Η Ryanair είναι ίσως η πιο δημοφιλής εταιρεία στην Ευρώπη, ειδικά στη νεολαία. Αποτελεί μια προσιτή και οικονομική λύση για ασφαλή μετακίνηση εντός της Ευρώπης. Η Ρυαναιρ προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, χωρίς εξτρά παροχές όπως γεύματα, σνακς,ροφήματα,κτλ στο αεροπλάνο – εάν θέλετε κάτι από όλα αυτά, θα χρειαστεί να τα πληρώσετε έξτρα.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι προσφέρει η Ryanair, πως μπορείτε να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια ραιανερ και πως μπορεί και προσφέρει τόσο χαμηλές τιμές στις πτήσεις της!

 

Πτητικό έργο της Ryanair

 

Η εταιρεία Ryanair, με έδρα την Ιρλανδία, πετάει από το 1985 σχεδόν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στο Μαρόκο. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται αποκλειστικά από αεροσκάφη Boeing 737 και είναι σχεδόν όλα ηλικίας μικρότερα των 10 ετών. Η Ραιανερ συνηθίζει να πετάει από περιφερειακά αεροδρόμια και όχι από τα κεντρικά – μεγάλα – αεροδρόμια της κάθε πόλης. Αυτό της εξασφαλίζει χαμηλότερα τέλη αεροδρομίου και έτσι είναι σε θέση να προσφέρει χαμηλότερες και πιο ανταγωνιστικές τιμές στα αεροπορικά της εισιτήρια.

 

Ryanair στην Ελλάδα

 

Στην Ελλάδα η Ρυαναιρ ξεκίνησε από το αεροδρόμιο του Βόλου πριν μερικά χρόνια ενώ τώρα έχει βάση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και πετάει προς Θεσσαλονίκη, Χανιά, Κέρκυρα, Σαντορίνη και Μύκονο (προορισμοί εντός Ελλάδας) ενώ πετάει σε πάνω από 15 προορισμούς εξωτερικού όπως Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Βέλγιο, Κύπρος, Πολωνία, κ.α.

 

Διαδικασία κράτησης εισιτηρίου

 

Τα αεροπορικά εισιτήρια ryanair μπορείτε να τα κάνετε κράτηση μέσα από την ιστοσελίδα μας, σε ειδικές προνομιακές τιμές. Οι τιμές στα αεροπορικά ρυαναιρ ξεκινάνε από μόλις 5€ (αεροπορικά Αθήνα – Σαντορίνη) ενώ την high season και για μακρινούς προορισμούς, οι τιμές μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 150-200€ για ένα απλό εισιτήριο μετάβασης.

Στην Ryanair ισχύει ο κανόνες όσο πιο νωρίς, τόσο καλύτερες τιμές. Έτσι, εφόσον έχετε αποφασίσει το ταξίδι σας και τις ημερομηνίες του, κάντε άμεσα αναζήτηση για τα αεροπορικά ραιανερ μέσα από το Travelo.gr . Έτσι, θα πετύχετε τη καλύτερη δυνατή τιμή και θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα από τον προϋπολογισμό σας.

Κατά τη διάρκεια της κράτησης, θα σας ζητηθούν στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμό σας στα λατινικά, ημ.γέννησης καθώς και αριθμό ταυτότητας.

 

Διαδικασία check in & boarding pass

 

Η διαδικασία του check in θα πρέπει να γίνει πριν φτάσετε στο αεροδρόμιο. Η υπηρεσία ανοίγει 48 ώρες πριν την αναχώρηση και κλείνει 3 ώρες πριν από την προγραμματισμένη πτήση. Μπορείτε να κάνετε check in στην Ryanair είτε μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας είτε μέσα από το κινητό σας τηλέφωνο τελευταίας γενιάς(smartphone). Μόλις κάνετε το check in, είτε περνάτε το boarding pass στο κινητό σας με τι αντίστοιχο Qr code ή εκτυπώνετε την boarding σελίδα από τον υπολογιστή σας.

 

Ό,τι και από τα 2 κι αν διαλέξατε, θα πρέπει οπωσδήποτε να τα έχετε μαζί σας στο αεροδρόμιο, μαζί με την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας, για να σας επιτραπεί η είσοδος στο αεροπλάνο.

 

Χειραποσκευές ryanair

 

Οι διαστάσεις χειραποσκευής ryanair είναι προκαθορισμένη. Πιο αναλυτικά, για τις economy θέσεις οι διαστάσεις χειραποσκευής είναι 55χ40χ20εκ ενώ η δεύτερη τσάντα(προσωπική τσάντα, τσάντα λάπτοπ ή φωτογραφικής) μπορεί να έχει διαστάσεις 35χ20χ20εκ.

 

Εάν υπερβείτε αυτές τις διαστάσεις η χειραποσκευή σας θα πιαστεί σαν κανονική βαλίτσα, θα μεταφερθεί στο κάτω χώρο του αεροπλάνου και θα έχετε μια χρέωση περίπου 50€ – ανάλογα τη διαδρομή.

 

Στο αεροπλάνο

 

Αφού έχετε επιβιβαστεί και το αεροπλάνο έχει απογειωθεί, οι ιπτάμενοι φροντιστές θα φροντίσουν για την εξυπηρέτησή σας. Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της Ryanair θα βρείτε στο αεροπλάνο ζεστά σνακς, ροφήματα όπως αναψυκτικά,νερά και καφέδες, φαγητά, κτλ – όλα με την αντίστοιχη χρέωση που αναγράφετε στους καταλόγους που έχουν οι θέσεις – εάν η δική σας θέση δεν έχει κατάλογο μπορείτε να τον ζητήσετε από τους φροντιστές.

 

Τέλος, αρκετές φορές θα δείτε ακόμα και κολόνιες καθώς και «ξυστό» . Οι κολόνιες μερικές φορές αξίζουν αρκετά καθώς είναι αφορολόγητες και οι τιμές αρκετά δελεαστικές. Όσον αφορά το ξυστό, πρόκειται για ένα είδος «σκρατς» αλλά υπό την έκδοση της Ryanair.

 

Τι να προσέξετε σε μια πτήση της Ryanair

 

Η Ryanair είναι μια από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρείες στο χώρο της. Η ασφάλεια βρίσκεται στο ύψιστο σημείο, όπως σε όλες τις εταιρείες που ελέγχονται από την Ε.Ε. Σε μια πτήση της Ryanair, θα πρέπει να προσέξετε 3 βασικά σημεία:

1)    Οι χειραποσκευές σας να μην ξεπερνάνε τις 2 (ακόμα και τυχόν ψώνια από duty free, θα πρέπει να τοποθετηθούν μέσα στις βαλίτσες) και επίσης οι διαστάσεις να είναι ακριβώς όπως ορίζονται από την εταιρεία. Ειδάλλως υπάρχει ο κίνδυνος για έξτρα χρηματικό πέναλτι.

2)    Οτιδήποτε ζητήσετε πάνω στο αεροπλάνο για φαγητό και ροφήματα, χρεώνεται οπότε θα πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

3)    Δείτε ακριβώς το αεροδρόμιο που πετάει η Ραιανερ για τη πόλη που ενδιαφέρεστε. Αρκετές φορές δε πετάει στο κεντρικό-μεγάλο αεροδρόμιο αλλά σε κάποιο περιφερειακό που μπορεί να απέχει 30-50χλμ από το κέντρο της πόλης! Ελέγξτε καλά κι αυτό το σημείο πριν να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια Ryanair στη καλύτερη τιμή!

Εσείς έχετε ταξιδέψει με την Ryanair; Ποιες οι εμπειρίες σας;