Τα τελευταία χρόνια το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη προτιμάτε να γίνεται με το αεροπλάνο παρά με το αμάξι και το τρένο που είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Με τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, μια τυπική μεταφορά από την πρωτεύουσα για την συμπρωτεύουσα κοστίζει περίπου 30-70€, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους φόρους.

Όσο πιο νωρίς κλείσετε τα αεροπορικά Αθήνα Θεσσαλονίκη, τόσο καλύτερη τιμή θα έχετε.

3 αεροπορικές εταιρείες κάνουν αυτό το δρομολόγιο: Ryanair, Aegean και η Ellinair.

Σας προτείνουμε την Aegean Airlines για το ταξίδι σας, ως την πιο αξιόπιστη και αμιγώς Ελληνική εταιρεία στις αερομεταφορές. Το κόστος στο εισιτήριο είναι σχεδόν πάνω κάτω το ίδιο σε όλες τις εταιρείες – κάτι που μπορείτε να ανακαλύψετε και μέσα από την φόρμα αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων Αθήνα – Θεσσαλονίκη, στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας μας.

Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα Θεσσαλονίκη άμεσα online, μέσα από το Travelo.gr

Αθήνα – Θεσσαλονίκη αεροπορικά

Τα φθηνά αεροπορικά εισητήρια Αθήνα Θεσσαλονίκη είναι ίσως τα πιο δημοφιλή αεροπορικά εντός Ελλάδας. Υπάρχουν περίπου 15 καθημερινές πτήσεις από τις 3 εταιρείες που πραγματοποιούν το δρομολόγιο, με τις 10 εξ’αυτών να γίνονται από την Aegean.

Η Ryanair πετάει με Boeing 737-800 ενώ η Aegean με airbus A320, συνήθως. Το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, η Ellinair το πραγματοποιεί με Airbus A319.

Τα αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Θεσσαλονίκη δε κοστίζουν αρκετά ενώ πλέον συμφέρει πολύ περισσότερο κάποιος να ταξιδέψει με αεροπλάνο, παρά με το αυτοκίνητο. Εάν υπολογίσουμε τα διόδια Αθήνα Θεσσαλονίκη, κόστος καυσίμου καθώς και την φθορά του αυτοκινήτου, τότε η διαφορά μπορεί να βρίσκεται και στο 150% ακόμα. Φυσικά αυτή μειώνεται όσα περισσότερα άτομα ταξιδέψουν ταυτόχρονα. Ένα γεμάτο αυτοκίνητο με 4 άτομα συμφέρει περισσότερο(όχι πάντα αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις) απ’οτι 4 αεροπορικά εισητήρια Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Το μέσο κόστος για κράτηση 2 εβδομάδες πριν την αναχώρησή σας και εκτός εορτών και Σαββατοκύριακου, είναι περίπου στα 20-25€ / δρομολόγιο. Έτσι το κόστος Αθήνα-Θεσσαλονίκη και επιστροφή θα σας κοστίσει περίπου 50€ το άτομο.

Θεσσαλονίκη – Αθήνα αεροπορικά Ryanair

Η Ryanair εκτελεί 3 πτήσεις ημερησίως. Από Θεσσαλονίκη αναχωρεί στις 07:05 , 17:15 ενώ η τελευταία πτήση είναι στις 20:10. Αντίστοιχα, από την Αθήνα και το Ελευθέριος Βενιζέλος η Ryanair για Θεσσαλονίκη αναχωρεί στις 08:30 , 18:40 ενώ η τελευταία πτήση είναι στις 21:55 .

Σε κάθε περίπτωση η πτήση διαρκεί 35-45 λεπτά ενώ τα αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Θεσσαλονίκη Ryanair ξεκινάνε από 19.90€ , ανάλογα την ζήτηση του δρομολογίου. Καλό θα ήταν να κλείσετε αρκετές ημέρες πριν την αναχώρησή σας, ώστε να πετύχετε την καλύτερη δυνατή τιμή.

Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη – Αθήνα Aegean

Η Aegean εκτελεί 10 καθημερινά δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο.

Μετά τις περικοπές δρομολογίων της Ryanair, έχει την μεγαλύτερη μεταφορά επιβατών στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Τα αεροπορικά Aegean Αθήνα – Θεσσαλονίκη ξεκινάνε από 36€ – μια συνηθισμένη τιμή που μπορείτε να βρείτε σε μη εμπορικές ώρες πτήσεων – νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ , εκτός Παρασκευής και Σαββατοκύριακου.

Οι πτήσεις της Aegean από Θεσσαλονίκη για Αθήνα ξεκινάνε στις 06:35 το πρωί ενώ η επόμενη πτήση για Αθήνα είναι στις 08:45. Έπειτα οι πτήσεις αναχωρούν στις 10:05, 13:30 , 15:55 , 17:40 , 19:20 , 20:55 , 22:00 και η τελευταία στις 23:15. Από την Αθήνα η πρώτη πτήση για Θεσσαλονίκη είναι στις 06:25 ενώ η επόμενη είναι στις 07:25. Έπειτα οι επόμενες πτήσεις Aegean προς Θεσσαλονίκη είναι στις 08:15 , 10:20 , 11:35 , 15:05 , 17:25 , 19:15 , 20:55 ενώ η τελευταία στις 22:25.

Σημειώστε ότι οι παραπάνω πτήσεις Aegean από Θεσσαλονίκη για Αθήνα και το αντίστροφο, μπορούν να μεταβληθούν κατά την διάρκεια της χρονιάς, οπότε είναι καλύτερο να κάνετε την δική σας αναζήτηση για αεροπορικά εισητήρια Θεσσαλονίκη Αθήνα μέσα από την παρακάτω φόρμα αναζήτησης:

Θεσσαλονίκη Αθήνα αεροπορικά εισιτήρια Ellinair

Η Ellinair έχει μπει δυνατά στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ειδικά μετά τις περικοπές δρομολογίων της Ρυαναιρ. Η εταιρεία προσφέρει 1 ή 2 καθημερινές πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Αθήνα και αντίστροφα.

Οι πτήσεις της Ellinair από Θεσσαλονίκη για Αθήνα πραγματοποιούνται στις 07:00 το πρωί καθώς και στις 20:00 το βράδυ. Αντίστοιχα οι πτήσεις επιστροφής από Αθήνα είναι στις 08:50 και στις 20:55 .

Άλλες ημέρες το δρομολόγιο πραγματοποιείτε σε διαφορετικές ώρες ενώ τα Σαββατοκύριακα διαφοροποιείτε επίσης.

Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στην παρακάτω φόρμα αεροπορικών για να βρείτε ακριβώς τις ώρες δρομολογίων καθώς και τα αεροπορικά Αθήνα Θεσσαλονίκη Ellinair.

Τα αεροπορικά εισιτήρια Ellinair ξεκινάνε από μόλις 29€ για μια απλή διαδρομή – δηλαδή περίπου 60€ για πάνε-έλα Αθήνα Θεσσαλονίκη.

 

Αεροδρόμια αφετηρίας και προορισμού

Οι πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη ξεκινάνε από το αεροδρόμιο Μακεδονία ενώ στην Αθήνα καταλήγουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Αν φτάσετε με το αυτοκίνητό σας στο αεροδρόμιο, τότε μπορείτε να αναζήτησε για κάποιο φθηνό πάρκινγκ στο αεροδρόμιο ώστε να αφήσετε το όχημά σας εκεί και να το παραλάβετε μόλις θα γυρίσετε!

Στον τόπο προορισμού σας, μπορείτε να προβείτε σε ενοικίαση αυτοκινήτου έτσι ώστε να κινείστε εύκολα και άνετα στην πόλη που θα φτάσετε, πάντα σε οικονομικές τιμές.