Η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας με περίπου 3000 χρόνια ιστορίας και πολιτισμού!

Δεν αποκαλείται τυχαία «Αιώνια πόλη» – κάτι που το νιώθει ο επισκέπτης αμέσως μόλις την επισκέπτεται!

Η Ρώμη βρίσκεται στην κεντροδυτική Ιταλία και εξυπηρετείτε από 2 αεροδρόμια: Το αεροδρόμιο Λεονάρντο ντα Βίντσι στο Φιουμιτσίνο και το αεροδρόμιο Τσιαμπίνο.

Το αεροδρόμιο με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση είναι το Φιουμιτσίνο, καθώς εκεί διενεργούν πτητικό έργο οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες.

Στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο θα βρείτε τις low cost εταιρείες όπως την Ryanair, Wizzair, κτλ. 

Αεροπορικά για Ρώμη

Η Ρώμη από Ελλάδα είναι από τους πλέον οικονομικούς προορισμούς εξωτερικού. Τα αεροπορικά εισιτήρια για Ρώμη ξεκινάνε από 40€ για μια απλή μετάβαση, ενός ατόμου.

Όπως σε όλα τα αεροπορικά εισιτήρια, έτσι και στα αεροπορικά για Ρώμη, οι τιμές επηρεάζονται από την εποχή, την ζήτηση και την προσφορά.

Η πιο υψηλή ζήτηση στα αεροπορικά για την Ρώμη παρατηρείται την εποχή από Άνοιξη έως και το Φθινόπωρο.

Η Αιώνια Πόλη είναι καταπληκτική αυτό το διάστημα και αυτός είναι ο λόγος που εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την πόλη αυτή την χρονική στιγμή.

 

Αεροπορικά εισητήρια για Ρώμη Aegean

Η Aegean πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο, από το Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.

Η πτήση διαρκεί περίπου 2:15 ώρα και εκτελείται συνήθως με αεροπλάνα Airbus A320 (Σε δρομολόγια με μεγάλη ζήτηση, μπορεί να συναντήσετε και A321 που δέχεται περισσότερους επιβάτες)

Αεροπορικά εισιτήρια AEGEAN για Ρώμη από Αθήνα θα βρείτε σε ένα εύρος τιμών από 70€ έως 150€ το άτομο, ανάλογα την εποχή και τις προσφορές της Aegean Airlines.

Κάντε αναζήτηση αεροπορικά εισιτήρια για Ρώμη από Αθήνα, στις καλύτερες τιμές της αγοράς:

aeroporika gia romi

Αεροπορικά εισιτήρια για Ρώμη Ryanair

H Ryanair προσφέρει φθηνά αεροπορικά για Ρώμη από Αθήνα αλλά και την Θεσσαλονίκη. Αν θα κάνετε κράτηση για αεροπορικά Ryanair για Ρώμη, θα προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο, καθώς σ’αυτό εκτελεί τις πτήσεις της η Ryanair.

Πρόκειται για το δεύτερο αεροδρόμιο της Ρώμης, που ουσιαστικά είναι πιο μικρό και εκτελούν δρομολόγια οι εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η Ryanair, Wizzair, κ.α.

Για την Ρώμη μπορείτε να πετύχετε πολύ φθηνά αεροπορικά εισιτήρια Ryan air τόσο τον χειμώνα όσο και κάποια διαστήματα Φθινοπώρου και Άνοιξης.

Να έχετε κατά νου να κάνετε την κράτησή σας τουλάχιστον 2 μήνες πριν την αναχώρηση, ώστε να πετύχετε την καλύτερη δυνατή τιμή στα αεροπορικά εισητήρια για Ρώμη.Αθήνα Ρώμη αεροπορικά

Από την Αθήνα μπορείτε να πετάξετε προς Ρώμη με την Aegean και τη Ryanair, σε μια πτήση διάρκειας 2 ωρών και 15  λεπτών!

Η Aegean προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο ενώ η Ryanair στο μικρότερο αεροδρόμιο Ciampino όπου εκεί προσγειώνονται και οι υπόλοιπες low cost εταιρείες όπως Easyjet & Wizzair.

Η Ryanair συνήθως προσφέρει οικονομικότερα αεροπορικά Αθήνα Ρώμη όμως αυτός δεν είναι ο κανόνας.

Αρκετές φορές η Aegean έχει καταπληκτικές προσφορές όπου θα βρείτε τα αεροπορικά για Ρώμη ακόμα και με 50% έκπτωση!

Η συνηθισμένη τιμή στα αεροπορικά Αθήνα – Ρώμη είναι από 39€ με την Ryanair και από περίπου 89€ με την Aegean.

Θυμηθείτε πως όσο νωρίτερα κάνετε κράτηση, τόσο φθηνότερα θα είναι τα αεροπορικά σας εισιτήρια για Ρώμη!

 

Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια από Θεσσαλονίκη για Ρώμη

Όπως γράψαμε και πιο πάνω, απευθείας πτήση από Θεσσαλονίκη για Ρώμη υπάρχει με την εταιρεία Ryanair. Η πτήση διαρκεί περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ενώ το αεροδρόμιο προορισμού είναι το Τσιαμπίνο.

Οι πτήσεις από Θεσσαλονίκη έχουν σχετικά μικρό αντίτιμο καθώς μπορείτε να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη Ρώμη από μόλις 25€ (one way)

Οι πτήσεις προς Ρώμη από Θεσσαλονίκη εκτελούνται περίπου 3 φορές την εβδομάδα.

Άλλη εταιρεία δεν εκτελεί απευθείας πτήση καθώς η Aegean πραγματοποιεί μέσω ανταπόκρισης (από το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος).

Οι πτήσεις Θεσσαλονίκη Ρώμη διενεργούνται όλο το χρόνο και είναι από τις πλέον δημοφιλείς πτήσεις από το αεροδρόμιο Μακεδονία. 

Αναζητήστε στο Travelo Θεσσαλονίκη Ρώμη αεροπορικά στην καλύτερη τιμή της αγοράς, με όλες τις εταιρείες και με απευθείας πτήσεις!

 

Αεροπορικά για Ρώμη Alitalia

Η Ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς την Ρώμη, στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο.

Η πτήση διαρκεί περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά.

Τα αεροπορικά Alitalia για Ρώμη ξεκινάνε από περίπου 110€ για έναν επιβάτη, σε μια διαδρομή με επιστροφή.

 

Αεροπορικά εισιτήρια για Ρώμη προσφορές

Οι προσφορές των αεροπορικών εταιρειών στα εισιτήρια για Ρώμη είναι αρκετά συχνές. Πρόκειται για ένα δημοφιλές δρομολόγιο, κοντινό στην Ελλάδα (η πτήση από Θεσσαλονίκη διαρκεί 1:20’ περίπου) που αρκετοί ταξιδιώτες το προτιμάνε ακόμα και για ένα Σαββατοκύριακο.

Γενικότερα οι προσφορές στα αεροπορικά για Ρώμη ανακοινώνονται 30-45 ημέρες πριν να έχουν ισχύ. Για παράδειγμα μπορεί να βγει μια ανακοίνωση για αεροπορικά Aegean που να ισχύει για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μετά από 2 μήνες – όμως θα πρέπει να κάνετε την κράτησή σας τις επόμενες 3 ημέρες!

Για να μην χάνετε καμία προσφορά από τις αεροπορικές εταιρείες, κάντε LIKE στην σελίδα μας στο Facebook όπου ανακοινώνονται άμεσα όλες οι προσφορές στα αεροπορικά εισιτήρια.