Η Ellinair είναι μια νέα αεροπορική εταιρεία, με βάση την Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Ανήκει στον όμιλο Mouzenis Group και εκτελεί πτήσεις σε παραπάνω από 10 προορισμούς στην Ελλάδα καθώς και σε πάνω από 

30 πόλεις σε χώρες όπως Ουκρανία, Ρωσία, Γεωργία, Καζακστάν, Γεωργία αλλά και στην Κύπρο.

Η ονομασία της εταιρείας δεν είναι τυχαία. Το όνομα Ellinair έχει βγει από τα συνθετικά Ελληνικός + αέρας , δηλαδή Ελληνικός αέρας (Ελλιναιρ).

Τα πρώτα δρομολόγια της εταιρείας πραγματοποιήθηκαν από πόλεις της Ρωσίας και της Γεωργίας, προς την Θεσσαλονίκη. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την εξυπηρέτηση των χιλιάδων τουριστών του ομίλου Μουζενίδη, μέσα από τα οργανωμένα πακέτα εκδρομών, από τις συγκεκριμένες χώρες.

Η εταιρεία διαθέτει πλέον 4 βάσεις στην Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Μόσχα.

 

Αεροπορικά εισιτήρια Ellinair

Για να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια Ελλιναιρ, χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα αναζήτησης.

Η ιστοσελίδα μας θα σας εμφανίσει αυτόματα όλες τις διαθέσιμες επιλογές που έχετε σε αεροπορικά εισιτήρια, για το δρομολόγιο που επιθυμείτε.

Αν το δρομολόγιο το εξυπηρετεί η Ελιναιρ, τότε αυτόματα θα δείτε όλες τις πτήσεις της εταιρείας. Σε διαφορετική περίπτωση θα δείτε τα διαθέσιμα δρομολόγια από τις υπόλοιπες εταιρείες.


Οι τιμές στα αεροπορικά Ελινερ είναι αρκετά οικονομικές – ειδικά για προορισμούς της Ρωσίας και της Γεωργίας (σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εταιρείες).

Ακόμα όμως και για τα αεροπορικά Αθήνα – Θεσσαλονίκη, η Ελλιναιρ προσφέρει τους πλέον ανταγωνιστικούς ναύλους της αγοράς και μαζί σας δίνει την δυνατότητα να μεταφέρετε μια βαλίτσα στην καμπίνα αποσκευών, εντελώς δωρεάν(έως 20kg – όχι μόνο χειραποσκευή!)

 

Πτήσεις – Προορισμοί Ελλιναιρ

Από την Ελλάδα, η εταιρεία εκτελεί πτήσεις από/προς τα αεροδρόμια:

 • Αθήνα – αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
 • Θεσσαλονίκη – αεροδρόμιο Μακεδονία
 • Ηράκλειο – Κρατικός αερολιμένας Νίκος Καζαντζάκης
 • Κέρκυρα – Κρατικός αερολιμένας Ιωάννης Καποδίστριας
 • Κύθηρα
 • Ρόδος – αεροδρόμιο Διαγόρα
 • Καβάλα
 • Σαντορίνη

Οι παραπάνω πόλεις είτε συνδέονται μεταξύ τους είτε πραγματοποιούνται πτήσεις προς δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού που συνδέει η Ellinair.

Οι νέες πτήσεις της εταιρείας για το 2018 είναι οι εξής:

 • Κέρκυρα – Βορονέζ – Κέρκυρα (VOZ) Ρωσία
 • Κέρκυρα- Νίζνι Νόβγκοροντ – Κέρκυρα (GOJ) Ρωσία
 • Κέρκυρα- Κρασνοντάρ – Κέρκυρα (KRR) Ρωσία
 • Χανιά – Μόσχα – Χανιά (SVO) Ρωσία
 • Ηράκλειο – Κλουζ – Ναπόκα – Ηράκλειο (CLZ) Ρουμανία
 • Ηράκλειο – Πόζναν – Ηράκλειο (POZ) Πολωνία

Για να δείτε τα αναλυτικά δρομολόγια της Ελλιναιρ, επισκεφθείτε αυτήν την ιστοσελίδα.

 

Στόλος Ellin air airlines

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 3 διαφορετικού τύπου αεροσκάφη.

Ξεκίνησε από τα «μικρά» Airbus A319-100 με δυνατότητα μεταφοράς 144 επιβατών.

Μεταξύ 2017-2018 η εταιρεία αναβάθμισε τον στόλο της και παρήγγειλε 3 Airbus 320 καθώς επίσης νοίκιασε και 3 Boeing 737-300 για να εξυπηρετήσει την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση.

Τα 3 Boeing της εταιρείας είναι νοικιασμένα από τις εταιρείας Bul Air και Cobrex Trans.

 

Αεροπορικά εισιτήρια για Χανιά Ellinair

Ένας από τους προορισμούς με μεγάλη ζήτηση στα αεροπορικά εισιτήρια Ελλιναιρ, είναι τα Χανιά.

Τα Χανιά διαθέτουν δικό τους αεροδρόμιο και είναι το 2ο μεγαλύτερο μετά το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο.

Η Ellinair πραγματοποιεί πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Χανιά με ιδιαίτερη μεγαλή ζήτηση, ειδικά μετά την απόσυρση της Ryanair από το συγκεκριμένο δρομολόγιο (Καλοκαίρι 2018).

Τα δρομολόγια για το 2018 εκτελούνται από 3 Ιουλίου έως και 15 Σεπτεμβρίου με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης, ανάλογα την ζήτηση του κόσμου.

Ένα ακόμα καινούργιο δρομολόγιο Ελλιναιρ από Χανιά είναι το Χανιά – Μόσχα.

Το δρομολόγιο θα εκτελείται από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο του 2018. Στο τέλος της περιόδου, θα εξεταστεί το θέμα της περαιτέρω συνέχισής του.

 

Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο Ellin air

Πέρα από τα Χανιά, η Ελιναιρ πετάει σε μόνιμη βάση όλο τον χρόνο προς το Ηράκλειο.

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται τόσο από/προς την Θεσσαλονίκη όσο και την Αθήνα.

Το Ηράκλειο αποτελεί το κεντρικό αεροδρόμιο της Κρήτης και το 2ο μεγαλύτερο σε επιβατική κίνηση μετά το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τα αεροπορικά εισιτήρια για Ηράκλειο Ελλιναιρ προσφέρουν δωρεάν μια αποσκευή 20kg η οποία φιλοξενείται στην καμπίνα των αποσκευών, χωρίς καμία εξτρά χρέωση.

Είτε αν ταξιδεύετε στο Ηράκλειο είτε στα Χανιά, με την Ελλιναιρ θα βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Κρήτη έτσι ώστε να απολαύσετε τις διακοπές σας, δίχως να ξοδέψετε μια περιουσία στα αεροπορικά εισητήρια.

 

ellinair αποσκευέςΑποσκευές

Σε κάθε πτήση και κάθε αεροπορικά εισιτήρια της Ελλιναιρ, μπορείτε να έχετε μια αποσκευή έως 20kg εντελώς δωρεάν!

Σε αντίθεση με –σχεδόν όλες – τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες, που χρεώνουν πλέον την αποσκευή, η Ελιναιρ καινοτομεί και προσφέρει στον επιβάτη την δυνατότητα να έχει στο ταξίδι του μια δωρεάν αποσκευή.

Οι αποσκευές τοποθετούνται στον χώρο αποσκευών και τις παραλαμβάνετε από τον ιμάντα στο αεροδρόμιο προορισμού.

Ακόμα, η Ελιναιρ προσφέρει μια (1) δωρεάν χειραποσκευή για μεταφορά στον χώρο της καμπίνας, με μέγιστες διαστάσεις 55χ40χ20.

Επιπρόσθετα, πέρα από την χειραποσκευή και την αποσκευή σας, μπορείτε να μεταφέρετε δωρεάν και μια τσάντα laptop/tablet ή μια τσάντα φωτογραφικής μηχανής!

Μην ξεχνάτε πως στις χειραποσκευές μπορείτε να κουβαλήσετε υγρά συνολικής χωρητικότητας έως 1 λίτρο και μόνο 100ml ανα συσκευασία, σε ειδικά συσκευασμένα σακουλάκια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τι επιτρέπετε στο αεροπλάνο ώστε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για το ταξίδι σας.

 

Αεροπορικά εισιτήρια για Ρόδο Ellinair

Η Ελλιναιρ από το 2018 πρόσφερει σύνδεση και αεροπορικά εισιτήρια για Ρόδο από την Αθήνα, με 3 δρομολόγια κάθε εβδομάδα.

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή έως 01/10/2018.

Μετά από αυτήν την ημερομηνία, οι πτήσεις προς Ρόδο της Ελλιναιρ θα επαναπρογραμματιστούν και θα αλλάξουν ανάλογα την ζήτηση που είχε το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Πέρα από την σύνδεση Αθήνα – Ρόδος, η Ελιναιρ συνεχίζει κανονικά και το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ρόδος το οποίο έχει ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση και προσιτές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια.

Βρείτε αεροπορικά εισιτήρια για Ρόδο με την Ellinair στις καλύτερες τιμές της αγοράς, μέσα από το Travelo.gr!

 

Ellinair Θεσσαλονίκη τηλέφωνο

Η Ελλιναιρ όπως γράψαμε και στην αρχή, έχει ως βάση της καθώς και τα κεντρικά της γραφεία, το αεροδρόμιο Μακεδονία. Λίγο μέτρα μακριά από το αεροδρόμιο βρίσκεται και το κτήριο που φιλοξενεί τα γραφεία του ομίλου Ellinair – Mouzenis Group.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας της Ellin air είναι το 8011008182 για κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο Ελλάδος ή το +302311224700 για κλήσεις από κινητό & για κλήσεις εκτός Ελλάδος.

 

Check in

Η εταιρεία διαθέτει online check in αλλά όχι για όλες τις πτήσεις.

Αν αναχωρείτε από κάποιο από τα παρακάτω αεροδρόμια, τότε έχετε την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε online check in από 48 έως και 3 ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης σας.

Λίστα αεροδρομίων που υποστηρίζει το online check in:

Αναχώρηση από:  Θεσσαλονίκη (SKG), Αθήνα (ATH), Ηράκλειο (HER), Ρόδο (RHO), Σαντορίνη (JTR), Μύκονο (JMK), Κέρκυρα (CFU), Καβάλα (KVA), Μόσχα-Σερεμέτιεβο (SVO), Μόσχα-Βνούκοβο (VKO), Κίεβο (KBP), Φρανκφούρτη (FRA), Μόναχο (MUC) και Βερολίνο (TXL).

Για τις πτήσεις που δεν υποστηρίζουν online check in ή αν θέλετε να το πραγματοποιήσετε στο αεροδρόμιο, το check in στην Ελλιναιρ είναι δωρεάν από 2 ώρες πριν την πτήση σας έως και 40 λεπτά.

Για όλες τις πτήσεις το check in της Ellinair είναι δωρεάν – χωρίς χρέωση!