Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι από τα Νοτιότερα νησιά της χώρας μας στο Ιόνιο πέλαγος και ένα από τα πιο δημοφιλή, τόσο για τους Έλληνες όσο για τους ξένους επισκέπτες.. Στο δήμο Κέρκυρας περιλαμβάνονται και τα μικρότερα νησιά Οθώνοι, Ερεικούσσα και Μαθράκι, που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις. Είναι επίσης, ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα νησιά της Μεσογείου με 193 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Ιστορικά στοιχεία του νησιού

Οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού κατάγονταν από την Ερέτρια της Εύβοιας και έπειτα Κορίνθιοι. Το νησί έχει τελέσει υπό την κυριαρχία των Ρωμαίων, ενώ κατά τη Βυζαντινή περίοδο λεηλατήθηκε από Βάνδαλους και Οστρογότθους, ακολούθησαν Νορμανδοί που εκείνη την εποχή είχαν κατακτήσει την Ιταλία και τη Σικελία. Από το 1386 άρχισε η ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία της Κέρκυρας αφού περιήλθε στους Βενετούς. Το 1431 Τούρκοι προσπάθησαν να τη κατακτήσουν αλλά δεν το κατάφεραν, επιστρέφουν όμως το 1571 και καταστρέφουν το νησί εκτός της πόλης της Κέρκυρας μέσα από τα τείχη. Για δύο χρόνια (1797-1799) η Κέρκυρα περνάει στους Γάλλους, ενώ τα επόμενα χρόνια βρίσκεται υπό Ρωσική κατοχή. Το 1807 επιστρέφουν οι Γάλλοι και αφήνουν έντονα το στίγμα τους στο νησί. Από το 1815 αγγλικός στρατός καταλαμβάνει το νησί έως το 1864 που η  Κέρκυρα ενσωματώθηκε στην Ελλάδα μαζί με τα υπόλοιπα Επτάνησα.

Κέντρο του νησιούείναι η κοσμοπολιτική πόλη της Κέρκυρας στο κεντρικό τμήμα του νησιού στην ανατολική ακτή η οποία χαρακτηρίζεται από  έντονο Βενετσιάνικο στοιχείο  με επιρροές αγγλικής, γαλλικής και ιταλικής αρχιτεκτονικής.

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» βρίσκεται  σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από την πόλη της Κέρκυρας και η μεταφορά σας από και προς το αεροδρόμιο γίνεται με ταξί και ιδιωτικά λεωφορεία.

Απευθείας πτήσεις για Κέρκυρα γίνονται από το αεροδρόμιο Αθηνών ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, από το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ στη Θεσσαλονίκη, από τη Πρέβεζα και από το νησί της Ζακύνθου.  Η διάρκεια των πτήσεων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι μία ώρα ενώ από τη Ζάκυνθο και τη Πρέβεζα μόλις μισή.

 

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Κέρκυρα

Η Κέρκυρα έχει συνδέσεις με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το λιμάνι της Πάτρας, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και των Παξών.

Από Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα

Πραγματοποιούνται καθημερινά πολλά δρομολόγια από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για την Κέρκυρα ξεκινούν από τις 06:00 το πρωί ανά μισή ώρα, ενώ προς τα απόγευμα τα δρομολόγια μειώνονται σταδιακά με το τελευταίο να ξεκινά στις 22:00 και να φτάνει στη Κέρκυρα στις 23:40. Η διάρκεια του ταξιδιού με τα μεγάλα καράβια είναι 1 ώρα και 45 λεπτά ενώ το κόστος ανέρχεται στα 10 ευρώ ανά άτομο και 40 ευρώ είναι η χρέωση για το αμάξι.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο  22665099400 το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://olig.gr

Από Θεσσαλονίκη για Κέρκυρα με ΚΤΕΛ

Πραγματοποιούνται καθημερινά 2 δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ Μακεδονία για την Κέρκυρα στις 09:30 και στις 14:00. Το λεωφορείο σας αφήνει στο τέλος της διαδρομής στα ΚΤΕΛ της Κέρκυρας. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 6 ώρες και η τιμή μετ’ επιστροφής είναι στα 70 ευρώ το κανονικό εισιτήριο. Στη τιμή αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η τιμή του πλοίου, την κράτηση όμως την κάνουν για εσάς από τα ΚΤΕΛ. Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας στο 2310595409

Από Αθήνα για Κέρκυρα με ΚΤΕΛ

Καθημερινά γίνονται 3 δρομολόγια από την Αθήνα για το νησί της Κέρκυρας. Το πρώτο ξεκινά στις 07:00 και περνάει από το Αγρίνιο, το δεύτερο στις 11:00 μέσω Εγνατίας και το τελευταίο στις 21:00 μέσω Πάτρας. Τα δρομολόγια κρατούν 6 ώρες περίπου, ανάλογα και την κίνηση που μπορεί να υπάρχει και 1,5 ώρα η διαδρομή με το πλοίο. Το κόστος ανέρχεται στα 96,80 μετ’ επιστροφής. Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας στο 2105129443 ή στο https://greenbuses.gr/el/.

Από τη Πάτρα στη Κέρκυρα

Από τη Πάτρα αναχωρούν όλα τα πλοία για την Ιταλία (Αγκώνα και Βενετία) και κάνουν στάση στο λιμάνι της Κέρκυρας. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μπορείτε να τα κλείσετε online εδώ. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 7,5 ώρες και μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε εισιτήριο στο κατάστρωμα που είναι τα πιο οικονομικά ή σε καμπίνα που οι τιμές αυξάνονται.

 

Τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Κέρκυρας

Παλαιό φρούριο Κέρκυρας – Φορτέτσα

frourio-kerkiras

Το παλιό φρούριο της Κέρκυρας είναι χτισμένο πάνω σε βράχους στο ανατολικό άκρο της πόλης. Χωρίζεται με τη πόλη της Κέρκυρας από μια τάφρο η οποία είχε δημιουργηθεί για τη προστασία της πόλης και ονομάζεται Contra– fossa. Η τοποθεσία του είναι ιδανική γιατί προσφέρει εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα αλλά και τον καλύτερο έλεγχο τον ακτών της περιοχής. Η τάφρος, τόσο η θαλάσσια όσο και η χερσαία έκανε αδύνατη την οποιαδήποτε εισβολή στο φρούριο.

 Για να φτάσουμε στη χερσόνησο από τη πόλη αρκεί να διασχίσουμε μια σιδερένια γέφυρα μήκους 60 μέτρων. Μπορείτε να επισκεφθείτε όλους τους χώρους του φρούριού εκτός από το εσωτερικό και τους δύο προμαχώνες. Μέσα στο φρούριο στεγάζονται πλήθος υπηρεσιών του Νομού Κέρκυρας όπως η Δημόσια Βιβλιοθήκη και Πανεπιστημιακές Σχολές, πραγματοποιούνται επίσης και πολλών ειδών εκδηλώσεις.

Ωράριο Λειτουργίας του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας είναι 08:00-20:00 και δεν υπάρχει κάποιο εισιτήριο εισόδου.

Νέο Φρούριο

neo-frourio-kerkiras

Το νέο φρούριο ή Ενετικό φρούριο παλιά ενωνόταν με το παλιό με τείχη τα οποία όμως πλέον δεν υπάρχουν.

Οι Ενετοί από φόβο Τούρκικης εισβολής ήθελαν να φροντίσουν για τη προστασία της πόλης γι’ αυτό και έχτισαν κατά το 16οαιώνα το νέο φρούριο που περιλαμβάνει στοές και πυροβολεία. Στην είσοδο του, πάω στη πύλη θα δείτε το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου, σύμβολο της Βενετίας, ακόμα ένα στοιχείο που άφησαν οι Ενετοί στο πέρασμα τους.

Είναι χτισμένο στο λόφο του Αγίου Μάρκου και προσφέρει καταπληκτική θέα στη πόλη της Κέρκυρας.

Το εκδοτήριο των εισιτηρίων βρίσκεται στην είσοδο του φρουρίου και το ωράριο του είναι περιορισμένο. Για να είστε σίγουροι ότι θα καταφέρετε να το δείτε σας προτείνουμε να πάτε πρωινές ώρες.

 

Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα

naos-agiou-spiridwna

Ο ναός του άγιου Σπυρίδωνα, πολιούχου της Κέρκυρας, που στεγάζει τα λείψανα του, βρίσκεται πολύ κοντά στη  Παλιά Πόλη. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μεταβυζαντινά μνημεία της Κέρκυρας που κάθε χρόνο προσελκύει πολλούς πιστούς.

Τα λείψανα του Αγίου φυλάσσονται στη δεξιά μεριά του Ιερού σε μια ασημένια πολυτελή λάρνακα. 

Το καμπαναριό του ναού είναι πού εντυπωσιακό και ορατό από κάθε σημείο στη πόλη της Κέρκυρας. Στην οροφή της εκκλησίας αναπαρίστανται σκηνές από τη ζωή του Αγίου Σπυρίδωνα  και από τα Ευαγγέλια.

 

Λιστόν

liston-kerkira

Το Λιστόν στη Κέρκυρα κατασκευάστηκε  από πρωτοβουλία των Γάλλων αυτοκρατόρων κατά την αρχή του 19ουαιώνα. Τα ακολουθούμενα χρόνια οι Άγγλοι πρόσθεσαν σταδιακά τις τοξοστοιχείες αλλά και ορόφους στο κτίσμα που πλέον στεγάζονται κατοικίες και γραφεία.

Το Λίστον αποτελεί σημείο συνάντησης τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες και είναι το πιο κοσμοπολίτικο σημείο του νησιού. Είναι ιδανικός προορισμός για να απολαύσετε τον πρωινό ή απογευματινό καφέ σας ιδιαίτερα αν δεν επισκεφθείτε το νησί στη καρδιά του Καλοκαιριού.

 

Σπιανάδα

spianada-kerkira

Η Σπιανάδα είναι η κεντρική πλατεία στη πόλξη της Κέρκυρας και αποτελεί την πιο μεγάλη πλατεία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια.

Βρίσκεται απέναντι από το παλιό φρούριο και περιλαμβάνει και το Λίστον. Ένας περίπατος από τη Σπιανάδα μέχρι το Λίστον είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε στο κέντρο της Κέρκυρας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντήσετε πλανόδιους μικροπωλητές, τραγουδιστές του δρόμου και φυσικά θα απολαύσετε την υπέροχη θέα και το πράσινο.

Αυτή είναι η τοποθεσία που γίνεται και το έθιμο το Μεγάλο Σάββατο που πετούν τα πιθάρια από τα μπαλκόνια για να διώξουν το κακό.

 

Μόν Ρεπό – Αρχαιολογικό μουσείο Παλαιόπόλης

mon-repo-kerkira

Το αρχαιολογικό μουσείο Παλαιόπολης της Κέρκυρας βρίσκεται στο πάρκο του Μον Ρεπό. Το Μον Ρεπό είναι ένα νεοκλασικό παλάτι που καταλαμβάνει μια έκταση 285 στρεμμάτων. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1828 και ολοκληρώθηκε το  1831 και παραδόθηκε στον Φρειδερίκο Άνταμς, Ύπατο Αρμοστή των Ιόνιων Νήσων και τη σύζυγο του Νίνα Παλαυτιανού, σαν θερινή κατοικία. Στη διάρκεια των ετών τον Μον Ρεπό έχουν φιλοξενηθεί πολλά σημαίνοντα πρόσωπα όπως η αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ ενώ πιο πριν είχε μεταφερθεί εκεί η σχολή Καλών Τεχνών.

Από το 1864 η έπαυλη παραχωρήθηκε στον ελληνικό θρόνο υπό τον Βασιλιά Γεώργιο Α΄ ο οποίος έδωσε και τον όνομα Μον Ρεπό που σημαίνει ‘η ανάπαυση μου΄.

Από το 1967 η έπαυλη ανήκει στο Δήμο Κερκυραίων ενώ το 1995 παραχωρήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού και έτσι δημιουργήθηκε το μουσείο Πολιτισμού που λειτουργεί από το 2000. Μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα στον κήπο του παλατιού και να επισκεφθείτε το μουσείο.

Το εισιτήριο εισόδου στο μουσείο στοιχίζει 4 ευρώ το ολόκληρο και 2 ευρώ το μειωμένο. Λειτουργεί 08:00- 15:00 εκτός Δευτέρας. Για να φτάσετε μέχρι το Μον Ρεπό και το μουσείο μπορείτε να πάρετε τη γραμμή 2 του ΚΤΕΛ Κέρκυρας που εκτελεί δρομολόγια ανά μισή ώρα.

  • Αν θέλετε μπορείτε να προμηθευτείτε το ενιαίο εισιτήριο που διαρκεί 3 ημέρες και σας δίνει πρόσβαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης, στο Βυζαντινό Μουσείο Αντιβουνιώτισσας, το Μουσείο Ασιατικής τέχνης και το Παλιό φρούριο Κέρκυρας που αναφέραμε πιο πάνω.
  • Το κόστος του ενιαίου εισιτηρίου ανέρχεται στα 14 ευρώ το ολόκληρο και 7 ευρώ το μειωμένο.
  • Σας ενημερώνουμε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, είναι κλειστό για το κοινό για εργασίες συντήρησης. Δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία που θα είναι και πάλι επισκέψιμο.

Κανόνι

kanoni-kerkira

Το κανόνι είναι από τα πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα στη Κέρκυρα. Είναι μια χερσόνησος που βρίσκεται νότια της πόλης της Κέρκυρας.

Βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο και είναι η ιδανική τοποθεσία αν σας αρέσει να παρατηρείται τα αεροπλάνα. Η χερσόνησος πήρε το όνομα της από το κανόνι που υπάρχει εκεί από το 1798 έως και σήμερα. Το τοποθέτησαν στη νότια άκρη της χερσονήσου οι Γάλλοι για να ενισχυθεί η προστασία του νησιού.

Από το κανόνι θαυμάστε την υπέροχη θέα προς το Ποντικονήσι  και το νησάκι με το μοναστηράκι της Βλαχέρνας.

Στη περιοχή θα βρείτε τα πάντα από καφέ, εστιατόρια, κλαμπ όπως και το καζίνο του νησιού στο ξενοδοχείο CasinoCorfu.

Οι πιο όμορφες παραλίες στο νησί της Κέρκυρας

Παραλία Γλυφάδας

paralia-glifadas

Η Γλυφάδα είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Κέρκυρας. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης. Είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη με δικό σας όχημα αλλά και με το ΚΤΕΛ του νομού Κερκυραίων. Διαθέτει λεπτή άμμο και καθαρά μπλε νερά. Είναι πλήρως οργανωμένη με beachbarκαι δραστηριότητες τόσο εντός όσο και εκτός θαλάσσης.

 

 

 

Canaldamour

canal-damour-kerkira

Το κανάλι της αγάπης είναι ένα από τα σημεία της πόλης που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Είναι μια ξεχωριστή παραλία που βρίσκεται στη περιοχή Σιδάρι. Είναι μια σειρά από βράχους που έχουν πάρει υπέροχα σχήματα από το νερό, υπάρχουν μικροί κολπίσκοι, σπηλιές και κανάλια και τα νερά είναι πεντακάθαρα. Ο μύθος λέει πως τα ζευγάρια που θα κολυμπήσουν από άκρη σε άκρη θα μείνουν για πάντα ερωτευμένα.

 

Παραλία Κερασιά

paralia-kerasia

Είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Διαθέτει λευκά βότσαλα και τα νερά αλλάζουν χρώματα στις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου. Βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Κέρκυρας κοντά στον Άγιο Στέφανο 35 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Είναι οργανωμένη παραλία και διαθέτει και μερικά ταβερνάκια.

Παλαιοκαστρίτσα

palaiokastritsa

Είναι από τις διασημότερες περιοχές στη Κέρκυρα και διαθέτει 6 υπέροχες παραλίες μέσα στο πράσινο. Τα νερά είναι καταγάλανα αλλά παγωμένα. Είναι πλήρως οργανωμένη παραλία και συνήθως γεμάτη με κόσμο. Βρίσκεται κάτω από τη Μονή της Παλαιοκαστρίτσας την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε μετά το μπάνιο σας.

 

Μπενίτσες

mpenitsesΑκόμα  μία πολύ διάσημη περιοχή στη Κέρκυρα που συγκεντρώνει τουρίστες από όλο το κόσμο. Βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας και διαθέτει αμμουδερή παραλία και σμαραγδένια νερά.

 

Που να μείνετε στη Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ένα νησί που προσφέρει αναρίθμητες επιλογές για τη διαμονή σας. Αν δεν θέλετε να μείνετε στη πόλη της Κέρκυρας σας προτείνουμε να μείνετε στο Κανόνι που είναι μια πανέμορφη περιοχή. Άλλες περιοχές είναι το Πέραμα και τα Γούβια. Όπου και να επιλέξετε να μείνετε στο νησί η ομορφιά τους θα σας συναρπάσει, όμως αν θέλετε αποφύγετε να μείνετε στις Μπενίτσες που είναι πάντα γεμάτο με τουρίστες και είναι η πιο πολύβουη περιοχή της Κέρκυρας.

Βρείτε εδώ το ιδανικό κατάλυμα για εσάς στο νησί της Κέρκυρας στην Booking.com

 

Η Νυχτερινή ζωή της Κέρκυρας

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα νησιά της χώρας με πολύ έντονη νυχτερινή ζωή. Για να ξεκινήσετε τη βραδιά σας μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο Λίστον και έπειτα να κατευθυνθείτε προς τον παραλιακό δρόμο στο κέντρο του νησιού που είναι γεμάτο με εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ. Για τη συνέχεια μπορείτε να πάτε σε άλλες περιοχές που φημίζονται για τη νυχτερινή ζωή τους όπως οι Μπενίτσες, η Γλυφάδα και η Παλαιοκαστρίτσα.

 

Η μοναδική Κερκυραϊκή Γαστρονομία

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στη γραφική Κέρκυρα θα σας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσετε παραδοσιακά κερκυραϊκά προϊόντα και μοναδικές ασυναγώνιστες γεύσεις.

Τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι η παστιτσάδα, το εμβληματικό φαγητό της Κέρκυρας και το σοφρίτο. Η παστιτσάδα δεν είναι άλλο από το δικό τους κοκκινιστό με διάφορα μπαχαρικά. Το κρέας που χρησιμοποιείται παραδοσιακά είναι κόκορας αλλά το φτιάχνουν και με μοσχάρι, στο τέλος μπαίνουν χοντρά μακαρόνια και ολοκληρώνεται το πιάτο. Το σοφρίτο είναι φέτες μοσχαριού αλευρωμένες που τηγανίζονται και έπειτα σιγομαγειρεύονται με ξύδι, σκόρδο και μαϊντανό και σερβίρετε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι. Το μπουρδέτο είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό πιάτο της Κέρκυρας. Είναι μια πηχτή  ψαρόσουπα που γίνεται με σκορπίνα ή οποιοδήποτε άλλο πετρόψαρο. Δοκιμάστε ακόμα Μπιάνκο και Σαβούρι τρόποι μαγειρέματος ψαριού και τα ορεκτικά Νούμπουλο (καπνιστό χοιρινό) και τσιγαρέλι.

Από γλυκά παραδοσιακά φτιάχνουν Μαντολάτο, και γλυκά που θα συναντήσετε μόνο εκεί είναι τα Τζαλέτια με σταφίδα και καλαμπόκι, η Φογάτσα που είναι σα τσουρέκι και η Τζίντολα που φτιάχνεται με τζίτζιφα ένα μικρό κόκκινο καρπό, σταφίδα και σουσάμι. Από ποτά προμηθευτείτε με λικέρ κουμ-κουατ και δοκιμάστε Τσιτσιμπύρα.

Δραστηριότητες στη Κέρκυρα

Για να απολαύσετε το νησί σε όλο του το μεγαλείο το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε μέρος σε μια κρουαζιέρα που θα κάνετε το γύρω του νησιού.

 

Ημερήσια εκδρομή Παξοί – Αντίπαξοι

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που οργανώνουν καθημερινά εκδρομές κάνοντας το γύρω του νησιού και σταματώντας σε γνωστές παραλίες των Παξών και Αντίπαξων. Οι εκδρομές ξεκινούν από το λιμάνι της Κέρκυρας από όπου και θα προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας, γύρω στις 08:30 με 09:00. Συνήθως η πρώτη στάση γίνεται στο νησί των Παξών όπου μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας, επόμενη στάση είναι οι μπλε σπηλιές αι ακολουθούν οι μαγευτικές παραλίες των Αντίπαξων στις οποίες θα μπορέσετε να μείνετε για λίγη ώρα και να απολαύσετε το μπάνιο σας μέχρι την ώρα της αναχώρησης σας για την Κέρκυρα.

Απάντηση

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο