Η Ιταλία διαθέτει αρκετές δημοφιλείς πόλεις κι έτσι είναι ένας σπουδαίος προορισμός τόσο για χειμερινές εκδρομές όσο και το καλοκαίρι.

Οι πιο δημοφιλείς πόλεις της Ιταλίας, με τον περισσότερο κόσμο στις αφίξεις αεροδρόμιου, είναι το Μιλάνο που διαθέτει 3 αεροδρόμια και η Ρώμη με 2 αεροδρόμια.

Τόσο το Μιλάνο όσο και η Ρώμη διαθέτουν διασυνδέσεις με όλες τις πόλεις του εσωτερικού της χώρας με την Ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia καθώς και με άλλες εταιρείες όπως η Ryanair, WizzAir, Volotea, Lufthansa,κ.α.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το αεροδρόμιο της Σαρδηνίας όσο και τα 3 αεροδρόμια της Σικελίας, πλημμυρίζουν από κόσμο καθώς εκεί βρίσκονται μερικά από τα πλέον δημοφιλή καλοκαιρινά θέρετρα στην Ευρώπη.

 

Αεροδρόμια Μιλάνου

Το Μιλάνο διαθέτει 3 αεροδρόμια. Το διεθνές αεροδρόμιο Μαλπένσα(MXP), το αεροδρόμιο Linate καθώς και το αεροδρόμιο στο Μπέργκαμο, που χρησιμοποιούν οι low cost εταιρείες όπως η Ryanair και η Wizzair και βρίσκεται λίγο έξω από το Μιλάνο, στο ομώνυμο χωριό.

Και τα 3 αεροδρόμια προσφέρουν μετακίνηση από και προς το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα προς το τερματικό σταθμό Centrale.

Όταν θα αποφασίσετε και θα κλείσετε το ταξίδι σας στο Μιλάνο, μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια καλό είναι να κλείσετε και τη θέση σας στο λεωφορείο που θα σας πάει από το αεροδρόμιο στο σταθμό Centrale και πίσω.

Αυτό σας το συμβουλεύουμε ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως την ώρα που φτάνετε και δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις και αναγκαστικά περιμένετε μέχρι το επόμενο λεωφορείο που μπορεί να έρθει ακόμα και 1-2 ώρες μετά!

Από Θεσσαλονίκη θα βρείτε πτήσεις προς το αεροδρόμιο Μπέργκαμο μέσω της Ryanair ενώ από Αθήνα τόσο προς Μπέργκαμο μέσω πάλι της Ρυαναιρ όσο και προς Μαλπένσα μέσω της Aegean καθώς και προς Λινάτε μέσω της Alitalia.

 

Αεροδρόμια Ρώμης

Η Ρώμη διαθέτει 2 αεροδρόμια και εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ότι στο Μιλάνο.

Στο κεντρικό αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο προσγειώνονται όλες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες. Το αεροδρόμιο βρίσκεται 35χλμ μακριά από το ιστορικό κέντρο της Ρώμης και είναι το 6ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο σε κίνηση επιβατών στην Ευρώπη!

Υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση του αεροδρομίου με τον σταθμό Termini και η διαδρομή κρατάει περίπου 30 λεπτά.

Επιπλέον λειτουργεί και το αεροδρόμιο Τσιαμπίνο όπου από εκεί εκτελούν τις πτήσεις τους οι εταιρείες χαμηλού κόστους και προσφέρουν φθηνά αεροπορικά εισιτήρια λόγω χαμηλότερων τελών, φόρων,κτλ. Υπάρχει σύνδεση του αεροδρομίου με τον κεντρικό σταθμό Termini στο κέντρο της πόλης, με τα ειδικά λεωφορεία. Το εισιτήριο κοστίζει περίπου 10€ για μια διαδρομή με επιστροφή με την εταιρεία Terravision. 

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια για Ρώμη από και προς όλες τις πόλεις καθώς και τα 2 αεροδρόμια που είναι διαθέσιμα (Τσιαμπίνο & Φιουμιτσίνο)

Τα αεροδρόμια του Μιλάνου και της Ρώμης είναι τα κεντρικότερα της Ιταλίας και αυτά που συνδέουν την Ελλάδα με την γειτονική χώρα. Ανά περιόδος υπάρχουν και άλλες συνδέσεις όπως Θεσσαλονίκη-Μπολόνια, Θεσσαλονίκη-Βενετία, κ.α.

Σε κάθε περίπτωση, από τα αεροδρόμια του Μιλάνου και της Ρώμης μπορείτε να βρεθείτε οπουδήποτε στην Ιταλία, μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες με πτήσεις ανταπόκρισης!