Η Κύπρος είναι νησιωτική ανεξάρτητη χώρα που βρίσκεται ανατολικά και νότια της Ελλάδας.

Διαθέτει δυο αεροδρόμια – το αεροδρόμιο της Λάρνακας που είναι το κεντρικό και το αεροδρόμιο της Πάφου που έχει πιο έντονη κίνηση κατά το διάστημα του καλοκαιριού.

Μέσα από το Travelo.gr μπορείτε να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια και για τα 2 αεροδρόμια της Κύπρου, με όλες τις αεροπορικές εταιρείες που είναι διαθέσιμες όπως την Ryanair (αεροδρόμιο Πάφου), Aegean, κ.α.

Το αεροδρόμιο της Πάφου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1982 και βρίσκεται 14χλμ έξω από τη πόλη. Εξυπηρετεί περισσότερο πτήσεις τσάρτερ κατά το καλοκαίρι καθώς και τις lowcostεταιρείες όπως την Ryanair και την Easy jet.

Μπορεί να εξυπηρετήσει 2,7 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Η αεροπορική εταιρεία lowcost, Ryanair, διαθέτει αποκλειστική βάση από το 2012 στο αεροδρόμιο Πάφου ενώ διαθέτει περίπου 40 πτήσεις κάθε εβδομάδα, από και προς 16 διαφορετικά αεροδρόμια!

Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο της Πάφου είναι:

Air Berlin, British Airways, Bulgaria Air, easyJet (Λονδίνο, Μάντσεστερ),Primera Air, Rossiya, Ryanair, Thomsonfly, Thomas Cook, Transaero Airlines, Transavia.com, Monarch, Jet2.com, Aegean Airlines

Το αεροδρόμιο της Λάρνακας βρίσκεται περίπου 4χλμ έξω από τη πόλη. Είναι το κύριοαεροδρόμιο της Κύπρου και αποτελεί την κύρια πηγή εισόδου στο νησί. Διαθέτει δυο τερματικούς σταθμούς, εξυπηρέτηση πελατών για την έκδοση και την διαχείριση των αεροπορικών εισιτηρίων καθώς και ειδικό σταθμό για τα αεροπλάνα cargo.

Το αεροδρόμιο φτιάχτηκε γρήγορα γρήγορα κατά την τουρκική εισβολή το 1974 και λειτούργησε το 1975 με πολύ περιορισμένες λειτουργίες και πρόχειρες κατασκευές. Αν και στην αρχή δε πληρούσε τα κριτήρια για την προσγειωαπογείωση των jet aircraft, σήμερα πρόκειται για ένα κομβικό σημείο μεταφοράς επιβατών μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.Αεροπορικά εισητήρια για Κύπρο Ryanair

Η Ryanair πετάει από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Χανιά προς την Πάφο, με τακτικές εβδομαδιαίες πτήσεις.

Οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια για Κύπρο Ryanair είναι ιδιαίτερα οικονομικές και μπορείτε να τα βρείτε ακόμα και από 19€ ανά δρομολόγιο.

Η συγκεκριμένη τιμή αποτελεί χειμερινή προσφορά της Ryanair για πτήσεις προς την Κύπρο και την Πάφο.

Μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας τις καλύτερες τιμές για αεροπορικά για Κύπρο και να κάνετε onlineκράτηση ώστε να τις δεσμεύσετε!

 

Αεροπορικά εισιτήρια για Κύπρο Πάφο

Αν θέλετε να επισκεφθείτε την Πάφο, τότε θα πρέπει να πετάξετε με την Ryanair καθώς είναι η μοναδική εταιρεία από Ελλάδα που πετάει στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Οι υπόλοιπες εταιρείες πετάνε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Το αεροδρόμιο της Πάφου γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς η πόλη είναι καλοκαιρινός τουριστικός προορισμός.

Οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια για Πάφο ξεκινάνε από 19€ όπως γράψαμε και πιο πάνω ενώ μέσα στο καλοκαίρι η τιμή μπορεί να πάει ακόμα και στα 100€ για ένα εισιτήριο.

Ισχύει ο χρυσός κανόνας πως όσο νωρίτερα κλείσετε τα αεροπορικά σας, τόσο χαμηλότερη τιμή θα έχετε!

 

Αεροπορικά εισιτήρια για Κύπρο Aegean

Η Aegean πετάει με τακτικές καθημερινές πτήσεις τόσο από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όσο και από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία προς την Κύπρο και την Λάρνακα.

Η πτήση διαρκεί περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη ενώ από την Αθήνα 1 και 40 λεπτά αντίστοιχα.

Η Aegean εκτελεί όλες τις πτήσεις με αεροσκάφη τύπου Airbus A320 ή 321.

Τα αεροπορικά εισιτήρια της Aegean προς την Κύπρο ξεκινάνε από περίπου 49€ ανά εισιτήριο, ανάλογα πάντα την εποχή και την ζήτηση του δρομολογίου.

Αν ταξιδεύετε από την Κύπρο προς προορισμό του εξωτερικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ως κόμβο σύνδεσης μεταξύ της Κύπρου και της πόλης του εξωτερικού που θέλετε να επισκεφθείτε!

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα δρομολόγια, κάνοντας μια απλή αναζήτηση με βάση τις ημερομηνίες που θέλετε να ταξιδέψετε! 

Αεροπορικά εισιτήρια για Κύπρο Blue Air

Η BlueAir εκτελεί πτήσεις καθημερινές πτήσεις από την Αθήνα προς την Λάρνακα και προσφέρει οικονομικές τιμές και άνεση στα δρομολόγιά της.

Πέρα από την Αθήνα, η Blue Air συνδέει και την Θεσσαλονίκη με την Λάρνακα με καθημερινές πτήσεις.

Τα αεροπορικά εισιτήρια Blue Air είναι από τα πλέον οικονομικά στη γραμμή Ελλάδα – Κύπρο και οι τιμές αγγίζουν ακόμα και τις προσφορές της Ryanair, αλλά με σαφώς καλύτερη εξυπηρέτηση από την Blueair!

 

Αεροπορικά εισιτήρια για Κύπρο Λευκωσία

Η Λευκωσία δε διαθέτει αεροδρόμιο κι έτσι ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε είναι να πετάξετε προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας που απέχει 49 χιλιόμετρα και από εκεί να μεταβείτε οδικώς προς τη Λευκωσία.

 

Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Κύπρο

Για να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια στο Travelo για Κύπρο, αρκεί να αναζητήσετε μερικές εβδομάδες πριν την αναχώρησή σας.

Η καλύτερη επιλογή είναι να κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια για Κύπρο, τουλάχιστον 5 εβδομάδες πριν την αναχώρηση της πτήσης σας.

Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα και θα βρείτε φθηνά αεροπορικά για Κύπρο.