Η Κέρκυρα είναι ένα πανέμορφο νησί του Ιονίου που βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής θάλασσας, με εξαιρετικές παραλίες και καταπληκτικά τοπία που πρέπει να εξερευνήσετε!

Μπορείτε να προσεγγίσετε αεροπορικώς το νησί από την πρωτεύουσα μέσα σε περίπου 1 ώρα με καθημερινές πτήσεις της Aegean και της Sky Express!

 

Πτήσεις Αθήνα Κέρκυρα

Οι πτήσεις Αθήνα – Κέρκυρα είναι καθημερινές αλλά ο αριθμός τους εξαρτάται από τη χρονική περίοδο και την εταιρεία που τις πραγματοποιεί.

Αυτή τη στιγμή η Aegean αναχωρεί από Αθήνα στις 8:20 το πρωί και στις 18:00 το απόγευμα.

Αντίστοιχα, η Sky Express αναχωρεί στις 7:30 το πρωί και στην 13:30 το μεσημέρι.

 

Αθήνα Κέρκυρα Aegean

Η Aegean έχει τις περισσότερες καθημερινές πτήσεις από Αθήνα για Κέρκυρα και αντίστροφα.

Ειδικά μέσα στο καλοκαίρι οι πτήσεις της Aegean μπορούν να φτάσουν ακόμα και τις 4.

Οι τιμές εξαρτώνται πάρα πολύ από το πότε θα κάνετε την κράτησή σας. Αν οργανώσετε σωστά το ταξίδι σας και κάνετε την κράτηση 4-6 εβδομάδες πριν την αναχώρησή σας, τότε οι τιμές στα αεροπορικά θα είναι περίπου στα 60€ με 95€ για ένα εισιτήριο με επιστροφή.

Αντιθέτως, αν αφήσετε την κράτηση και κλείστε τα αεροπορικά τελευταία στιγμή, τότε η τιμή για το συγκεκριμένο δρομολόγιο μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 250€ – 300€!

Προγραμματίστε εγκαίρως το ταξίδι σας και κάντε κράτηση αεροπορικών  όσο το δυνατόν πιο νωρίς για να εξοικονομήσετε σημαντικά χρήματα!

 

Κέρκυρα Αθήνα Sky Express

Η μικρή, περιφερειακή αεροπορική εταιρεία SkyExpress είναι η δεύτερη εταιρεία που πραγματοποιεί τη συγκεκριμένη πτήση.

Οι τιμές στα αεροπορικά μέσω της Sky Express κυμαίνονται στις ίδιες τιμές με την Aegean – ίσως και λίγο ακριβότερα μερικές φορές, ανάλογα πάντα με τη ζήτηση που υπάρχει.

Η Sky Express πετάει με μικρά αεροσκάφη και δεν έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει αρκετούς επιβάτες – γι’αυτό το λόγο συνήθως οι τιμές δεν είναι οι χαμηλότερες της αγοράς!

Κλείστε νωρίς αεροπορικά εισιτήρια και εκμεταλλευτείτε τις καλύτερες δυνατές τιμές μέσα από το Travelo!

 

Πότε να κάνετε κράτηση αεροπορικών για Κέρκυρα

Οι αεροπορικές αφίξεις στο νησί του Ιονίου σχεδόν τετραπλασιάζονται κατά τη διάρκεια του Πάσχα, ειδικά λόγω των τοπικών εθίμων που υπάρχουν στο νησί με τους «Μπότηδες» να κλέβουν την παράσταση το Μεγάλο Σάββατο το πρωί!

Τα αεροπορικά αυτήν την περίοδο είναι ιδιαίτερα ακριβά και ίσως δυσκολευτείτε να βρείτε προσιτά εισιτήρια κάτω από 100€ με επιστροφή για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Γενικότερα το Πάσχα αλλά και από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο το νησί βουλιάζει στην κυριολεξία, με χιλιάδες κόσμου να το επισκέπτονται για να χαρούν τα μοναδικά αξιοθέατα και τις πανέμορφες παραλίες του νησιού.

Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα που πρέπει να δείτε είναι το Παλαιό Φρούριο Φορτέτσα, το Νέο ή Ενετικό Φρούριο, ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα – πολιούχου της Κέρκυρας, η περιοχή «Λιστόν» που αποτελεί πλέον κοσμοπολίτικο σημείο, την Σπιανάδα όπου πρόκειται για την κεντρική πλατεία της Κέρκυρας καθώς και το διάστημο Κανόνι!

Δείτε όλα τα αξιοθέατα της Κέρκυρας στο αντίστοιχο άρθρο αφιέρωμα του Travelo!

Μια βουτιά στην παραλία της Γλυφάδας και στη διάσημη Canald’ Amour επιβάλλονται πριν αναχωρήσετε από το νησί!

Κλείστε τώρα αεροπορικά Κέρκυρα Αθήνα και ανακαλύψτε όλες τις αεροπορικές εταιρείες, στις πιο χαμηλές τιμές της αγοράς στο Travelo.gr!