Αν έχετε κανονίσει ένα ταξίδι στο Παρίσι και αναζητάτε τρόπους μεταφοράς από το αεροδρόμιο στο κέντρο, τότε αυτός ο οδηγός είναι για εσάς!

Το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού (Cdg) είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στη Γαλλία, που χρησιμεύει ως κόμβος τόσο για εσωτερικές όσο και για διεθνείς πτήσεις. Βρίσκεται περίπου 23 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του κεντρικού Παρισιού. Επιπλέον υπάρχει και το αεροδρόμιο του Μποβέ που εξυπηρετεί μικρότερες εταιρείες, συνήθως low cost.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για να φτάσετε εκεί γρήγορα και αποτελεσματικά.

Απο αεροδρόμιο Μποβέ στο Παρίσι

Αν θέλετε να μεταβείτε από το αεροδρόμιο του Μποβέ στο Παρίσι, τότε ο καλύτερος και πιο οικονομικός τρόπος είναι με το λεωφορείο! Το κόστος της διαδρομής είναι μόλις 16,90€ και η διαδρομή διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά. Αντίστοιχα, το κόστος για ταξί είναι περίπου 120€ – 160€!

Αν προτιμήσετε το λεωφορείο, θα πρέπει να κλείσετε online τα εισιτήριά σας από την επίσημη ιστοσελίδα ΕΔΩ ώστε να έχετε εγγυημένη θέση στο δρομολόγιο που επιθυμείτε, αμέσως μετά την άφιξή σας στο Παρίσι!

αεροδρομιο μποβε στο κεντρο

Μεταφορά από το αεροδρόμιο Charles De Gaulle στο κέντρο του Παρισιού

Ένας από τους πιο βολικούς τρόπους για να ταξιδέψετε από το CDG στο κέντρο της πόλης είναι να πάρετε το τρένο RER B. Η γραμμή RER B εκτελεί δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς το κέντρο του Παρισιού, με στάσεις στο Gare du Nord, Châtelet-Les Halles, Saint Michel Notre Dame και άλλους δημοφιλείς προορισμούς. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο RER B από το CDG, ακολουθήστε τις πινακίδες προς το σιδηροδρομικό σταθμό RER, ο οποίος βρίσκεται εντός του τερματικού σταθμού του αεροδρομίου. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια στο σταθμό ή σε μηχανή εισιτηρίων πριν επιβιβαστείτε στο τρένο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το RER B λειτουργεί μόνο μεταξύ των ωρών 5:00 π.μ. και τα μεσάνυχτα, οπότε αν φτάνετε εκτός αυτών των ωρών, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε εναλλακτικές επιλογές μεταφοράς.

Μια άλλη επιλογή για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης από το CDG είναι να πάρετε το Roissybus. Αυτή η υπηρεσία μεταφοράς λειτουργεί μεταξύ του αεροδρομίου και της Όπερας Garnier του Παρισιού, με στάσεις σε σημαντικά ορόσημα όπως το Λούβρο και ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων. Το Roissybus αναχωρεί κάθε 15-30 λεπτά και τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν στη στάση του λεωφορείου ή μέσα στο ίδιο το λεωφορείο. Το ταξίδι στην Όπερα Garnier διαρκεί περίπου 45-60 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση.

Αν προτιμάτε να μεταφερθείτε με ταξί, υπάρχουν αρκετές εταιρείες ταξί που λειτουργούν στο αεροδρόμιο, συμπεριλαμβανομένων των ταξί G7 και Alpha. Τα ταξί βρίσκονται έξω από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου και η διαδρομή προς το κέντρο της πόλης διαρκεί περίπου 30-45 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το κόστος του ταξί από το CDG στο κέντρο της πόλης μπορεί να είναι αρκετά υψηλό και επομένως μπορεί να είναι πιο οικονομικό να εξεταστούν εναλλακτικοί τρόποι μεταφοράς.

Εάν είστε άνετοι με τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, μπορείτε επίσης να πάρετε το μετρό για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης από το CDG. Η γραμμή 1 του μετρό λειτουργεί μεταξύ του αεροδρομίου και του κεντρικού Παρισιού, με στάσεις σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Αψίδα του Θριάμβου και ο Πύργος του Άιφελ. Για να έχετε πρόσβαση στο μετρό από το CDG, ακολουθήστε τις πινακίδες προς το σταθμό του μετρό, ο οποίος βρίσκεται εντός του τερματικού σταθμού του αεροδρομίου. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια στο σταθμό ή σε μηχανή εισιτηρίων πριν επιβιβαστείτε στο τρένο. Το ταξίδι στο κέντρο του Παρισιού διαρκεί περίπου 40-60 λεπτά, ανάλογα με τον τελικό προορισμό σας.

Μια άλλη επιλογή για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης από το CDG είναι να πάρετε λεωφορείο ή υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο. Αρκετές εταιρείες, όπως η Air France και η Le Bus Direct, εκτελούν υπηρεσίες πούλμαν και μεταφοράς μεταξύ του αεροδρομίου και του κεντρικού Παρισιού. Αυτές οι υπηρεσίες έχουν συνήθως πολλαπλά σημεία παραλαβής και παράδοσης σε όλη την πόλη και τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μέσω ίντερνετ από πριν ή στο αεροδρόμιο. Η διαδρομή προς το κέντρο της πόλης διαρκεί περίπου 45-60 λεπτά, ανάλογα πάντα με την κίνηση.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο μεταφοράς που επιλέγετε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε το περιβάλλον σας και να λαμβάνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να διασφαλίσετε την ασφάλειά σας. Εάν ταξιδεύετε με αποσκευές, φροντίστε να το παρακολουθείτε ανά πάσα στιγμή και σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια κλειδαριά αποσκευών για να την ασφαλίσετε. Είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε έναν χάρτη ή μια εφαρμογή gps  στο τηλέφωνό σας για να σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε στην πόλη και να φτάσετε στο ξενοδοχείο σας.

Συνοψίζοντας, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού. Το τρένο RER B, το Roissybus, το ταξί, το μετρό και οι υπηρεσίες πούλμαν και μεταφοράς με λεωφορείο είναι όλοι βολικοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να ταξιδέψετε από το αεροδρόμιο του Παρισιού προς το κέντρο της πόλης.

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις προσωπικές σας προτιμήσεις και το διαθέσιμο budget όταν αποφασίζετε ποιος τρόπος μεταφοράς είναι ο καλύτερος για εσάς. Όποια επιλογή κι αν επιλέξετε, φροντίστε να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να διασφαλίσετε την ασφάλειά σας και να απολαύσετε την επίσκεψή σας στην μαγευτική πόλη του Παρισιού!

αεροδρομιο μποβε στο κεντρο