Ο κορονοϊός δυστυχώς κυκλοφορεί ανάμεσά μας και όπως έχουμε αλλάξει τις – περισσότερες – καθημερινές μας συνήθειες, έτσι πρέπει να αλλάξουμε και τον τρόπο που ταξιδεύουμε!

Τα ταξίδια, τουλάχιστον για αρκετούς μήνες ακόμα, δεν θα είναι τα ίδια όπως τα γνωρίζαμε.

Από τη διαδικασία κράτησης ενός αεροπορικού εισιτηρίου, την ενοικίαση αυτοκινήτου, τη διαμονή σε ξενοδοχείο μέχρι και το πως κινούμαστε στο νέο μέρος που επισκεπτόμαστε για διακοπές.

Πως όμως θα κάνουμε ταξίδια και διακοπές την εποχή του κορονοϊού; Τι πρέπει να προσέχουμε και που βρίσκεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος να κολλήσουμε τον ιό;

 

Κρατήσεις την εποχή του κορονοϊού

kratiseis tin epoxi tou koronoiou

Σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, εδώ δεν αλλάζουν πολλά πράγματα. Η online κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων ήταν και είναι η καλύτερη επιλογή για να βρείτε φθηνά εισιτήρια από την άνεση του σπιτιού σας.

Και αν το προηγούμενο διάστημα δεν επισκεπτόσασταν συχνά ένα ταξιδιωτικό γραφείο καθώς στο ίντερνετ θα βρίσκατε καλύτερες τιμές, τώρα έχετε έναν ακόμα λόγο να βρείτε τα εισιτήριά σας online: την κοινωνική αποστασιοποίηση και την ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων και των συνευρέσεων!

Έτσι πλέον η online κράτηση εισιτηρίων είναι “must”, όχι μόνο για το οικονομικό κομμάτι αλλά και για την προσωπική μας υγεία!

 

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων με ασφάλεια

Η ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτεί μια επαφή όταν παραλαμβάνεται το όχημά σας, ενώ δεν γνωρίζετε κι αν έχει γίνει σχολαστικός καθαρισμός ή/και απολύμανση μετά την προηγούμενη χρήση και πριν από εσάς.

Μέσα από το Travelo μπορείτε να προβείτε σε ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς κάρτα, πληρώνοντας online είτε με χρεωστική κάρτα είτε με έμβασμα μέσω τραπέζης.

Με αυτόν τον τρόπο μειώνετε κατά πολύ την προσωπική επαφή στα γκισέ των εταιρειών καθώς θα έχετε μόνο να παραλάβετε το όχημά σας και να υπογράψετε το συμβόλαιο.

Σας προτείνουμε να έχετε το δικό σας στυλό μαζί ώστε να μη χρησιμοποιήσετε τίποτα κοινό που θα μπορούσε να ήταν μολυσμένο.

Τα αυτοκίνητα που κλείνετε μέσα από την ιστοσελίδα μας έρχονται απολυμασμένα, καθαρά και έτοιμα για χρήση από τον πελάτη δίχως να φοβάται κάποια μόλυνση.

Πως ταξιδεύουμε με το αεροπλάνο

ταξιδι με αεροπλανο

Το ταξίδι με αεροπλάνο απαιτεί κάποιες ενέργειες και προϋποθέσεις, για να είναι όλοι ασφαλείς.

Κατ’αρχήν, όπως γράψαμε και πιο πάνω, θα πρέπει να έχετε κάνει την κράτησή σας online και να έρθετε στο αεροδρόμιο με το boarding pass.

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες για να μη γίνεται συνωστισμός στο αεροπλάνο έχουν καταργήσει τη χειραποσκευή και προσφέρουν 1 δωρεάν αποσκευή σε όλους τους επιβάτες.

Για παράδειγμα η Aegean έχει κάνει απαραίτητο όλες οι αποσκευές να παραδίδονται στα γκισέ των check in ή στην είσοδο του αεροπλάνου, πριν την επιβίβασή σας.

Με αυτόν τον τρόπο σύμφωνα με την εταιρεία αποφεύγεται ο συνωστισμός στο διάδρομο του αεροπλάνου και γίνεται ταχύτερα η αναχώρηση.

Αν έχετε κλείσει εισιτήρια Aegean, πλέον -και μέχρι να βγει νεώτερη ανακοίνωση- η αποσκευή σας πηγαίνει στο χώρο των αποσκευών και μαζί σας μπορείτε να έχετε μια τσάντα ή ένα προσωπικό αντικείμενο.

Τόσο στο χώρο του αεροδρομίου όσο και στο αεροπλάνο και καθόλη τη διάρκεια της πτήσης, θα πρέπει να φοράτε υφασμάτινη ή χειρουργική μάσκα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη.

Σας προτείνουμε, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μια υφασμάτινη μάσκα (στην ουσία για προστασία των γύρω σας) ή μια απλή χειρουργική μάσκα (με μικρή προστασία και για εσάς). Η χρήση μασκών ffp2/ffp3 ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και σε μεγάλο ταξίδι, θα σας ιδρώσει και θα σας δημιουργήσει μια δύσκολη κατάσταση.

 

Ταξίδι με πλοίο

Στο ταξίδι με πλοίο ισχύει λίγο πολύ ό,τι και με το αεροπλάνο. Σε όλους τους χώρους του πλοίου καθώς και κατά τη διάρκεια της επιβίβασης/αποβίβασης, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα θα πρέπει να φοράνε μάσκα.

Εξαίρεση αποτελεί αν κάνετε χρήση καμπίνας με δικό σας άνθρωπο – όπως π.χ. μια οικογένεια.

Στα πλοία, σε αντίθεση με τα αεροπλάνα, ισχύει μέγιστη χωρητικότητα το 55% της δυναμικότητας του πλοίου.

Όταν κλείνετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, θα ενημερωθείτε εκτενώς για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβετε κατά την επιβίβαση και αποβίβαση με σκοπό το μη συνωστισμό μπροστά από τις πόρτες.

Τέλος, για να μπορέσετε να ταξιδέψετε με πλοίο θα πρέπει να συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο όπου δηλώνετε ότι δεν έχετε έρθει σε επαφή με γνωστό κρούσμα κορονοϊού, δεν έχετε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό,κ.α.

δηλωση ταξιδιου με πλοιο

 

Τι κάνουμε στο ξενοδοχείο

Τα ξενοδοχεία θα πρέπει να προσέξουν τόσο την συλλογική υγιεινή όσο και την ατομική του κάθε πελάτη τους.

Ειδικότερα θα πρέπει να γίνεται απολύμανση και σχολαστικός καθαρισμός σε κάθε κοινόχρηστο χώρο καθώς και ειδικός καθαρισμός μετά από κάθε αλλαγή δωματίου, μεταξύ των επισκεπτών.

Από την άλλη, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αποφεύγουν τον συνωστισμό στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου και γενικότερα να προτιμάνε μονάδες με ανεξάρτητους χώρους για τη δική τους προσωπική ασφάλεια.

Τα ταξίδια την εποχή του κορονοϊού δεν θα σταματήσουν, όμως ο τρόπος που γίνονται σίγουρα έχει αλλάξει! Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε: Να ταξιδεύουμε!