένο από Μπέργκαμο για Μιλάνο κοστίζει από 5,50€ έως και 35€ ενώ το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα και 5 λεπτά.

Το πρώτο τρένο αναχωρεί στις 05:00 το πρωί ενώ το τελευταίο στις 23:00 το βράδυ – στο ενδιάμεσο υπάρχουν έως και 162 συνδέσεις μεταξύ Μπέργκαμο και σταθμό τρένων στο Μιλάνο!

Η Trenitalia εξυπηρετεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο – δηλαδή η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων Ιταλίας!     

Το τρένο δεν είναι η ιδανική λύση για μεταφορά από Μπέργκαμο στο Μιλάνο. Το λεωφορείο και ειδικά αυτά της Terravision είναι η ιδανική και πιο γρήγορη λύση.

Το Μιλάνο είναι ιδανικό για ψώνια και βόλτες – δεν θεωρείται άδικα «Πρωτεύουσα της Μόδας». Με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Ιταλία μπορείτε με αρκετή ευκολία και δίχως να ξοδέψετε αρκετά χρήματα, να επισκεφθείτε το Μιλάνο και να περιηγηθείτε στα εμπορικά καταστήματα ακριβών οίκων, να φάτε παραδοσιακή πίτσα και ζυμαρικά και να απολαύσετε ένα απεριτίφ κάτω από το Duomo Di Milano!

μεταφορα τρεβιζο βενετια