Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο προορισμό για ένα ταξίδι.

Εδώ δεν θα σας δώσουμε ακόμα έναν οδηγό για το ποια μέρη πρέπει να επισκεφτείτε έστω για μια φόρα στη ζωή σας ούτε θα σας πούμε ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για φέτος ούτε κάτι παρόμοιο. Σε αυτό τον οδηγό θα σας δείξουμε κάποια στοιχεία ούτως ώστε να επιλέξετε εσείς για εσάς τον ιδανικό προορισμό.

Φυσικά η πιο εύκολη λύση και απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ότι δεν υπάρχει απάντηση. Ο ιδανικός προορισμός για εσάς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο εξαρτάται από κάποιους παράγοντες όπως είναι οι προσωπικές σας προτιμήσεις ανάλογα στο στυλ του ταξιδιού που θέλετε να πραγματοποιήσετε, το πόσο ελεύθερο χρόνο έχετε για να διαθέσετε σε ένα ταξίδι και φυσικά τα οικονομικά σας.

Ξεκαθαρίστε όλες αυτές τις εκκρεμότητες και οι επιλογές σας σε προορισμούς θα είναι αναρίθμητες.

Από πού θα ξεκινήσετε όμως για να μειώσετε σιγά-σιγά όλες αυτές τις αναρίθμητες επιλογές.

Με όλες αυτές τις διαφημίσεις που βλέπουμε παντού μπροστά μας αυτές τις μέρες όπως στη τηλεόραση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμα και στα περιοδικά και τις εφημερίδες, το να διαλέξουμε προορισμό για το επόμενο ταξίδι μας  μπορεί να μας εξαντλεί και μόνο στη σκέψη. 

Όλο αυτό θα μας κάνει να αναβάλουμε όλο και περισσότερο τη διαδικασία και θα καταλήξουμε μόνο να ονειρευόμαστε το ταξίδι μας από τη πολυθρόνα του σπιτιού μας. Μη κάνετε αυτό το λάθος.

Υπάρχει ένα ρητό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση

“Many things will catch your eye, but only a few will catch your heart…pursue those.”  – Michael Nolan

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πιάσει το μάτι σας, όμως λίγα θα αγγίξουν τη καρδιά σας… ακολουθήστε αυτά»

Όσον αφορά την επιλογή ταξιδιωτικού προορισμού οι ακόλουθες ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε τη λίστα με τις επιλογές σας.

Γιατί θέλετε να ταξιδέψετε;

Ειλικρινά! Για ποιο λόγο θέλετε να ταξιδέψετε;

Το να ξέρετε πρωταρχικά για ποιο λόγο θέλετε να κάνετε το οτιδήποτε είναι πολύ βασικό. Αν το γιατί αυτό είναι αρκετά ισχυρό τότε σας δεσμεύει να το κάνετε πραγματικότητα.

Για εμένα το να ταξιδεύω είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να διαγράφω προορισμούς από μια λίστα. Σίγουρα είναι ωραίο να βγάλουμε τη φωτογραφία που θέλουμε μπροστά από το Πύργο του Eifel ας πούμε και να την δημοσιεύσουμε στα κοινωνικά δίκτυα, όπως υπάρχει κάτι βαθύτερο σε αυτή την εικόνα;

Μην ταξιδεύετε μόνο για ταξιδεύετε. Δε θα είναι απαραίτητα πάντα ξεκούραστο και χαλαρωτικό.

Για πολλούς το να ταξιδεύουν έχει ένα βαθύτερο νόημα.

Με ποιόν ταξιδεύετε;

Ο προορισμός του ταξιδιού σας επηρεάζεται απόλυτα από το με ποιόν θα ταξιδέψετε!

Οι επιλογές σας θα είναι πολύ διαφορετικές αν έχετε οικογένεια και παιδιά. Οπότε σκεφτείτε. Με ποιόν θα ταξιδέψετε εσείς; Μόνοι σας, σα ζευγάρι ή σαν οικογένεια;

Αν ταξιδεύετε σαν οικογένεια, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κάτσετε κάτω όλοι μαζί και να συζητήσετε τις ιδέες που έχετε για το επερχόμενο ταξίδι σας αλλά και τα ενδιαφέροντα σας. Αξιοσημείωτα ταξίδια είναι αυτά που κάθε μέλος της οικογένειας κάνει κάποια δραστηριότητα που αγαπά. Το να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε δραστηριότητες που αρέσουν στα παιδιά αλλά και να έχετε χρόνο να κάνετε πράγματα που προτιμούν οι ενήλικες, είναι γενικά το κλειδί της υπόθεσης.

Αν ταξιδεύετε σαν ζευγάρι συζητήστε τις επιθυμίες και τις προσδοκίες που έχετε για αυτό το ταξίδι. Να είστε ξεκάθαροι γι’ αυτό που θέλετε και να πάρετε μια απόφαση που θα αρέσει και στους δύο. Μη το αφήνετε μόνο στον ένα από τους δύο σας να πάρει την απόφαση. Ίσως να συμφωνήσετε να διαλέγετε προορισμό για το ταξίδι σας εναλλάξ κάθε χρόνο.

Τι είδους ταξίδι έχετε στο μυαλό σας;

Σημαντικό κομμάτι για να πάρετε την απόφαση σας, θα είναι το προσωπικό σας στυλ ταξιδιού, τι σας αρέσει να βιώνετε και ποια είναι η καθημερινότητα σας.

Είναι η καθημερινή σας ζωή χαοτική και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ταξίδι για να χαλαρώσετε και να περάσετε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια σας;

Ή είστε τύπος που δε μπορεί να μείνει ακίνητος για ώρα και το μόνο που θέλετε είναι να βρίσκεστε συνεχώς σε κίνηση και να δείτε όσα περισσότερα γίνετε;

Προσωπικά προτιμώ και επιλέγω σε κάθε ταξίδι να συνδυάζω και τα δύο. Να έχω χρόνο για να δω όλα τα αξιοθέατα ή ότι προσφέρει ο τόπος αλλά και να μείνουν μέρες χωρίς υποχρεώσεις που θα μπορούμε απλώς να χαλαρώσουμε στη παραλία ή σε κάποιο σπα.

Θα συζητήσουμε για τα οικονομικά του ταξιδίου αλλά και τις μέρες που θα έχετε διαθέσιμες αλλά για τώρα σκεφτείτε λίγο παρακαλώ τις πιο κάτω ερωτήσεις:

Προτιμάται:

Περιπέτειες ή χαλάρωση;

Πόλη ή εξοχή;

Παραλίες ή βουνά;

Πολυτελή θέρετρα ή οδικά ταξίδια;

Φεστιβάλ και πανηγύρια ή πολιτισμικές εκδηλώσεις;

Ψώνια ή φαγητό;

Πολυτελή, οικονομικά ή κάτι ενδιάμεσο;

Είστε άνθρωπος που του αρέσει να περνάει την ώρα του στη θάλασσα διαβάζοντας ένα βιβλίο ή προτιμάται να περνάτε την ώρα στη πισίνα του ξενοδοχείου; Ή όλα αυτά και μόνο που τα ακούτε βαριέστε θανάσιμα; Αν απαντήσετε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις θα μπορέσετε να περιορίσετε σημαντικά τις επιλογές σας.

Πόσο ελεύθερο χρόνο έχετε;

Αν έχετε μόλις με μία με δυο εβδομάδες διακοπών το χρόνο, τότε σίγουρα δεν θα θέλετε να σπαταλήσετε πολλές μέρες για να φτάσετε στο προορισμό σας. Αν όμως έχετε 2 έως 4 εβδομάδες τότε μπορείτε να κοιτάξετε για κάποιον πιο μακρινό προορισμό.

Θα σας δώσω παρακάτω κάποια σημεία κλειδιά ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο που έχετε.

Σύντομες διακοπές (1 έως 2 εβδομάδες)

 • Να είναι σύντομη η διάρκεια της μετακίνησης
 • Επιλέξτε μόνο μια χώρα ή περιοχή
 • Υπάρχει πιθανότητα να ξοδέψετε περισσότερα για να εξοικονομήσετε χρόνο
 • Ίσως να βάλετε πολλές δραστηριότητες σε σύντομο χρονικό διάστημα για να τα προλάβετε όλα όμως αυτό ενδεχομένως να σας εξαντλήσει
 • Να έχετε ξεκαθαρίσει το σκοπό του ταξιδίου και οι δραστηριότητες σας να είναι ανάλογες
 • Πιθανόν να πάρετε περισσότερα μαζί σας από όσα χρειάζεστε, όμως τα ψώνια σας θα είναι περισσότερο χρήσιμα
 • Μάλλον θα επισκεφτείτε χώρες ή μέρη που είναι πιο ακριβά
 • Κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε προκαθορισμένο και σχετικά σφιχτό πρόγραμμα λόγο των λίγων ημερών που θα έχετε στη διάθεση σας

Μακροπρόθεσμες διακοπές (2 έως 4 εβδομάδες ή και παραπάνω)

 • Μπορείτε να διαθέσετε περισσότερο χρόνο στη μετακίνηση σας από το ένα μέρος στο άλλο
 • Ανάλογα τη διάρκεια μπορείτε να επισκεφτείτε πολλές χώρες\τοποθεσίες
 • Θα θυσιάσετε χρόνο για να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα
 • Θα χρειαστεί να είστε περισσότερο προσεκτικοί για να μείνετε εντός budget και να βρίσκεται τις πιο συμφέρουσες προσφορές
 • Προσπαθήστε να μη πακετάρετε πολλά πράγματα και ενστερνιστείτε το μινιμαλισμό για λίγες μόνο μέρες
 • Θα έχετε περισσότερο χρόνο για να είναι πιο ευέλικτο το πρόγραμμα σας

Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας;

Θα βρείτε τον ιδανικό προορισμό για οποιοδήποτε ποσό μπορείτε να διαθέσετε.

Όμως, θα επηρεάσει την τελική σας απόφαση καθώς μπορεί να μην είναι αρκετά οικονομικό, ιδιαίτερα αν θα έχει μεγάλη διάρκεια το ταξίδι σας καλό να είναι να επισκεφτείτε οικονομικές περιοχές. Σκεφτείτε το συνάλλαγμα σας και πόσο δυνατό θα είναι, επίσης που θα κάνετε μετατροπή του νομίσματος σας και ποια άλλα νομίσματα θα είναι πιο ισχυρά.

Σκεφτείτε στρατηγικά τις επιλογές σας.

Θέλετε να μάθετε κάτι; Θέλετε αυτό το ταξίδι να σας βοηθήσει να εντρυφήσετε σε μία νέα γλώσσα ή σε μία άλλη κουλτούρα; Ταξιδέψτε ανάλογα. Αν μαθαίνετε ισπανικά θα πάτε στην Ισπανία ή στην Νότια Αμερική. Ίσως να μπορείτε να μείνετε με μια οικογένεια ντόπιων για λίγες μέρες!

Θέλετε να μάθετε να φτιάχνετε Ταϊλανδέζο φαγητό γιατί είναι το αγαπημένο σας και πάντα θέλατε να μάθετε να το φτιάχνεται και μόνοι σας; Ταξιδέψτε στο Πουκέτ λοιπόν!

Αν γενικά το φαγητό για εσάς σημαίνει πολλά τότε μπορείτε να επισκεφτείτε προορισμούς όπως Ιταλία, Γαλλία, Ιαπωνία και Ινδία.

Τι άλλο θα μπορούσατε να μάθετε ή να βιώσετε σαν εμπειρία;

 • Σκι στη Νέα Ζηλανδία
 • Καταδύσεις στη Νοτιοανατολική Ασία
 • Γνήσιο μασάζ στη Ταϊλάνδη ή στη Κίνα
 • Πεζοπορία στα Ιμαλάια
 • Εμπειρία της άγριας φύσης στην Αφρική

Υπάρχουν εμπειρίες και μαθήματα που μπορείτε να ζήσετε πιο γνήσια σε συγκεκριμένα μέρη του πλανήτη. Εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία του ταξιδιού σας και ζήστε αυτό που πάντα θέλατε στο τόπο που δημιουργήθηκε ή στο τόπο που προσφέρονται τα ιδανικά φυσικά τοπία για τη κάθε δραστηριότητα.

Ποια ή ποιες εποχές προτιμάτε;

Πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν για τις εποχές. Είστε άνθρωπος που του αρέσει το καλοκαίρι ή ο χειμώνας;

Εγώ πάντα προτιμώ το καλοκαίρι. Απλώς μπορείς να κάνεις περισσότερες εξωτερικές δραστηριότητες το καλοκαίρι όπως και χόμπι που έχουν να κάνουν με θάλασσα και τις παραλίες γενικότερα. Επίσης οι άνθρωποι είναι περισσότεροι χαρούμενοι και χαμογελαστοί τη θερινή περίοδο που μας χτυπά ο ήλιος τόσες πολλές ώρες την ημέρα. Και φυσικά όσον αφορά τα ταξίδια το καλοκαίρι μπορεί να χρειαστείς τις μισές βαλίτσες από ότι τον χειμώνα. Φυσικά θα χρειαστείς χώρο για άλλα πράγματα όπως ρακέτες, σανίδες και άλλα.

Εκτός λοιπόν αν είστε άνθρωποι που προτιμούν χειμερινές εξορμήσεις φαντάζομαι ότι κι εσείς κυνηγάτε τον ήλιο. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι τιμές θα είναι πιο ακριβές έκτος αν πάτε σε περιοχές που έχουν πάντα το ίδιο κλίμα. Μπορεί να χαλάσετε πολλά άσκοπα χρήματα αν δεν υπολογίσετε σωστά την εποχή που θα πάτε και τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Από την άλλη, επιλέγοντας μια εταιρεία χαμηλού προϋπολογισμού όπως την Ryanair ή την Wizzair, μπορείτε να ταξιδέψετε οικονομικά οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αν προγραμματίσετε νωρίς το ταξίδι σας. Με σωστό προγραμματισμό μπορείτε να βρείτε εισιτήρια Ryanair σε αρκετά χαμηλές τιμές, περίπου 4-5 μήνες πριν το ταξίδι σας σε κάποιον προορισμό εξωτερικού.

Μπορείτε να ταξιδέψετε εκτός εποχής;

Αν είστε αρκετά τυχεροί και μπορείτε να είστε ευέλικτοι όσον αφορά το πότε θα πάρετε την άδεια των διακοπών σας αυτό θα είναι εξαιρετικό για εσάς. Το να μπορείτε να αποφύγετε την δύσκολή περίοδο δηλαδή από τα τέλη Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου είναι μια από τις καλύτερες συμβουλές που μπορούμε να σας δώσουμε. Θα μπορέσετε έτσι να γλυτώσετε χρήματα από τη μετακίνηση, από τη διαμονή αλλά και από τις δραστηριότητες. Θα σας προτείνουμε για τις Καλοκαιρινές σας διακοπές εντός Ελλάδος να κάνετε τις διακοπές ρο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου είτε αρχές με μέσα Ιούλη.

Πηγαίνετε εκεί που είναι οικονομικές οι πτήσεις

Αντί να σπαταλάτε χρόνο στο να σκέφτεστε τι προορισμό να επιλέξετε απλώς επιλέξτε την πιο συμφέρουσα για εσάς πτήση.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.travelo.gr/ να βάλετε τις ημερομηνίες που έχετε διαθέσιμες και να κάνετε μια αναζήτηση για να βρείτε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια εντός και εκτός Ελλάδος.  Αν επιλέξετε να κλείσετε αεροπορικά airtickets, μπορείτε να επωφεληθείτε με ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση όταν συνδυάζετε αεροπορικά εισιτήρια με ξενοδοχεία και ενοικίαση αυτοκινήτου!

Επισκέπτεστε παλιούς προορισμός ή σε κάθε ταξίδι θέλετε κάποιο διαφορετικό προορισμό;

Μας κάνουν συχνά αυτή την ερώτηση. Αν ξαναεπισκεπτόμαστε τους ίδιους προορισμούς ή αν ψάχνουμε συνεχώς νέους. Και αν ναι γιατί το κάνουμε αυτό.

Λοιπόν φυσικά, αν υπάρχει μια συγκεκριμένη εμπειρία ή συναίσθημα που θέλουμε να ξανανιώσουμε δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη! Όπως το μαγικό μας ταξίδι στην Ικαρία που μπορείτε να διαβάσετε τις εμπειρίες μας σε αυτό το άρθρο  . Δεν υπάρχει κανένας απολύτως ενδοιασμός στο να πάμε ξανά σε ένα μέρος που περάσαμε υπέροχα την πρώτη φορά! Το βασικό κομμάτι είναι ότι ταξιδεύεις αλλά είσαι  και απόλυτα ειλικρινής στον εαυτό σου.

Αν επιλέξετε κι εσείς να επισκεφτείτε ξανά έναν παλιό αλλά αγαπημένο προορισμό σας προσπαθήστε να κάνετε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά. Μείνετε σε κάποια διαφορετική περιοχή, φάτε σε διαφορετικά εστιατόρια, επισκεφτείτε άλλες παραλίες, σκεφτείτε μήπως μπορείτε να κάνετε κάποια διήμερη εκδρομή και σε κάποιον άλλο κοντινό προορισμό. Γενικά ψάξτε και διαφορετικές εμπειρίες.

Φυσικά όλοι έχουμε μια λίστα με μέρη που θέλουμε να ταξιδέψουμε και ελπίζουμε φυσικά να τα καταφέρουμε να πάμε σε όλα όμως ας είμαστε ρεαλιστικοί και να έχουμε προτεραιότητες. Αν υπάρχει κάποιο μέρος που ονειρεύεστε χρόνια να πάτε σκεφτείτε μήπως αυτή είναι η χρονιά που θα το κάνετε πραγματικότητα.

Μισείτε να οργανώνετε ταξίδια και τις μετακινήσεις;

Γιατί δε σκέφτεστε να κάνετε μια κρουαζιέρα; Ίσως στη Μεσόγειο ή στη Καραϊβική ή ακόμα και στη Μεξικάνικη Ριβιέρα. Ή ακόμα μπορείτε να σκεφτείτε τη πιθανότητα ενός all-inclusive resort.

Περιλαμβάνουν δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, έχουν επιλογές φαγητού για όλες τις ηλικίες και αν το επιλέξετε θα είναι και γεμάτες δράση ή απλώς να χαλαρώνετε όλη τη μέρα αν αυτό επιθυμείτε. Γενικά αυτές οι επιλογές θα σας γλυτώσουν από τους πονοκεφάλους των αποφάσεων. Μπαίνετε είτε στο κρουαζιερόπλοιο είτε στο θέρετρο και δεν έχετε να σκεφτείτε τίποτα παραπάνω. Είναι κάτι που σίγουρα όλοι θα θέλαμε να απολαύσουμε έστω μια φορά στη ζωή μας.

Έχετε σκεφτεί ποτέ να συνδυάσετε εργασία και ταξίδι;

Αν θέλετε το ταξίδι σας να έχει μεγάλη διάρκεια γιατί δεν σκέφτεστε να εργαστείτε και κατά τη διάρκεια του; Θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε μια νέα κουλτούρα, να αποκτήσετε νέες δεξιότητες και είναι η καλύτερη ευκαιρία για να χρηματοδοτήσετε τις διακοπές σας.

Ταξιδέψτε κοντά στο τόπο διαμονής σας.

Αν τα χρήματα και ο χρόνος είναι ο δικός σας προβληματισμός τότε γιατί να ξοδέψετε τις διακοπές σας απλώς στο σπίτι.

 • Τα οφέλη είναι πολλαπλά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
 • Λιγότερα να σκεφτείτε
 • Λιγότερα να πακετάρετε
 • Λιγότερος χρόνος μακριά από το σπίτι
 • Πιο οικονομικές επιλογές

Σκεφτείτε να ξεκινήσετε με μικρές και κοντινές αποδράσεις και όσο περνάει ο καιρός θα σας φαίνεται όλο και πιο εύκολο να προγραμματίσετε το επόμενο ταξίδι σας αλλά και να επιλέξετε την τοποθεσία που θα είναι ιδανική για εσάς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ποιοι προορισμοί είναι λοιπόν στη δική σας λίστα;

Στο blog του site μας TRAVELO θα βρείτε όλα τα δικά μας ταξίδια μας και τις εντυπώσεις μας και είμαστε σίγουροι ότι θα σας δώσουν ιδέες και για τα δικά σας ταξίδια.

Όπου και αν επιλέξετε να πάτε να έχετε πάντα θετική διάθεση, ανοιχτό μυαλό και όρεξη για να κάνετε ότι ακριβώς επιθυμείτε.

Μη διστάσετε να μας γράψετε τις εντυπώσεις και τις προτάσεις σας για ταξίδια και άλλα. Και φυσικά αν ανακαλύψετε κάποιον υπέροχο και αξέχαστο προορισμό πείτε το και σε μας!

Απάντηση

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο