Το Λονδίνο αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές παγκόσμιες πόλεις με άμεση επίδραση στα γεγονότα. Είναι δε, μια από τις μεγαλύτερες πολυπολιτισμικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Μέσα στα όρια του Λονδίνου μπορεί να ακούσετε έως και 300 διαφορετικές γλώσσες. Όπως καταλαβαίνετε είναι ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει πολλές συγκινήσεις στους ταξιδιώτες.

Γενικές πληροφορίες

Αεροπορικά για Λονδίνο μπορείτε να βρείτε από μόλις 35€ (Ryanair & Easyjet) αρκεί να τα κλείσετε περίπου 35 ημέρες πριν την αναχώρησή σας και φυσικά να είναι εκτός της υψηλής σεζόν (Χριστούγεννα & Πάσχα)

Το ταξίδι στο Λονδίνο γίνεται με ταυτότητα (καινούργια, με λατινικούς χαρακτήρες) ή με διαβατήριο. Θα χρειαστείτε συνάλλαγμα καθώς το νόμισμα της Αγγλίας είναι η λίρα.

Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά μερικά από τα πλέον δημοφιλή αξιοθέατα του Λονδίνου..

Ανάκτορα του Ουέστμινστερ – Βρετανικό Κοινοβούλιο

Είναι ο χώρος που συνεδριάζει το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου και βρίσκεται στην δυτική όχθη του ποταμού Τάμεση, μέσα στην πόλη του Ουέστμινστερ.

Τα Ανάκτορα αποτελούν το κέντρο της πολιτικής στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ και το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας έχει πάρει το όνομα Ουέστμινστερ λόγο των Ανακτόρων. Ο πύργος του Ρολογιού των ανακτόρων είναι ίσως το πιο γνωστό αξιοθέατο του Λονδίνου. Φυσικά αναφερόμαστε στο ‘Big Ben.

Το Βρετανικό Κοινοβούλιο είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες όλο το χρόνο από Δευτέρα έως Σάββατο και μπορούν να παρακολουθήσουν συνεδριάσεις ή να κάνουν μια περιήγηση σε ένα από τα πιο εικονικά κτίρια στο κόσμο.

Στην ιστοσελίδα https://www.parliament.uk/visiting/ μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας για να επισκεφθείτε τα Ανάκτορα του Ουέστμινστερ. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές ανάλογα με το είδος της επίσκεψης που θέλετε να κάνετε.

Αν επιθυμείτε παραδείγματος χάρη να παρακολουθήσετε κάποια συνεδρίαση χρειάζεται να κλείσετε το ανάλογο εισιτήριο.

 

Αββαείο του Ουέστμινστερ

Το Αββαείο του Ουέστμινστερ είναι ευρέως γνωστό ως ο τόπος στέψης των βασιλέων της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτή η γοτθικού ρυθμού εκκλησία βρίσκεται στα ανατολικά των ανακτόρων που είδαμε πιο πάνω. Φυσικά μπορείτε να επισκεφθείτε και τα δυο αυτά αξιοθέατα την ίδια μέρα.

Στο Αββαείο του Ουέστμινστερ έχουν πραγματοποιηθεί πολλοί βασιλικοί γάμοι ενώ μέσα βρίσκονται οι τάφοι πολλών γνωστών προσωπικοτήτων. Περιλαμβάνονται πολλοί μονάρχες και οι σύζυγοι αυτών, όπως επίσης πολλά γνωστά πρόσωπα της πολιτικής, συγγραφείς, αρχιτέκτονες, συνθέτες, ηθοποιοί και επιστήμονες.

Μέρες και ώρες επίσκεψης Αββαείου Ουέστμινστερ

Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:30 έως τις 15:30 που πραγματοποιείτε η τελευταία είσοδος, το Αββαείο κλείνει 1 ώρα μετά από την τελευταία είσοδο. Επίσης λειτουργεί κάθε Σάββατο 09:00 – 15:00 και την Τετάρτη προσφέρεται και απογευματινή βάρδια 16:30 -18:00.

Τα εισιτήρια εισόδου για το Αββαείο του Ουέστμινστερ είναι

 • Κανονικό εισιτήριο: 20 λίρες Αγγλίας
 • Μειωμένο (μαθητές και άτομα άνω των 60): 17 λίρες
 • Παιδικό (6 έως 16 ετών): 9 λίρες
 • Οικογενειακά πακέτα: 1 ενήλικας με 1 παιδί 20 λίρες

  2 ενήλικες με 1 παιδί 40 λίρες

Στην ιστοσελίδα https://tickets.westminster-abbey.org/wa.ticketing/Calendar/Index  μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας και να τα εκτυπώσετε αμέσως μόλις έρθουν στα mail σας. Θα χρειαστεί να επιλέξετε τη μέρα αλλά και την ώρα της επίσκεψης όπως φυσικά και τον τύπο του εισιτηρίου σας.

Δίπλα από το Αββαείο βρίσκεται ο ναός της Αγίας Μαργαρίτας στο Λονδίνο την οποία μπορείτε εξίσου να επισκεφθείτε και να φωτογραφήσετε. Εκεί πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα μια τελετή συνήθως κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί. Είναι μια παραδοσιακή λειτουργία που διαρκεί περίπου 1 ώρα.


Πύργος του Λονδίνου

Ιδιοκτησία της Βασίλισσας Ελισσάβετ της Αγγλίας ο Πύργος του Λονδίνου είναι ένα ιστορικό, πανέμορφο κάστρο που βρίσκεται στη βόρεια όχθη του ποταμού Τάμεση.

Ο πύργος του Λονδίνου προσφέρεται για επισκέψεις από το κοινό:

 • Κυριακές και Δευτέρες 10:00-17:30
 • Τρίτη έως Κυριακή 10:00-17:30

Τελευταία είσοδος στο πύργο μπορεί να γίνει έως τις 17:00.

Για να μπείτε στον Πύργο του Λονδίνου μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας εδώ: https://www.hrp.org.uk/tower-of-london/visit/tickets-and-prices/#gs.hQrxwDk

Αν τα αγοράσετε από τη σελίδα πιο πάνω σας προσφέρετε μια έκπτωση ύψους 15%.

 • Κανονικό εισιτήριο: 22,70 λίρες (18 έως 59 ετών)
 • Μειωμένο εισιτήριο: 17,70 λίρες (Μαθητές, άτομα με ειδικές ανάγκες, άνω των 60 ετών)
 • Παιδιά από 5 έως 15 ετών: 10,75 λίρες
 • Νήπια 0 έως 4 ετών: δωρεάν

Το εισιτήριο δίνει πρόσβαση σε όλα τα ανοιχτά για το κοινό τμήματα του πύργου. Αυτά περιλαμβάνουν την αίθουσα με τα κοσμήματα του θρόνου της Αγγλίας, τον Λευκό Πύργο και το Ματωμένο Πύργο.

Σημείωση

«Αν θέλετε να επισκεφθείτε όλα τα παλάτια που βρίσκονται στο Λονδίνο και είναι συνολικά 6 μπορείτε να βγάλετε μια κάρτα μέλους η οποία στοιχίζει 52 λίρες και διαρκεί έναν ολόκληρο χρόνο. Τα παλάτια που περιλαμβάνονται στη κάρτα μέλους είναι το Ανάκτορο του Χάμπτον, το παλάτι του Κένσιγκτον, Banqueting House, to Kew Palace, kai to Hillsborough Castle μαζί φυσικά με το Πύργο του Λονδίνου»

Kew Gardens – Βασιλικοί Βοτανικοί κήποι του Κιου

Είναι με σιγουριά από τους πιο εντυπωσιακούς κήπους που θα έχετε την ευκαιρία να δείτε. Οι Kew Gardens βρίσκονται στο νοτιοδυτικό Λονδίνο και αποτελούν την πιο μεγάλη και σε έκταση αλλά και σε πλήθος ποικιλιών βοτανική συλλογή στο κόσμο.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τους κήπους καθημερινά μετά τις 10:00. Οι ώρες που κλείνουν ποικίλουν ανάλογα με την εποχή.

 • Έως 31 Αυγούστου 10:00 – 20:00
 • 1-30 Σεπτέμβρη 10:00-19:00
 • 1-27 Οκτώβρη και όλο το Μάρτιο 10:00-18:00
 • 28 Οκτώβρη έως 20 Νοέμβρη 10:00-16:00
 • 21 Νοέμβρη έως 31 Γενάρη 10:00-16:00

Η τελευταία είσοδος πρέπει υποχρεωτικά να γίνει έως 1 ώρα πριν το κλείσιμο.

Τα εισιτήρια αν τα αγοράσετε μέσω της σελίδας στοιχίζουν 16 λίρες το κανονικό και 4 λίρες το παιδικό.

Σημείωση

«Σε πολλά μουσεία του Λονδίνου θα δείτε ότι προσφέρονται τιμές εισιτηρίων απλές αλλά και με δωρεά προς τα κάθε αξιοθέατο. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά αξιοθέατα συντηρούνται από τις δωρεές του κόσμου. Εσείς μπορείτε να κλείσετε ανάλογα το εισιτήριο που επιθυμείτε.»

Τι να επισκεφθείτε στο Λονδίνο

Τα πιο γνωστά αξιοθέατα στο Λονδίνο

Kensington Palace – Παλάτι του Κένσιγκτον 

Το εντυπωσιακό παλάτι του Κένσιγκτον ή με άλλα λόγια η κατοικία του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του είναι ακόμα ένα πολύ δημοφιλές αξιοθέατο του Λονδίνου. Βρίσκεται στο προάστιο του Κένσιγκτον και του Τσέλσι.

Μέσα στο παλάτι θα μπορέσετε να δείτε και την έκθεση «Diana: Her Fashion Story exhibition» που προσφέρετε με το αντίτιμο της εισόδου.

Ώρες λειτουργίας και εισιτήρια εισόδου για το Παλάτι του Κένσιγκτον

 • Κανονικό εισιτήριο: 19,50 λίρες (18 έως 59 ετών)
 • Μειωμένο εισιτήριο: 15,50 λίρες (Μαθητές, άτομα με ειδικές ανάγκες, άνω των 60 ετών)
 • Παιδιά από 5 έως 15 ετών: 9,70 λίρες
 • Νήπια 0 έως 4 ετών: δωρεάν

https://www.hrp.org.uk/kensington-palace/#gs.Wr6qodU

Madame Tussauds London – Μουσείο Μανταμ Τισό στο Λονδίνο

Το πιο γνωστό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων βρίσκεται που αλλού; Στο Λονδίνο. Μη χάσετε την ευκαιρία να φωτογραφηθείτε με τα απίστευτα αληθοφανή κέρινα ομοιώματα των αγαπημένων σας στάρ.

Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε και το τσάι σας συντροφιά με τη βασίλισσα Ελισσάβετ ή να φωτογραφηθείτε με όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Υπάρχουν πολλές επιλογές εισιτηρίων για να διαλέξετε αυτό που προτιμάτε για να μπείτε στο μουσείο της Μαντάμ Τισό .

Το απλό εισιτήριο που σας δίνει πρόσβαση από την κύρια είσοδο του μουσείου και περιλαμβάνει την αίθουσα του Star Wars και των Marvel Super Heroes. Το κόστος του απλού εισιτηρίου είναι 29 λίρες αν το αγοράσετε από τη σελίδα ενώ 35 λίρες αν το αγοράσετε επιτόπου τη μέρα της επίσκεψης.

Το premium εισιτήριο στοιχίζει 49 λίρες και σας δίνει πρόσβαση από μια ξεχωριστή είσοδο χωρίς ουρές. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε όλες τις αίθουσες του μουσείου μαζί με αυτήν που είναι αφιερωμένη στον γνωστό ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς αλλά και την Αίθουσα του Alien: escape. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε μια προβολή 4D Marvel Experience.

Κλείστε εδώ τα εισιτήρια σας για το μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο:

https://www.madametussauds.com/london/en/tickets/


National
Gallery London – Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου

Η εθνική πινακοθήκη του Λονδίνου βρίσκεται στην διάσημη Trafalgar Square στο κέντρο του Λονδίνου.

Μέρες και ώρες λειτουργίας Εθνικής Πινακοθήκης Λονδίνου

Λειτουργεί καθημερινά 10:00 – 18:00 και τις Παρασκευές 10:00-21:00. Η είσοδος στην εθνική πινακοθήκη του Λονδίνου είναι δωρεάν καθώς θεωρείται ότι τα καλλιτεχνήματα που εκτίθενται ανήκουν στον Βρετανικό λαό.

Έχει ιδρυθεί κατά το 1824 και πλέον φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες συλλογές πινάκων σε ολόκληρο το κόσμο.

Μέσα θα βρείτε έργα πολλών γνωστών καλλιτεχνών όπως Μποτιτσέλι, Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελος, Ραφαήλ, Τιτσιάνο, Καραβλατζο, Ελ Γκρέκο, Ντιέγο Βελάθκεθ, Φρανθίθκο Γκόγια, Ευγένιος Ντελακρουά, Κλωντ Μονέ, Ρενουαρ και πολλών άλλων.

Buckingham Palace – Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Η Έδρα και μόνιμη κατοικία της Βασίλισσας της Αγγλίας διαθέτει συνολικά τον απίστευτο αριθμό των 602 δωματίων. Σε αυτά περιλαμβάνονται βασιλικά δωμάτια, αίθουσες τελετών, δωμάτια προσκεκλημένων, δωμάτια προσωπικού και τέλος 78 μπάνια.

Από αυτά η βασίλισσα χρησιμοποιεί μόνον 12 δωμάτια. Όλα τα υπόλοιπα είναι ανοιχτά προς επίσκεψη μόνο κατά τους θερινούς μήνες που η βασίλισσα και η βασιλική οικογένεια δεν είναι εκεί.

Τα δωμάτια και οι αίθουσες είναι διακοσμημένα με μοναδικά έργα τέχνης πολύ διάσημων καλλιτεχνών όπως είναι οι Ρέμπραντ, Βαν Ντάικ, Βαττώ, και Ρουμπένς.

Η είσοδος στο παλάτι μπορεί να γίνει μόνο για δέκα εβδομάδες κάθε χρόνο ενώ για το 2018 αυτή η διορία λήγει στις 31 Αυγούστου.

Τα εισιτήρια στοιχίζουν:

 • Κανονικό εισιτήριο: 24 λίρες (18 έως 59 ετών)
 • Μειωμένο εισιτήριο: 22 λίρες (Μαθητές και άτομα άνω των 60 ετών)
 • Παιδιά κάτω των 17 ετών και άτομα με ειδικές ανάγκες: 9,70 λίρες
 • Νήπια 0 έως 5 ετών: δωρεάν

Μπορείτε να δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Αν σας δοθεί η ευκαιρία να μπείτε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ θα μπορέσετε να δείτε από κοντά πολλά από τα δωμάτια που χρησιμοποιήθηκαν για τον Βασιλικό γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ αλλά και πολλά ακόμα πολύ εντυπωσιακά δωμάτια με εξαιρετική διακόσμηση.

Δείτε την εντυπωσιακή κεντρική σκάλα που είναι ένας σταθμός στην ξενάγηση των ανακτόρων ενώ θα μπορέσετε να δείτε και την αίθουσα του θρόνου. Ίσως η πιο ξεχωριστή από όλες τις αίθουσες που θα δείτε στο παλάτι.

Όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε ενώ σας ξεναγεί μέσω audio guide ο Πρίγκηπας Κάρολος.

Από τις καλύτερες εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε στο Λονδίνο η αλλαγή φρουράς στο παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι από αυτές που θα σας μείνουνε αξέχαστες. Η αλλαγή φρουράς γίνεται καθημερινά στις 11:00 και διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

 

The British Museum – Βρετανικό Μουσείο

Είναι ένα μουσείο πολιτισμού και ιστορίας. Διαθέτει σχεδόν επτά εκατομμύρια αντικείμενα και είναι από τις μεγαλύτερες συλλογές σε όλο το κόσμο αφού τα αποκτήματα του έρχονται από όλη τη γη.

Στο Βρετανικό μουσείο βρίσκονται και τα Ελγίνεια Μάρμαρα όπως και άλλα αντικείμενα άλλων χωρών που μάχονται για να τα πάρουν πίσω.

Στο Βρετανικό μουσείο η τιμή εισόδου είναι δωρεάν. Ενδεχομένως να υπάρχει κάποια χρέωση σε συγκεκριμένες εκθέσεις που γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Museum of London – Μουσείο του Λονδίνου

Το μουσείο του Λονδίνου βρίσκεται κοντά στο καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο πιο παλιό τμήμα της πόλης.

Περιλαμβάνει αντικείμενα από την προϊστορική εποχή του Λονδίνου έως τη σύγχρονη. Μέσα σε αυτό το μουσείο θα μπορέσετε πραγματικά να δείτε την πόλη από το πως ξεκίνησε μέχρι αυτό που είναι σήμερα.

Το Μουσείο του Λονδίνου λειτουργεί καθημερινά 10:00 – 18:00 και η είσοδος είναι δωρεάν και σε αυτό το μουσείο.

 

Καθεδρικός ναός Αγίου Παύλου Λονδίνο

Η μητροπολιτική εκκλησία του Λονδίνου είναι ένας υπέροχος μπαρόκ ναός που βρίσκεται στην περιοχή City του Λονδίνου.

Ο ναός διαθέτει έναν απίστευτα εντυπωσιακό τρούλο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το ναό καθημερινά εκτός Κυριακής από τις 08:30 έως 16:30. Σημειώστε ότι η γκαλερί του ναού λειτουργούν καθημερινά μετά τις 09:30 αν θέλετε να μπείτε και εκεί.

 • Κανονικό εισιτήριο: 18 λίρες (18 έως 59 ετών)
 • Μειωμένο εισιτήριο: 16 λίρες (Μαθητές και άτομα άνω των 60 ετών)
 • Παιδιά από 6 των 17 ετών: 8 λίρες
 • Οικογένειες με 2 ενήλικες και 2 παιδιά: 44 λίρες
Τι να δείτε στο Λονδίνο

Tower
Bridge – Η Γέφυρα του Λονδίνου


Η Γέφυρα του Λονδίνου με τους πύργους είναι ένα από τα πιο εικονικά αξιοθέατα του Λονδίνου. Είναι απίστευτα εντυπωσιακή ιδιαίτερα όταν αρχίζει να νυχτώνει και φωτίζεται μοναδικά.

Μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα της πόλης από τον πύργο αλλά και να θαυμάσετε τη γέφυρα που ανοίγει για να περάσει κάποιο πλοίο. Αυτό ονομάζεται lift και συνήθως γίνεται 2 φορές την ημέρα.

Είναι πολύ εντυπωσιακό αν μπορέσετε να δείτε το lift από το γυάλινο πάτωμα που υπάρχει μέσα στη γέφυρα.

O Tower Bridge λειτουργεί καθημερινά

Απρίλιο έως Σεπτέμβριο 10:00-17:30

Οκτώβριο έως Μάρτιο 09:30-17:00

Τιμές εισιτηρίων:

 • Κανονικό εισιτήριο: 8,70 λίρες (18 έως 59 ετών)
 • Μειωμένο εισιτήριο: 6 λίρες (Μαθητές και άτομα άνω των 60 ετών, άτομα με ειδικές ανάγκες)
 • Παιδιά από 5 των 15 ετών: 3,80 λίρες
 • Νήπια 0 έως 5 ετών: Δωρεάν

Αυτές οι τιμές ισχύουν για να ανεβείτε στον πύργο. Αν επιθυμείτε να μπείτε μέσα στους χώρους της γέφυρας που υπάρχουν τα δωμάτια με τις μηχανές και ένας μουσειακός χώρος οι χρεώσεις είναι διαφορετικές. Δείτε περισσότερα εδώ

 

Trafalgar Square

Είναι η πιο κεντρική πλατεία του Λονδίνου όπως και ένα από τα πιο επισκεπτόμενα αξιοθέατα της πόλης. Εκεί θα δείτε πολλά υπέροχα αγάλματα και μια θέση λεγόμενη the Plinth όπου εκτίθενται διάφορα μοντέρνα έργα τέχνης που αλλάζουν συχνά. Εκεί γίνονται και πολλές συγκεντρώσεις όπως παραδείγματος χάρη των Χριστουγέννων στο Λονδίνο αλλά και της Πρωτοχρονιάς.

Big Ben

Το διάσημο Big Ben είναι στην ουσία η μεγάλη καμπάνα που βρίσκεται στο ρολόι στα ανάκτορα του Ουέστμινστερ που αναλύσαμε πιο πάνω. Ο πύργος του ρολογιού βρίσκεται εκεί από το 1858 και είναι το πιο γνωστό σύμβολο του Λονδίνου.

London Eye

Πρόκειται για μια τεράστια ρόδα στη νότια όχθη του ποταμού. Το ύψος της ρόδας φτάνει τα 135 μέτρα και περιλαμβάνει 32 κλειστές καμπίνες που συμβολίζουν τις συνοικίες του Λονδίνου. Σε αυτές τις καμπίνες θα μπείτε κι εσείς αν θέλετε να απολαύσετε τη θέα του Λονδίνου από ψηλά. Αν κλείσετε το εισιτήριο σας από τη σελίδα του London Eye σας προσφέρεται μια έκπτωση 10%. Το απλό εισιτήριο με την έκπτωση στοιχίζει 24,30 λίρες και μπορείτε να τα αγοράσετε εδώ: https://www.londoneye.com/tickets-and-prices/

Μια πλήρης περιστροφή της ρόδας κρατάει 30 λεπτά.

Πτήσεις για Λονδίνο

Στην αρχική μας σελίδα www.travelo.gr μέσω του εργαλείου ανεύρεσης πτήσεων θα μπορέσετε να βρείτε τα πιο φθηνά  αεροπορικά εισιτήρια .

Απευθείας πτήσεις για το Λονδίνο γίνονται καθημερινά από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα μέσω της Aegean αλλά και άλλων εταιρειών.

Αεροπορικά εισητήρια Aegean μπορείτε να κλείσετε μέσα από την ιστοσελίδα μας, στην χαμηλότερη δυνατή τιμή τόσο για το Λονδίνο όσο και για οποιοδήποτε προορισμό επιθυμείτε.

Εξίσου σχεδόν καθημερινά μπορείτε να βρείτε πτήσεις και από το αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη.

Η πτήση Αθήνα Λονδίνο διαρκεί 3 ώρες και 55 λεπτά ενώ η απόσταση Θεσσαλονίκη Λονδίνο καλύπτεται σε 3 ώρες και 20 λεπτά.

Εποχιακά πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις για Λονδίνο και από άλλα μεγάλα αεροδρόμια της Ελλάδας όπως το αεροδρόμιο Ρεθύμνου, Χανίων, Κέρκυρας, Ρόδου, Σκιάθου, Σάμου, Πρέβεζας, Καβάλας, Καλαμάτας, Σαντορίνης και Μυτιλήνης.

Αν προσγειώνεστε στο Stansted, δείτε επίσης τον οδηγό για μετάβαση από το αεροδρόμιο Στάνστεντ στο κέντρο του Λονδίνου με ταξί, λεωφορείο ή μετρό!

Λονδίνο Ψώνια

Τι Λονδίνο είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς αν θέλετε να ανανεώσετε τη γκαρνταρόμπα σας. Εκεί θα βρείτε από παζάρια κάθε Σάββατο πρωί στην περιοχή του Νότινγκ Χιλ, μεγάλα πολυκαταστήματα με μαγαζιά με πολύ οικονομικές τιμές σε Regent Street kai Oxford Street και φυσικά θα βρείτε καταστήματα από τους πιο ακριβούς οίκους μόδας στη New Bond Street και Conduit Street.

Φυσικά κάντε μια στάση και στα Harrods στη περιοχή Knightsbridge στο Λονδίνο. Το Westfield Stratford City είναι από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης και βρίσκεται στη περιοχή Olympic Park στο ανατολικό Λονδίνο.

Ξενοδοχεία στο Λονδίνο

Σε μια μεγάλη πόλη όπως είναι το Λονδίνο το να βρείτε την ιδανική περιοχή για να μείνετε είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα. Ο λόγος είναι φυσικά ότι όλα τα σημεία ενδιαφέροντος του Λονδίνου είναι διασκορπισμένα σε όλη τη πόλη. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε παρακάτω το χάρτη του Λονδίνου και φυσικά να διαλέξετε εκ των προτέρων ποια αξιοθέατα του Λονδίνου θέλετε να επισκεφθείτε.

Χάρτης Λονδίνου

Εμείς σας προτείνουμε να μείνετε στην ευρύτερη περιοχή του Βρετανικού Μουσείου στο Convent Garden τόσο γιατί είναι ένα αρκετά κεντρικό σημείο αλλά και γιατί είναι μια ασφαλής περιοχή. Επόμενη επιλογή είναι το Mayfair, προς την ανατολική άκρη του Hyde Park στο δυτικό Λονδίνο.

Κλείστε εδώ το ιδανικό ξενοδοχείο στο Λονδίνο https://www.booking.com/London/

Μετακίνηση μέσα στο Λονδίνο

Σίγουρα θα χρειαστεί να κάνετε κάποια μεγάλη απόσταση μέσα στα όρια του Λονδίνου για να δείτε κάποιο αξιοθέατο.

Ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε μέσα στο Λονδίνο είναι το Μετρό ή the lube που λένε οι Βρετανοί.

Μπορείτε να αγοράσετε την γνωστή travel card του Λονδίνου. Η Travel card προσφέρει απεριόριστες διαδρομές με όλα τα μέσα του Λονδίνου. Για 7 μέρες και για τις ζώνες 1 και 2 του μετρό του Λονδίνου(που κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτές που θα χρειαστείτε) στοιχίζει 34,10 λίρες.

Δείτε τον αναλυτικό χάρτη του μετρό του Λονδίνου.

Επίσης καλό θα είναι να έχετε κανονίσει εκ των προτέρων την μεταφορά σας από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο σας. Ανάλογα το αεροδρόμιο που θα φτάσει η πτήση σας θα πάρετε το λεωφορείο που θα σας μεταφέρει στο κέντρο του Λονδίνου.

Η διαδρομή είναι με τ’ επιστροφής οπότε προσέξτε να μην πετάξετε το εισιτήριο σας. Από το κάθε τερματικό σταθμό τα λεωφορεία ξεκινούν με πολύ μεγάλη συχνότητα οπότε δεν θα χρειαστεί να περιμένετε.

Ένα θέλετε για το Λονδίνο υπάρχει η επιλογή του London Pass. To London Pass σας δίνει πρόσβαση σε 80 αξιοθέατα του Λονδίνου. Μέσα στο πακέτο μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η γρήγορη είσοδος στα αξιοθέατα χωρίς να περιμένετε σε ουρές, 1 οδηγός της πόλης και 1 διαδρομή με λεωφορείο Hop on Hop off.

Μια ειδική έκδοση του London Pass σας δίνει και απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς του Λονδίνου.

Κόστος London Pass

1 Μέρα 69 λίρες, 84 λίρες με μεταφορά

2 Μέρες 94 λίρες, 114 λίρες με μεταφορά

Τι να κάνετε στο Λονδίνο

Κρουαζιέρα στον Τάμεση

Μια από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες που μπορεί να έχετε στο Λονδίνο είναι να κάνετε μια ανεπανάληπτη κρουαζιέρα στον ποταμό Τάμεση.

Μπορείτε να πάτε από τη μεριά της πόλης στην άλλη μέσω του ποταμού και να μεταφερθείτε στο Big Ben, στο London Eye ή στο Tower Bridge. Τα εισιτήρια για μια τέτοια διαδρομή ξεκινούν από 10,25 λίρες το άτομο.

Άλλες επιλογές που έχετε είναι μια βραδινή στον Τάμεση στην οποία θα απολαύσετε το δείπνο σας 4 πιάτων και θα χορέψετε ενώ θα σας διασκεδάζει ζωντανά ένας τραγουδιστής. Όλα αυτά θα διαρκέσουν περίπου 3 ώρες και το κόστος ανέρχεται στις 80 λίρες το άτομο και 85 λίρες αν θέλετε θέση στο παράθυρο. Τα σαββατοκύριακα οι τιμές είναι κατά 5 λίρες πιο ακριβές.

Δείτε εδώ όλες τις άλλες διαθέσιμες επιλογές: https://www.citycruises.com/

Μια ακόμα μοναδική εμπειρία που μπορείτε να ζήσετε στο Λόνδινο είναι να παρακολουθήσετε μια θεατρική παράσταση στο γνωστό West End Theatre.

Φυσικά οι παραστάσεις αλλάζουν και ανεβαίνουν νέες πολύ συχνά οπότε δεν μπορούμε να σας προτείνουμε κάποια συγκεκριμένη.

Αν είναι κάτι που σας ενδιαφέρει να ζήσετε μπορείτε εδώ να δείτε όλες τις διαθέσιμες παραστάσεις, που παίζονται και να κλείσετε και τα εισιτήρια σας.

Σας ευχόμαστε να έχετε ένα υπέροχο ταξίδι στο Λονδίνο να το απολαύσετε και να μας πείτε παρακάτω τι σας εντυπωσίασε περισσότερο!

Κλείστε άμεσα αεροπορικά Αθήνα Λονδίνο στην καλύτερη τιμή, μέσα από το Travelo!