Το Λονδίνο είναι μια από τις πιο σημαντικές πρωτεύουσες της Ευρώπης που δέχεται κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών τόσο για εργασία όσο και για διασκέδαση.

Για να μπορέσει να εξυπηρετήσει όλους αυτούς τους επισκέπτες η πόλη του Λονδίνου διαθέτει 5 κύρια αεροδρόμια.

Τα αεροπορικά για Λονδίνο εξαρτώνται από το αεροδρόμιο που θα προσγειωθείτε και φυσικά από την αεροπορική εταιρεία που θα επιλέξετε.

Η πλέον συμφέρουσα εταιρεία για πτήσεις προς το Λονδίνο από Ελλάδα είναι η Easyjet που προσφέρει οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια για όλη την διάρκεια του έτους.

[ Δείτε εδώ μεταφορά από το αεροδρόμιο στο κέντρο στην καλύτερη τιμή! ]

 

Αεροδρόμιο Heathrow

Το Αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου είναι το 2ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου και φυσικά το πιο δημοφιλές στην Ευρώπη. Το αεροδρόμιο του Χίθροου εξυπηρετεί 90 αεροπορικές εταιρείες με 170 προορισμούς παγκοσμίως.

Από την Ελλάδα εξυπηρετεί απευθείας πτήσεις μόνο από την Αθήνα με τις αεροπορικές εταιρίες British Airways και την Aegean Airlines.

Το αεροδρόμιο Χίθροου Βρίσκεται σε απόσταση 32 χιλιομέτρων από το κέντρο του Λονδίνου.

Εφόσον προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο του Χίθροου υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτάσετε μέχρι το κέντρο του Λονδίνου.

Με το μετρό και την γραμμή Piccadilly που ξεκινά από όλα τα τέρμιναλ θα κάνετε από 50 έως 60 λεπτά για να φτάσετε στο κέντρο του Λονδίνου.

Το τρένο Heathrow Express είναι ο πιο γρήγορος τρόπος αφού η διαδρομή κρατά μόλις 15 λεπτά. Ξεκινά κάθε 15 λεπτά με κατεύθυνση τον Σταθμό Paddington μέσα στο Westminster στο κεντρικό Λονδίνο.

Το τραίνο Heathrow Connect καταλήγει επίσης στον σταθμό Paddington κάνοντας όμως διάφορες ενδιάμεσες στάσεις. Ξεκινά κάθε μισή ώρα από τον σταθμό του Χίθροου.

Τα ταξί του Λονδίνου είναι ένας ακόμη τρόπος για να μεταφερθείτε από το αεροδρόμιο του Χίθροου στο κέντρο του Λονδίνου όμως η ταρίφα θα σας στοιχίσει το λιγότερο 50 λίρες Αγγλίας.

[ Δείτε εδώ μεταφορά από το αεροδρόμιο στο κέντρο στην καλύτερη τιμή! ]

 

Αεροδρόμιο City

Το αεροδρόμιο City του Λονδίνου είναι αυτό που βρίσκεται σε πιο κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Είναι το μοναδικό αεροδρόμιο του Λονδίνου που λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια της μέρας.

Το αεροδρόμιο City απέχει μόλις 19 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λονδίνου και ο καλύτερος τρόπος για να καλύψετε αυτή την απόσταση είναι με το τραίνο.

Το αεροδρόμιο City δέχεται πτήσεις από κυρίως ευρωπαϊκές πόλεις καθώς ο αεροδιάδρομος του είναι μικρός και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλα αεροσκάφη.

Από την Ελλάδα καμία εταιρεία με απευθείας πτήση δεν προσγειώνεται σε αυτό το αεροδρόμιο. Είναι πιο πιθανό να προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο City αν ταξιδεύετε προς το Λονδίνο από κάποια άλλη Ευρωπαϊκή πόλη ή αν ταξιδεύετε με ανταπόκριση.  

[ Δείτε εδώ μεταφορά από το αεροδρόμιο στο κέντρο στην καλύτερη τιμή! ]

Αεροδρόμιο  Gatwick

To αεροδρόμιο Gatwick βρίσκεται σε απόσταση 56 χιλιομέτρων από το κεντρικό Λονδίνο και είναι το 2ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Λονδίνου μετά το Χίθροου.  

Από την Ελλάδα στο αεροδρόμιο του Gatwick προσγειώνονται οι εταιρείες Cobalt Air και Aegean airlines από Αθήνα. Η εταιρεία Easy Jet πραγματοποιεί πτήσεις για Λονδίνο και από την Αθήνα αλλά και από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Εφόσον προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο του Gatwick μπορείτε να φτάσετε μέχρι το κέντρο του Λονδίνου αν πάρετε το λεωφορείο της Terravivion – Είναι ίσως η πλέον συμφέρουσα επιλογή στην μετακίνησή σας από και προς το αεροδρόμιο.

Τα λεωφορεία της Terravision σε συνεργασία με το τραίνο Gatwick Express έχουν δρομολόγια που αναχωρούν από τον σταθμό στο αεροδρόμιο Gatwick καθημερινά σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Τα πρώτα δρομολόγια κάθε μέρας πραγματοποιούνται στις 4:35, 5:20, 5:50, 6:05, 6:20, 6:35, 6:50 και έπειτα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κάθε 15 λεπτά έως τις 00:50 και 1:35 που είναι τα 2 τελευταία δρομολόγια, με κατεύθυνση πάντα τον Σταθμό Victoria του Λονδίνου.

Αν κλείσετε τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής έχετε στα υπόψιν σας ότι θα εξοικονομήσετε χρήματα αφού η Terravision παρέχει μια καλή έκπτωση στο εισιτήριο σας και επίσης δεν θα έχετε το άγχος να βρείτε μεταφορικό μέσο για να σάς πάει στο αεροδρόμιο για την αναχώρηση σας από το Λονδίνο.

[ Δείτε εδώ μεταφορά από το αεροδρόμιο στο κέντρο στην καλύτερη τιμή! ] 

 

Αεροδρόμιο Stansted

Το αεροδρόμιο Στανστεντ βρίσκεται 63 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την πόλη του Λονδίνου και είναι το αεροδρόμιο των low cost εταιρειών. 

Πτήσεις από Ελλάδα για το Λονδίνο που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Stansted πραγματοποιεί μόνο η Ryan air από την Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Για να φτάσετε από το αεροδρόμιο Stansted στο κέντρο του Λονδίνου μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας με τα λεωφορεία της Terravivion που πραγματοποιούν δρομολόγια κάθε 20 περίπου λεπτά..

Υπάρχουν δύο διαδρομές και μπορείτε να διαλέξετε αυτήν που σας εξυπηρετεί περισσότερο:

  1. Αεροδρόμιο Στανστεντ – Στάση στην Baker Street – Σταθμός London Victoria

Η διαδρομή διαρκεί περίπου 120 λεπτά. Το εισιτήριο μιας διαδρομής στοιχίζει 10 λίρες Αγγλίας, ενώ μετ’ επιστροφής κοστίζει 18 λίρες Αγγλίας.

Στην σελίδα της Terravision μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας που θα σας μεταφέρουν από το αεροδρόμιο Στάνστεντ προς τον Σταθμό Victoria στο κέντρο του Λονδίνου.

  1. Αεροδρόμια Στναστεντ – Στάση στο Σταθμό Stratford – Σταθμός Liverpool Street

Αυτή η διαδρομή διαρκεί 85 λεπτά  και στοιχίζει 16 λίρες μετ’ επιστροφής ενώ η μια διαδρομή κοστίζει 9 λίρες Αγγλίας.

[ Δείτε εδώ μεταφορά από το αεροδρόμιο στο κέντρο στην καλύτερη τιμή! ]

 

Αεροδρόμιο Luton

Το αεροδρόμιο Λούτον  βρίσκεται 56 χιλιόμετρα βόρεια του κεντρικού Λονδίνου και αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αερολιμένα του Λονδίνου.

Η αεροπορική εταιρεία WizzAir πραγματοποιεί πτήσεις από Αθήνα για το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου. Μέσα από το Travelo μπορείτε να βρείτε φθηνά αεροπορικά Αθήνα Λονδίνο με την Wizzair και όλες τις αεροπορικές που πραγματοποιούν το δρομολόγιο!

Για να μπορέσετε να μετακινηθείτε από το αεροδρόμιο Λούτον προς το κέντρο του Λονδίνου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα οικονομικά λεωφορεία της Terravision. 

Τα λεωφορεία της Terravision αναχωρούν από το αεροδρόμιο Λούτον κάθε περίπου 20 λεπτά και κάνουν 6 στάσεις μέχρι τον τελικό προορισμό που είναι ο Σταθμός Victoria.

Συγκεκριμένα οι Στάσεις που γίνονται είναι με την Σειρά:

Luton Airport- Bricket Wood – Brent Cross – Baker Street – Finchley Roar – Marble Arch – Victoria Station

Η διαδρομή έχει διάρκεια από 1 ώρα και 1 τέταρτο έως 1 ώρα και 45 λεπτά.

Τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής κοστίζουν 17 λίρες Αγγλίας ενώ 1 διαδρομή κοστίζει 11 λίρες Αγγλίας.

[ Δείτε εδώ μεταφορά από το αεροδρόμιο στο κέντρο στην καλύτερη τιμή! ]