Στην Ελλάδα εκτελούν πτητικό έργο, ούτε λίγο ούτε πολύ παραπάνω από 10 αεροπορικές εταιρείες.

Οι περισσότερες είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό καθώς εκτελούν περισσότερο πτήσεις charter παρά εμπορικές προγραμματισμένες πτήσεις.

Μαζέψαμε για εσάς τις 8+1 πιο γνωστές Ελληνικές αεροπορικές εταιρείες ώστε να τις γνωρίσετε και να μάθετε για την ιστορία και το πτητικό τους έργο!

Οι πληροφορίες του άρθρου έχουν βασιστεί στην προσωπική πληροφόρηση, στην Wikipedia.org καθώς και στο airliners.gr

 

Air Mediterranean

air mediterranean

Η εταιρεία έχει ιδρυθεί από Άραβες ιδιοκτήτες το 2017 και προς το παρών εκτελεί μόνο πτήσεις charter. Έχει βάση και γραφεία το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

 

Bluebird

blue-bird-airways

Άλλη μια εταιρεία που εκτελεί ως επί το πλείστον μόνο πτήσεις charter με το μοναδικό boeing 737 που διαθέτει.

 

Hermes Airlines

hermes-airlines

Η Hermes Airlines είναι θυγατρική της Γαλλικής Air Mediterranee και ιδρύθηκε το 2011 στην Ελλάδα. Πετάει κυρίως με ναυλωμένες πτήσεις από το Ηράκλειο προς πόλεις της Γαλλίας και της Ιταλίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Olympus airways

Olympus Airways

Η Olympus airways προσφέρει ναυλωμένες πτήσεις ενώ αξιοσημείωτο είναι ο στόλος της καθώς διαθέτει 6 airbus τύπου A319 & A320.

 

Aegean airlines

aegean airlines
aegean airlines departure @ JTR Airport

Η αεροπορική εταιρεία Aegean είναι πλέον η μεγαλύτερη αεροπορική στην Ελλάδα και μια από τις καλύτερες – σε επίπεδο υπηρεσιών – στην Ευρώπη.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη!

Η Aegean ιδρύθηκε το 1987 ενώ οι πρώτες πτήσεις της άρχισαν το 1994.

Οι αρχικοί προορισμοί της εταιρείας ήταν αποκλειστικά εντός της Ελλάδας σε πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος και το Ηράκλειο.

Ήταν η κύρια ανταγωνίστρια της κρατικής και παντοδύναμης Ολυμπιακής αεροπορίας.

Η Aegean ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε το ηλεκτρονική εισιτήρια και έδωσε τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να κλείνουν online τα αεροπορικά τους εισιτήρια!

Πλέον η εταιρεία εκτελεί πτητικό έργο αποκλειστικά με Airbus τύπου A319,320,321 τόσο για τους προορισμούς εντός Ελλάδας όσο και σε προορισμούς εξωτερικού.

 

Olympic air

olympic-air

Οι πάλαι ποτέ κρατικές Ολυμπιακές αερογραμμές ιδρύθηκαν από τον Αριστοτέλη Ωνάση τον Απρίλιο του 1957. Μέσα από δύσκολες περιόδους, μεγάλα ελλείματα και άκαρπους διαγωνισμούς, το 2009 η Ολυμπιακή περνάει στα χέρια της MIG και την επαναλειτουργεί ως Olympic Air – έχοντας αγοράσει όλο το πτητικό της έργο, τo handling καθώς και τα αεροσκάφη.

Έπειτα η Olympic Air πέρασε στα χέρια της Aegean airlines που παραμένει μέχρι τώρα.

Η Olympic air έχει αναλάβει τις πτήσεις εσωτερικού καθώς και κάποια δρομολόγια στις άγονες γραμμές.

Πετάει με αεροσκάφη τύπου ATR (ελικοφόρα).

Τα αεροπορικά εισιτήρια Olympic air εκδίδονται μέσα από την Aegean ενώ πολλά δρομολόγια, όπως π.χ. το Αθήνα-Θεσσαλονίκη εμφανίζεται και στα 2 συστήματα των εταιρειών.

 

SkyExpress

Skyexpress
Skyexpress over Syros

Η Skyexpress ιδρύθηκε το 2005 από πρώην στελέχη και κυβερνήτες της Ολυμπιακής.

Έχει βάση το Ηράκλειο της Κρήτης και εκτελεί ως επί τω πλείστον δρομολόγια σε άγονες γραμμές του εσωτερικού ή όπου δεν υπάρχει πτητικό έργο από την Ολυμπιακή.

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται αποκλειστικά από αεροσκάφη τύπου ATR42

 

Ellinair

ellinair
Ellinair taxi @ JTR airport

Η Ellinair δημιουργήθηκε από τον μεγαλύτερο πράκτορα των Βαλκανίων, τον όμιλο Μουζενίδη το 2013 και αναπτύσσεται σταθερά και ανοδικά.

Εκτελεί πτήσεις εντός Ελλάδας μεταξύ των πόλεων Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη, Ρόδο, Ζάκυνθο, Ηράκλειο και Μύκονο.

Τα αεροπορικά Ellinair ειδικά για πτήσεις εντός Ελλάδας είναι ιδιαίτερα οικονομικά και προσφέρει στους ταξιδιώτες μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική μετάβαση στον προορισμό τους.

Η Ellinair εκτελεί επίσης και πτήσεις εξωτερικού σε πόλεις της Γερμανίας καθώς και σε αρκετές πόλεις της Ρωσίας – κάτι που έχει βοηθήσει ιδιαίτερα οι διασυνδέσεις και τα χρόνια εμπειρίας του ταξιδιωτικού ομίλου του Μουζενίδη.

Η βάση της Ellinair βρίσκεται στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Εκτελεί πτητικό έργο με αεροσκάφη τύπου Airbus 319, Boeing 737-300 καθώς και Avro Rj 85.

Τέλος, η Ellinair εκτελεί αρκετές πτήσεις charter από Λευκορωσία, Τσεχία, Σερβία, Ουκρανία και Ρωσία για λογαριασμό πελατών του Μουζενίδις Travel.

 

Astra airlines

astra airlines

Μια ακόμη αεροπορική εταιρεία με βάση το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Ιδρύθηκε και εκτελεί πτητικό έργο από το 2008.

Ιδρυτής της εταιρείας είναι ο κ.Ζηρίνης – πρώην μεγαλοστέλεχος της Ολυμπιακής αεροπορίας.

Μέχρι το 2010 η Astra airlines εκτελούσε μόνο ναυλωμένες πτήσεις charter καθώς και την άγονη γραμμή Θεσσαλονίκη – Χίο.

Από το 2012 ανέλαβε άλλες 5 άγονες γραμμές ενώ επέκτεινε και τα δρομολόγια εξωτερικού προς Ρωσία και Ουκρανία.

Ο στόλος της Astra αποτελείται από 4 αεροσκάφη – 3 είναι τύπου ATR και ένα Bae 146-300 χωρητικότητας 112 επιβατών.

Η Astra εκτελεί πτήσεις από και προς την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χίο, Ηράκλειο, Ικαρία, Καστοριά, Κως, Κοζάνη, Λήμνος, Μήλος, Μύκονος, Μυτιλήνη, Πάρος, Σάμος, Σαντορίνη καθώς και Σύρο.

Μέσα από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια Astra στη καλύτερη τιμή και να τα κλείσετε άμεσα online!

 

Αυτές ήταν οι μεγαλύτερες και πιο γνωστές αεροπορικές εταιρείες που έχουν ιδρυθεί και έχουν βάση στην Ελλάδα.

Για όλες τις αεροπορικές αυτές καθώς και για όλες τις αεροπορικές που εκτελούν εμπορικές πτήσεις μπορείτε να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια στην ιστοσελίδα μας με άμεση κράτηση στις καλύτερες τιμές της αγοράς.