Τα ταξίδια με αυτοκίνητο προσφέρουν μια αίσθηση περιπέτειας που τα καθιστούν πολύ ενδιαφέρον – πόσο μάλιστα όταν αυτό γίνεται παρέα με τους φίλους μας!

Συνήθως θα περάσετε αρκετές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας, όμως αν είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι ο χρόνος θα περάσει σαν νερό!

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού θα απολαύσετε τα όμορφα τοπία, θα σταματήσετε να βγάλετε φωτογραφίες και θα εξερευνήσετε κάθε κρυμμένο σημείο της διαδρομής.

Όλα αυτά μαζί συνθέτουν την περιπέτεια και τον ενθουσιασμό και σας προσφέρουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία ταξιδιού!

Για να πάνε όμως όλα καλά σε ένα φιλικό road trip, θα πρέπει να είστε από πριν έτοιμοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Πάμε να δούμε όμως τι θα χρειαστείτε σε ένα ταξίδι με φίλους, με το αυτοκίνητο..

 

Μέσο μεταφοράς

Το βασικότερο, πέρα από τη διάθεσή σας, είναι το μέσο μεταφοράς!

Αν είστε αρκετά άτομα μπορείτε να ενοικιάσετε ένα βανάκι, έτσι ώστε να είστε όλοι μαζί παρέα και να μην χωριστείτε σε 2-3 αυτοκίνητα.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι εύκολη υπόθεση και μέσα από την ιστοσελίδα μας μπορεί να γίνει ακόμα και χωρίς πιστωτική κάρτα ή εγγύηση – τόσο απλά!

Το μέσο μεταφοράς είναι αυτό που θα περάσετε τις περισσότερες ώρες από το ταξίδι σας, οπότε και θα πρέπει να νιώθετε άνετα μέσα σ’αυτό.

Μην περιοριστείτε σε ένα μικρό αυτοκίνητο που δεν θα χωράτε άνετα – αυτό θα δημιουργήσει αρνητική διάθεση και θα σας χαλάσει το ταξίδι.

 

Μουσική

road trip με φιλους

Τόσες ώρες στο δρόμο, δίχως την κατάλληλη μουσική δεν γίνεται! Οργανώστε να φέρει ο καθένας από ένα cd ή usb stick ώστε κάθε ώρα να απολαμβάνεται τις μουσικές επιλογές του κάθε μέλους της παρέας.

Έτσι θα μοιραστεί δίκαια η ώρα της μουσικής και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

Εξάλλου, σε μια παρέα αρκετών ατόμων δεν μπορούν όλα τα άτομα να ακούνε το ίδιο είδος μουσικής!

 

Χάρτες

Σίγουρα θα έχετε χάρτες στο κινητό σας όμως καλό είναι να έχετε και χάρτες σε φυσική μορφή.

Αν για κάποιο λόγο το κινητό σας κολλήσει ή δεν έχετε σήμα ή τελειώσει από μπαταρία, οι φυσικοί χάρτες είναι αυτοί που θα σας βοηθήσουν να ξανά βρείτε το δρόμο σας ή να φτάσετε στον προορισμό σας!

Μην ξεχάσετε λοιπόν να αγοράσετε ανανεωμένους χάρτες για την διαδρομή που θα ακολουθήσετε!

 

Snacks – ποτά

Για να μην σταματάτε κάθε τρεις και λίγο, μπορείτε να έχετε μαζί σας μικρά σνακς και ποτά για να τρώτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Μεγάλη προσοχή όμως: Όποιος θα είναι ο οδηγός, ΔΕΝ θα πρέπει να καταναλώσει αλκοόλ ή να τρώει κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Μπορείτε να κάνετε κυκλική οδήγηση έτσι ώστε να μην κουράζεστε και να βγει ξεκούραστα και απολαυστικά η διαδρομή σας.

 

Κουτί με πρώτες βοήθειες

Είναι το κουτί που θέλουμε να είναι αχρείαστο – όμως γιατί να μην υπάρχει μαζί μας;

Ένα μικρό κόψιμο θα χρειαστεί σίγουρα betadine και hanzaplast – γιατί να μην υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα;

Φροντίστε να έχετε στο αυτοκίνητό σας ένα κουτί πρώτων βοηθειών και μέσα να υπάρχει betadine, γάζες, hanzaplast και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστείτε.

Σίγουρα δεν θα θέλατε μέσα στη νύχτα, σε μια άγνωστη περιοχή να ψάχνετε για ανοιχτό φαρμακείο!

 

Ψυχαγωγία

organosi road trip

Πέρα από την μουσική που γράψαμε πιο πάνω, αν το ταξίδι κρατάει αρκετές ώρες, τότε μπορείτε να κατεβάσετε διάφορες εφαρμογές στα κινητά σας ώστε να παίξετε και να περάσει ευχάριστα η ώρα.

Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια στα smartphones που μπορούν να συμμετέχουν ομάδες των 2 ή των 4 και να παίξετε μεταξύ σας.

 

Οργανώστε τους οδηγούς και το πρόγραμμα

Καλό θα ήταν πριν την αναχώρησή σας να οργανώσετε το πρόγραμμα της διαδρομής και επίσης να επιλέξετε τους οδηγούς και πότε θα οδηγήσει ο καθένας.

Με αυτό το πρόγραμμα, ο καθένας θα ξέρει πότε μπορεί να κοιμηθεί ώστε να ξεκουραστεί και πότε θα έχει βάρδια να οδηγήσει.