Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έπεσαν οι τίτλοι τέλους της Κυπριακής αεροπορικής εταιρείας Cobalt Air, μετά από σχεδόν 2 χρόνια λειτουργίας.

Η πρώτη πτήση της εταιρείας έγινε την 1η Ιουνίου του 2016 και σήμερα κλείνει έναν σύντομο κύκλο ζωής, μόλις 2 χρόνων και 4 μηνών.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Με μεγάλη μας λύπη σας ανακοινώνουμε ότι η αεροπορική εταιρεία COBALT AIR αναστέλλει τη λειτουργία της τα μεσάνυκτα της 17ης Οκτωβρίου 2018 και προχωρά σε διαδικασία διαχείρισης μετά από 2 χρόνια και 3 μήνες λειτουργίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «είναι μια θλιβερή μέρα για όλο το προσωπικό και τους επιβάτες της COBALT AIR.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η εταιρεία εργαζόταν απρόσκοπτα και αδιάλειπτα έτσι ώστε να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη οικονομική της επάρκεια. Παρ´ όλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν αλλά και τη σκληρή δουλεία και αφοσίωση στο να κτιστεί και να εδραιωθεί η εταιρεία αυτή, δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι που ήταν αναγκαίοι για τη συνέχιση της πορείας της» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία, καταλήγει η ανακοίνωση, «επιθυμεί να ευχαριστήσει το προσωπικό της για τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση, το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, τους πελάτες της που την στήριξαν και ταξίδεψαν μαζί της με ασφάλεια καθώς επίσης και όλους τους συνεργάτες της».

Η Cobalt Air γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της Cyprus Airways – του αερομεταφορέα της Κύπρου που διαλύθηκε το 2015.

Η Cobalt διέθετε αεροσκάφη Airbus 320. Οι πτήσεις της εταιρείας είχαν συχνά καθυστερήσεις, αλλαγές στα δρομολόγια χωρίς ενημέρωση των επιβατών και άλλες μη αποδεκτές συμπεριφορές.

Στην εταιρεία εργάζονταν περί τους 300 εργαζομένους, οι οποίοι χάνουν τις θέσεις εργασίας τους.

Βοήθεια από την Blue Air προς τους επιβάτες

Η Blue air είναι έτοιμη να βοηθήσει τους επιβάτες που έχουν ξεμείνει στη Λάρνακα, την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη ή το Λονδίνο προσφέροντας ειδικούς μειωμένους ναύλους στους επιβάτες που έχουν εγκλωβιστεί στα παραπάνω αεροδρόμια.

Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να βρείτε αεροπορικά για Κύπρο από 69€ ή 99€ ανάλογα το αεροδρόμιο αναχώρησης.

Αν είστε από τους επιβάτες που ξεμείνατε σε κάποιο αεροδρόμιο, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα αεροπορικά εισιτήρια Blueair και να μετριάσετε κάπως την ταλαιπωρία και την ζημιά που έχετε υποστεί από το ξαφνικό κλείσιμο της Cobalt air.