Η Αθήνα είναι το τουριστικό και επαγγελματικό κέντρο της Ελλάδας. Διαθέτει το Διεθνές Αεροδρόμιο Σπάτων «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο βρίσκεται έξω από την Αθήνα, στην περιοχή των Σπάτων.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας με 2 διαδρόμους προσγειωαπογειώσεων και με δεκάδες πτήσεις κάθε ώρα.

Από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, που αποτελεί κόμβο για αρκετές αεροπορικές εταιρείες και προορισμούς, εκτελούν πτητικό έργο εκατοντάδες εταιρείες – τόσο συμβατικές όσο και low cost.

Το αεροδρόμιο Αθηνών εξυπηρετεί εκατομμύρια ανθρώπους που έρχονται στην χώρα μας τόσο για διακοπές(το αεροδρόμιο είναι κόμβος για πρόσβαση στα νησιά μας και σε άλλες τουριστικές περιοχές) όσο και για επαγγελματικούς σκοπούς. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο εκδίδονται εκατομμύρια αεροπορικά εισιτήρια προς την Αθήνα.

Τα αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα εντός της χώρας μας, δηλαδή εσωτερικού, κυμαίνονται σε ένα κόστος από 50€ – ανάλογα το αεροδρόμιο εκκίνησης και την περίοδο του δρομολογίου.

Ένα μέσο κόστος για αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Θεσσαλονίκηείναι 100€ με επιστροφή, για ένα άτομο.

Σε περιόδους εορτών καθώς και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, το κόστος στα αεροπορικά για Αθήνα αυξάνεται δραματικά καθώς η ζήτηση είναι τεράστια ενώ η προσφορά, ειδικά σε δρομολόγια εσωτερικου, είναι αρκετά μικρή.

 

Εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις προς/από την Αθήνα

Εαν ταξιδεύετε από Ελλάδα, οι εταιρείες που πετάνε προς Αθήνα είναι:

  • Ryanair
  • SkyExpress
  • Aegean / Ολυμπιακή
  • Astra Airlines
  • Ellinair

Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα

Κάντε αναζήτηση στην παρακάτω φόρμα για φθηνά αεροπορικά εισητήρια για Αθήνα. Στο TRAVELO θα βρείτε τις φθηνότερες τιμές στα αεροπορικά από και προς την Αθήνα.Τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα εκδίδονται άμεσα, μέσα από τους αξιόπιστους συνεργάτες μας. Μπορείτε να πληρώσετε με πιστωτική/χρεωστική κάρτα και να λάβετε στο email σας απευθείας το boarding pass για την επιβίβασή σας.

Οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα αλλάζουν συνεχώς και όσο πλησιάζει η ημερομηνία της αναχώρησης, τότε πιο ακριβές είναι οι τιμές. Το καλύτερο για να βρίσκετε φθηνά αεροπορικά για Αθήνα είναι να τα κλείνετε περίπου 45 ημέρες πριν την πτήση σας, μέσα από την ιστοσελίδα μας όπου προσφέρουμε πάντα την χαμηλότερη δυνατή τιμή στα αεροπορικά εισητήρια για Αθήνα καθώς και όλους τους προορισμούς!

Αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα Ryanair

Η Ryanair συνδέει την Αθήνα με την Θεσσαλονίκη και τα Χανιά. Το καθημερινό πρόγραμμα Θεσσαλονίκη-Αθήνα με Ryanair είναι στις 3 πτήσεις ανά ημέρα ενώ για το δρομολόγιο Αθήνα-Χανιά 1 την ημέρα.

Ανακαλύψτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια Ryanair από και προς την Αθήνα και κερδίστε χρήματα από το ταξίδ σας!

αεροπορικά εισιτήρια
Αεροπορικά εισιτήρια για Θεσσαλονίκη από Αθήνα

Η πτήση από Αθήνα για Θεσσαλονίκη διαρκεί περίπου 40’ ενώ οι εταιρείες που την πραγματοποιούν είναι η Aegean (μέσω της Olympicair) , η Ryanair και η Ellinair. Κάποια δρομολόγια, όχι καθημερινά, έχει και η Blueair.

Τα αεροπορικά εισητήρια Aegean έχουν το μεγαλύτερο κόστος ενώ ακολουθούν αυτά της Ryanair. Η Ellinair συνήθως προσφέρει τους πιο ανταγωνιστικούς ναύλους στα αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα για Θεσσαλονίκη.

Καθημερινά υπάρχουν περίπου 7-8 πτήσεις από και προς την Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη. Οι πτήσεις καλύπτουν όλες τις ώρες της ημέρας – από νωρίς το πρωί στις 7 η πρώτη πτήση μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα όπου γίνεται η τελευταία πτήση.

Αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα Aegean

Η Aegean πραγματοποιεί τις περισσότερες πτήσεις από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία. Επίσης διατηρεί τις περισσότερες πτήσεις και στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Η Aegean προσφέρει μια υψηλή ποιότητα εξυπηρέτησης στις πτήσεις της αν και οι τιμές είναι από τις πλέον υψηλές της αγοράς.

Μέσω του δικτύου της Olympic Air, καλύπτει τα περισσότερα μέρη με απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα. Στα μικρότερα νησιά οι πτήσεις γίνονται με τα ελικοφόρα αεροπλάνα της πρώην Ολυμπιακής ενώ στα μεγαλύτερα νησιά και στους μεγάλους προορισμούς εσωτερικού, οι πτήσεις πραγματοποιούνται με τα Airbus A320 που διαθέτει η εταιρεία ή ακόμα και με το A321.

Στα αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα Aegean έχετε την ευκαιρία να πιείτε δωρεάν καφέ ή κάποιο άλλο ρόφημα της επιλογής σας καθώς και ένα ελαφρύ σνακ όπως κρουασάν ή μπισκοτάκια, που προσφέρει η εταιρεία κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ανακαλύψτε μέσα από το Travelo φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα Aegean και κλείστε το επόμενό σας ταξίδι άμεσα!

Πόσο διαρκεί το ταξίδι για Αθήνα;

Η διάρκεια της πτήσης εξαρτάται από το αεροδρόμιο αναχώρησης. Από Αλεξανδρούπολη η πτήση για Αθήνα διαρκεί περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά ενώ από Θεσσαλονίκη περίπου 45 λεπτά . Αντίστοιχα από Ιωάννινα την ίδια ώρα ενώ από Χανιά και Ηράκλειο περίπου 40 λεπτά. Στα κοντινά νησιά, η διάρκεια είναι από μισή ώρα εως πενήντα λεπτά στα πιο απομακρυσμένα.

Πότε είναι πιο φθηνά τα αεροπορικά για Αθήνα;

Η πιο φθηνή εποχή για να ταξιδέψετε στην Αθήνα και να βρείτε φθηνά αεροπορικά για Αθήνα, είναι στο τέλος του Φθινοπώρου έως και την αρχή της Άνοιξης – με εξαίρεση την εποχή των Χριστουγέννων.

Ανάμεσα σ’αυτό το διάστημα, θα βρείτε τα φθηνότερα αεροπορικά εισητήρια για Αθήνα και θα εξοικονομήσετε σημαντικά χρήματα!

Parking στο αεροδρόμιο Ελευθερίος Βενιζέλος

Αν σκοπεύετε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, τότε πρέπει να σιγουρευτείτε ότι θα το αφήσετε σε ένα ασφαλές και φυλασσόμενο μέρος. Οι καλύτερες τιμές που μπορείτε να βρείτε για parking αεροδρόμιο ξεκινάνε από λιγότερο από 5€ / ημέρα. Κάντε την κράτησή σας online και κερδίστε τη χαμηλότερη δυνατή τιμή για parking σε ασφαλές μέρος στο αεροδρόμιο.

Μεταφορά από το αεροδρόμιο προς το κέντρο

Η μεταφορά σας από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προς το κέντρο μπορεί να γίνει είτε με το μετρό και τον προαστιακό, είτε με τα 2 λεωφορεία που κινούνται προς το κέντρο είτε με ταξί. Βγαίνωντας από τις εξόδους του αεροδρομίου θα δείτε ταμπέλες που θα σας κατευθύνουν αντίστοιχα στο μέσο που θέλετε να πάρετε.